Картонен таван

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Leppard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Картонен таван

Мнениеот Leppard » Сря 09 апр 2008 6:59

Здравейте колеги, имам един въпрос свързан с претапицирването на тавана на Г3. С търсачката намерих доста неща, но когато отидох да търся плат случайно разбрах от един тапицер че тавана бил картонен. Въпросния тапицер ми обясни че с някакъв пистолет се полагало лепило и т.н. - т.е. не било работа за непрофесионалист. Как мислите възможно ли е тавана да е от картон и ще се прекарам ли ако се опитам сам да си го претапицирам или да го нося на майстор???

пс: колата Г3 1,4 ако е от значение.

Потребителски аватар
topsonik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот topsonik » Сря 09 апр 2008 8:39

Опита ли авто-моргите да намериш дори и да е изцапан ще го изпереш. виждал съм с кожа направен много яко

Потребителски аватар
Leppard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Leppard » Сря 09 апр 2008 9:22

За съжаление по моргите в околността няма. То ако имаше нямаше да се замислям изобщо ама...... То при мен все така се получава, потърся ли нещо все го няма и като реша проблема после дето и да ида търсената стока се появила.

Потребителски аватар
Silver_Golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Silver_Golf » Сря 09 апр 2008 19:01

колега бащами има Vectra и тавана и се беше отлепил и го закарахме на тапицер за 50 лв го направи със сива кожа е тва беше преди 2-3 години но стана мн яко ма тои беше нешто подобно на плстмаса аз имам Golf 3 и ако ми се отлепи и на мен няма да се чудя направо го карам да ми сложат бяла кожа свалях таван на друг Golf 3 и до колкото си спомням беше не6то подобно на стериопор ма специален някакъв успех маняк

sozi
Автомобил:
Двигател:

эа тавана

Мнениеот sozi » Сря 09 апр 2008 19:51

на моито голфче се беше отлепил тавана отидох и си купех плат излеземи 20 лева. Много внимателно сволих стария и изтърках останалия плат с една шпатула. След това намазах го със лепило ХЕЛМВЕК продовот го в големи кутии към 5 лева изчаках малко и сложих плата като с един парцал го разстилах равномерно.Ако си със шибидах не изрязваи дупката предварително. Чак като го поставиш изрязваш с по малък диаметър за да можеш да го подгънеш. Не е голяма философия отнемати към 2 часа с демонтажа и монтажа

Потребителски аватар
Silver_Golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Silver_Golf » Сря 09 апр 2008 20:04

дам и така става колега обаче лепилото не избили през плата защото аз до колкото съм запознат оригиналния плат от страната на лепене има някакъв тънак дунапрен за да не избива тва лепило :)

Потребителски аватар
byjy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот byjy » Сря 09 апр 2008 20:18

:търсачкааСтига с тия картони това да не ти е трабант/даже и та тях тавана не е от картон/.Лепил съм досега два тавана на голф катон не съм срещал,но има един пласт тънак дунапрен който се слага с цел да изпъне и обере неравностите на тапицирания модул/било то таван ,диван или каквото ти дойде на ум/-те него трябва да се махне а ще го тапицираш.Ползвай лепило С200 защото има опасност от лепила други да останат петна които посе не можеш да скиеш :да: .

Потребителски аватар
Leppard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Leppard » Чет 10 апр 2008 7:04

Благодарско за съветите амигос, ще се захвана смело тия дни и ще видя какво ще излезе. Знае ли човек може и фирма за претапицирване на "картонени" тавани да отворя :P

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”