Много неприятно впечатление ми прави това, че на голфа стъклата се замъгляват в момента в който пусна вентилатора да духа на стъклата, като впоследствие му отнема известно време да ги изчисти и страничните пак не са добре. Не е от запушени въздохопроводи (или както там се казват). Въпросът ми е, дали причината може да е някъде другаде (колата е Golf 3 GTI Edition)?
Не е болка за умиране, но при пасата ми това нещо го няма и адски ме дразни. Сега се присетих да питам заради дъждовете тия дни. Зимата също е доста неприятно, в някои случаи предния джам остава леко замъглен по ъглите (когато има силни снеговалежи и т.н.)
Замъгляване на джамовете
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Има много препарати против конденз на стъклата-инак е кофти-влизаш в колата мокър -освен влагата по стъклата от теб непрекъснато излиза влажен затоплен от тялото въздух-вчера пробвах-най - силната степен на вентилатора съчетана с междинно положение на парното-естествено при затворени отвори за вентилация на купето и струя насочена към стъклата-най-бързо и ефикасно подсушава-колата е г2!
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Абе може да се поспори за "най-бързо подсушаване"
.. От баща си знам един тарикатлък.. а той от неговия ( тоз тарикатлък се предава по бащина линия и корените му идват още от праБГ, когато на Кубрат му се "запотявала" палатката
).. вика му се "ПАРЦАЛ"
. С парцалчето под седалката ( или някъде на друго скътано място ) за отрицателно време си почистваш джамеца... а съчетано с пуснато "духало" -> донт уъри, би хепи
.

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Muncho написа:Абе може да се поспори за "най-бързо подсушаване".. От баща си знам един тарикатлък.. а той от неговия ( тоз тарикатлък се предава по бащина линия и корените му идват още от праБГ, когато на Кубрат му се "запотявала" палатката
).. вика му се "ПАРЦАЛ"
. С парцалчето под седалката ( или някъде на друго скътано място ) за отрицателно време си почистваш джамеца... а съчетано с пуснато "духало" -> донт уъри, би хепи
.
И после на сухо и слънчево време като караш срещу слънцето, ще видиш какво си направил с парцала по джама

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Замъгляване на джамовете
HF написа:Много неприятно впечатление ми прави това, че на голфа стъклата се замъгляват в момента в който пусна вентилатора да духа на стъклата, като впоследствие му отнема известно време да ги изчисти и страничните пак не са добре. Не е от запушени въздохопроводи (или както там се казват). Въпросът ми е, дали причината може да е някъде другаде (колата е Golf 3 GTI Edition)?
Не е болка за умиране, но при пасата ми това нещо го няма и адски ме дразни. Сега се присетих да питам заради дъждовете тия дни. Зимата също е доста неприятно, в някои случаи предния джам остава леко замъглен по ъглите (когато има силни снеговалежи и т.н.)
А как е радиатора за парното?? На предния Голф 2 причината беше от него
- anger
- Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
- Двигател:
Смени си филтъра за купе - струва 19.90 лв. на BOSCH и ще забравиш за всички подобни грижи. Това ме подсеща, че и аз трябва да го направя, защото сега в дъжда ми се запотяват яко стъклата. Можеш да видиш на www.bosch.bg къде се намира и как се сменя, а пък и в самия филтър си има описание.
Re: Замъгляване на джамовете
kris11 написа:А как е радиатора за парното?? На предния Голф 2 причината беше от него
нямам представа, не съм забелязал нещо нередно. Вчера експериментирах като затворих кръга на въздуха само вътре и май е малко по-добре.
btw филтъра на климатика го смених, не е от него.
- batzman
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами и аз мога да споделя опита на Крис11, защото на моя голф2 като му се потяха стъклата жестоко точно това се оказа- малък теч от радиатора на парното. Като го смених този проблем се реши, но се появи друг- след по -сериозно загряване по задръстванията изчезва парното и направо си духа студено. Само като не е добре загряла колата тогава има парно. Лошото е че иде зима вече не знам кво да я правя. Ако някой има идея....може да сподели.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”