Здравейте колеги.Имам проблем с висок разход на Голфчето - Golf 3 1,8 GT 90к 1993г , моно.Не се сещам за номера на двигателя.Колата я карам предимно извън градско,като не превишавам 120-130км/ч.Разхода ми беше 9,5-10л.Проверих си в.филтър и се оказа че е за смяна.Докато си купя нов,реших да го изолирам като изкарах гъвкавия маркуч от филтъра.сега взима въздух директно.забелязах че промяна в разхода няма.Центровката ми е наред-проверена.Възможно ли е да ми пуска повечко бензин инжекцията и от къде да регулирам това.
Предварително Ви благодаря
Висок разход
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: Висок разход
caby написа:Здравейте колеги.Имам проблем с висок разход на Голфчето - Golf 3 1,8 GT 90к 1993г , моно.Не се сещам за номера на двигателя.Колата я карам предимно извън градско,като не превишавам 120-130км/ч.Разхода ми беше 9,5-10л.Проверих си в.филтър и се оказа че е за смяна.Докато си купя нов,реших да го изолирам като изкарах гъвкавия маркуч от филтъра.сега взима въздух директно.забелязах че промяна в разхода няма.Центровката ми е наред-проверена.Възможно ли е да ми пуска повечко бензин инжекцията и от къде да регулирам това.
Предварително Ви благодаря
За да си отговориш на последния въпрос трябва да минеш през декодер и Елкон ...
А ако продължаваш да караш без филтър(практически) сигурно ще си едни от "щастливците" които минават през основен ремонт три пъти по-бързо от останалите ....само си представи каква прашна кашотина влиза в цилиндрите и как тази пясъкоструйка се вихри под налягане около 12 бар и при 3000-4000 об/мин......интересно какво ли става там????

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
caby написа:Прав си за филтъра.Аз също го осъзнавам.Изминал съм не повече от 250км.Днес ще слагам филтър.За елкон малко по късно.Та възможно ли е да ми пуска повечко бензин и каква е причината за това.
Благодаря
Има една статия в раздел "Полезни"....какъв е принципът на работа на моноинжекциона....прочети я и ще видиш...
..естествено,че количеството бензин впръсквано от дюзата е с променливи характеристики....как иначе ще поемаш натоварванията....
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”