Бензинов датчик

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
krastio
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Бензинов датчик

Мнениеот krastio » Нед 06 апр 2008 14:33

Здравейте , колеги искам да Ви попитам , при какъв майстор мога да оправя бензиновия датчик , защото незнам колко гориво имам (може някой път да ме остави някъде по пътя ) и е кофти така . Колата е голф 3 ГТИ 2.0 И мога ли сам да го оправя :roll:

И още един въпрос утре ще ходя в съвета да регистрирам колата (данъка) защото преди 1 месец я регистрирах и така следва после да отидеш в съвета и подаваш там деклараций т.н , та мисълта ми е нещо плаща ли се да си нося пари с мен или не .. Знам , че данъка се плаща до края на годината мисълта ми е дали друго се доплаща :roll:

Потребителски аватар
archimedes
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот archimedes » Нед 06 апр 2008 15:21

Понеже аз наскоро си взех кола ще ти кажа какво направихме. След като се рег. колата в КАТ май 2 месеца трявба да я регистрираш в данъчното като се заплаща 2% или 2.5% от стойността на фактурата за покупката. Съвет от мен ако можеш да отидеш някъде да ти направят оценка на колата ще е добре примерно да я оценят на 600-700л. и ще ти излезе по-евтино. Само че къде не знам понеже аз не го правих :(. Нещо Булинс или ДЗИ или някоя подобна организация Иначе годишния данък на колата мисля че се плаща до април месец на другата година.

Потребителски аватар
krastio
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krastio » Нед 06 апр 2008 15:29

В смисъл като отида там пред данъчното да я регистрирам , искат ли на момента да им платя нещо или попълвам там формулярите тръгвам си и след 1 2 месеца ако искам си плащам данъка или до края на годинта :?

Потребителски аватар
archimedes
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот archimedes » Нед 06 апр 2008 15:37

Понеже сестра ми оправяше документите и не бях сигурен. Така за да я регистрираш трябва да платиш 2.5% от стойността предварително. Затова проучи вариант да и направят някаква преоценка че да платиш малък данък. Мисля че това не влияе после върху годишния данък който се изчислява на базата мощност или върху стойността на каското. Ще спестиш някой лев

Потребителски аватар
krastio
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krastio » Нед 06 апр 2008 19:04

:arrow:

Потребителски аватар
krastio
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krastio » Нед 06 апр 2008 22:14

:arrow: За датчика никой ли няма да ми помогне :roll: :oops:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 06 апр 2008 22:37

krastio написа::arrow: За датчика никой ли няма да ми помогне :roll: :oops:

Напиши "бензиномер" или "датчик за ниво на бензина" или каквото сметнеш за добре в ТЪРСАЧКАТА, има писано по темата.

А ако питаш за какъв майстор ти е нужен - жичкаджия/ел.майстор :wink:

Потребителски аватар
p_mudev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот p_mudev » Нед 06 апр 2008 22:39

колега да ти кажа аз имах проблем с прочутият датчик на бензина. Когато си искаше си показва бензин, когато си иска не показва. Но от близо половин година не е правил магарии. Та идеята ми е да си отвориш резервоара и да погледнеш дали не ти е развалено тотално, ако не ти е, то ми казаха( в моя случай) да си го почистя ама нямам опит с тези дейности и чакам отново да се заинати та да се направя на майстор. Това ако си сигурен че е от датчика разбира се. Ако имаш съмнения че може да е от таблото, то помоли някой познат да ти даде неговото табло и пробвай дали не е от там. Ако нямаш този "жокер" то отиди в някоя морга и се пазари с собственика да ти даде да пробваш с табло от него. Надявам се да съм помогнал.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”