Замъгляване на джамовете

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
HF
Автомобил:
Двигател:

Замъгляване на джамовете

Мнениеот HF » Съб 06 авг 2005 11:29

Много неприятно впечатление ми прави това, че на голфа стъклата се замъгляват в момента в който пусна вентилатора да духа на стъклата, като впоследствие му отнема известно време да ги изчисти и страничните пак не са добре. Не е от запушени въздохопроводи (или както там се казват). Въпросът ми е, дали причината може да е някъде другаде (колата е Golf 3 GTI Edition)?
Не е болка за умиране, но при пасата ми това нещо го няма и адски ме дразни. Сега се присетих да питам заради дъждовете тия дни. Зимата също е доста неприятно, в някои случаи предния джам остава леко замъглен по ъглите (когато има силни снеговалежи и т.н.)

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 06 авг 2005 11:40

Има много препарати против конденз на стъклата-инак е кофти-влизаш в колата мокър -освен влагата по стъклата от теб непрекъснато излиза влажен затоплен от тялото въздух-вчера пробвах-най - силната степен на вентилатора съчетана с междинно положение на парното-естествено при затворени отвори за вентилация на купето и струя насочена към стъклата-най-бързо и ефикасно подсушава-колата е г2!

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Съб 06 авг 2005 17:13

Абе може да се поспори за "най-бързо подсушаване" :).. От баща си знам един тарикатлък.. а той от неговия ( тоз тарикатлък се предава по бащина линия и корените му идват още от праБГ, когато на Кубрат му се "запотявала" палатката :) ).. вика му се "ПАРЦАЛ" :D. С парцалчето под седалката ( или някъде на друго скътано място ) за отрицателно време си почистваш джамеца... а съчетано с пуснато "духало" -> донт уъри, би хепи :).

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Съб 06 авг 2005 18:17

Muncho написа:Абе може да се поспори за "най-бързо подсушаване" :).. От баща си знам един тарикатлък.. а той от неговия ( тоз тарикатлък се предава по бащина линия и корените му идват още от праБГ, когато на Кубрат му се "запотявала" палатката :) ).. вика му се "ПАРЦАЛ" :D. С парцалчето под седалката ( или някъде на друго скътано място ) за отрицателно време си почистваш джамеца... а съчетано с пуснато "духало" -> донт уъри, би хепи :).

И после на сухо и слънчево време като караш срещу слънцето, ще видиш какво си направил с парцала по джама :lol:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Замъгляване на джамовете

Мнениеот kris11 » Съб 06 авг 2005 18:23

HF написа:Много неприятно впечатление ми прави това, че на голфа стъклата се замъгляват в момента в който пусна вентилатора да духа на стъклата, като впоследствие му отнема известно време да ги изчисти и страничните пак не са добре. Не е от запушени въздохопроводи (или както там се казват). Въпросът ми е, дали причината може да е някъде другаде (колата е Golf 3 GTI Edition)?
Не е болка за умиране, но при пасата ми това нещо го няма и адски ме дразни. Сега се присетих да питам заради дъждовете тия дни. Зимата също е доста неприятно, в някои случаи предния джам остава леко замъглен по ъглите (когато има силни снеговалежи и т.н.)

А как е радиатора за парното?? На предния Голф 2 причината беше от него

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Съб 06 авг 2005 20:44

Смени си филтъра за купе - струва 19.90 лв. на BOSCH и ще забравиш за всички подобни грижи. Това ме подсеща, че и аз трябва да го направя, защото сега в дъжда ми се запотяват яко стъклата. Можеш да видиш на www.bosch.bg къде се намира и как се сменя, а пък и в самия филтър си има описание.

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Съб 06 авг 2005 20:56

Хихихихих Говорите така,защото не сте карали Астра
И парцал не помага!Те стаклата не се потят просто,то тече вода от тях
И от там знам,че най-добрия вариант е да се кара на леко отворен прозорец/прозорци

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Съб 06 авг 2005 21:01

Syncro хихихи точно с на брат ми астрата имах такива проблеми (при астрите е заложено просто това) и като смених филтъра на купето и заспа, брат:)))

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 06 авг 2005 21:52

Голфа е песен в т,ва отношение-на тъста ми Пежо 309 в дъжд си е руска рулетка направо като се кара-бърсане с парцала нон стоп :banghead: Mad

Потребителски аватар
HF
Автомобил:
Двигател:

Re: Замъгляване на джамовете

Мнениеот HF » Нед 07 авг 2005 10:01

kris11 написа:А как е радиатора за парното?? На предния Голф 2 причината беше от него

нямам представа, не съм забелязал нещо нередно. Вчера експериментирах като затворих кръга на въздуха само вътре и май е малко по-добре.
btw филтъра на климатика го смених, не е от него.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 07 авг 2005 10:03

ако имаш климатик направо си за бой!
човеко-пусни го и влагата по стъклата изчезва за секунди...

Потребителски аватар
HF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HF » Нед 07 авг 2005 10:05

не е точно така, да не говорим зимата...

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 08 авг 2005 22:50

HF написа:не е точно така, да не говорим зимата...

Maй ще изляза прав.Пробвай да лепнеш някаква малка лепинка на предният прозорец , ако не лепне исе отлепя лесно ---радиаторче или връзката към него не е наред.

Потребителски аватар
batzman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот batzman » Съб 13 авг 2005 21:32

Ами и аз мога да споделя опита на Крис11, защото на моя голф2 като му се потяха стъклата жестоко точно това се оказа- малък теч от радиатора на парното. Като го смених този проблем се реши, но се появи друг- след по -сериозно загряване по задръстванията изчезва парното и направо си духа студено. Само като не е добре загряла колата тогава има парно. Лошото е че иде зима вече не знам кво да я правя. Ако някой има идея....може да сподели.

Потребителски аватар
HF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HF » Нед 14 авг 2005 23:10

щипката на кобрата е лепната постоянно по средата на джама и досега не се е отлепвала. Ако не се налага да разфасовам половината кола и има друг начин за проверка - кажете.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”