Здравейте,
може ли някой да ми даде съвет какво масло да си сложа на Голфа (Г4 1.8T GTI 150), че скоро го купих и му трябва подмяна, търсих доста из темите но не можах да намеря подобна . В един сервиз ми предложиха синтетично 5W30 на цена около 20-25лв/л. което изкарва към 15000км или полусинтетично 10W40 на цена около 10-15лв/л. което изкарва към 10000км. Тъй като цена/км са горе-долу еднакви ме интересува кой е най-добрия вариант за този звяр Мерси предварително!
Аз пък мога да ти предложа пълна синтетика на IGOL, последно такова си сложиш и разликата в работата и шума на двигателя е очевадна! Много съм доволен от това масло засега!
На колко илометра е колата ако е под 100к/км слагай пълна синтетика ако е над 100к/км полусинтетика!Аз Карам с Repsol 15W40 и сам мн доволен!Карал съм и с Liqui Moly 15W40.Също съм много доволен
Пълна синтетика, обаче не се залъгвай много по км-ите които ти казват, а си го гледай как е. Примерно ако сложиш кофти маслен филтър, за 15000км ще стане на салата. Моя уж беше сравнително добър, и пак беше зле след 7000км.
баси, 25 кинта за литър масло
Благодаря на всички колеги за коментарите, колата е на 128000км и май ще слагам синтетично 5W30 или 10W40 , тъй като гледам че повечето отговори са за такова масло