Здравейте колеги!Предстой ми смяна на тампони на задния мост на Golf II.
Значи един приятел каза че ще ми ги смени !
Молбата ми е да ми дадете съвети как се сменят най-лесно какви инструменти ще ми трябват ако може и да дадете линк към някое описани за смяна!И колко горе долу е цената им!
Благодаря предварително!
Смяна на тампони на заден мост-съвети
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Трудно се избиват и трудно се набиват.
Аз ще я правя тази процедура скоро и пробвах да ги избия с чука,ма нещо не става номера.
Криви се от зад и не излаза и за това ще прбвам,като с предните.Ще махна гумата(изчовъркваш я или я палиш или нещо от сорта) после с ножовката режеш тампона и избиването става лесно.За набиванетооооо тези които сложих на сегашния ми мост са големи ментаци и бяха доста по големи от дупката и трябваше да се направят от стругар,обаче нямаше време и на шмиргела ги оформих.
После с чука и си влезнаха без ядове,още са здрави.
За цени....ами на всякъде е различно има от по 10 лв(тея шмиргеловите
) има и от по 20. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
мерси
Мерси момчета!Ама на канал дали ще може да стане работата!Или трябва на подемник!А точно какви инструменти ще ми трябват!Може ли да ми кажете!
-
- Автомобил:
- Двигател:
presa
Е ква е тая преса тва ще рече не мога да си ги сменя сам ли?Аз нямам такава преса!А пък не ми се дават пари за сервиз!
- skilidka
- Автомобил:
- Двигател:
:)
каква е тази специална преса?????!!!!!!
по скоро има една специална скобка:)
колега по добре в сервиз-за тази работа-после поне ще има на кой да счупиш главата ако не стане както трябва:)
по скоро има една специална скобка:)
колега по добре в сервиз-за тази работа-после поне ще има на кой да счупиш главата ако не стане както трябва:)
- VW`VENTO
- Автомобил: VW BORA 1.9TDI
- Двигател: AHF
преди седмица сменях на мойто венто въпросните тампони.Взех ги за 44лв двата и за майстор 50 лв.Общо ми излезе 94лв.Не се наех сам да ги сменям понеже ми казаха че много трудно ставало избиването на старите и набиването на новите тампони,пък и неставало без сваляне на задния мост
Последна промяна от VW`VENTO на Пон 07 апр 2008 19:31, променено общо 1 път.
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
И аз я правих тази процедура преди месец . Значи няма нищо сложно стига да имаш елементарна представа от това което правиш . Аз не свалях целия мост , а само махнах болтовете които държат тампоните , и моста остана да се държи на амотериорите . Качваш колата на канал , вдигаш на крик (приготви си здрави трупчета да сложиш , защото докато избиваш старите си е рисковано колата да стои на крик) .След това отвиваш болтовете които минават през тампоните и моста "кляка" надолу , така да се каже. С бормашина въртиш през гумената част на тампона и я вадиш за да не ти пречи . И сега идва интересното - избиването на черупката . Взимаш един гооолям чук и щанга и започваш да удряш все едно колата е чужда
Като ги избиеш , взимаш новите и ако си късметлия ще влязът без да ги пилиш .Ако ли не на шмиргел или със шлайфер леко ги изпилваш , обаче не се унасяй . Имай впредвид че като ги набиваш не трябва да влизат свободно ами с леки удъри с чука да пасват хубаво на моста. След това завиваш болтовете и ги стягаш хубаво . Иии това е .....
п.п При тебе не знам как е разположено кантарчето на спирачките . На вентото е точно срещу единия от болтовете и се наложи леко да го изкривя нагоре , защото иначе нямаше как да изкарам болта .
Е , успех в начинанието

п.п При тебе не знам как е разположено кантарчето на спирачките . На вентото е точно срещу единия от болтовете и се наложи леко да го изкривя нагоре , защото иначе нямаше как да изкарам болта .
Е , успех в начинанието

- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
[quote="Бързият"][/quote]
Хаха заради темата,ходих да видя как се избиват лесно и аз пробвах с бормашина.
Става лесно(е не много лесно де
)може да си помагате с чукче и и с нещо за биене.
А после има един по лесен начин от многото млатене за ибиване на черупката. Взимаж ножовка вкарваш я вътре да го срежеш да подгъне и да се свие(не много да не се почне и моста,просто да се закъса.) и после се млати и тръгне ли веднъж,после е лесно.
Скоро ще пусна една тема в "направи си сам" със снимки.
п.п Лелеее как си шибнах пръстаааа
Хаха заради темата,ходих да видя как се избиват лесно и аз пробвах с бормашина.

п.п Лелеее как си шибнах пръстаааа

- skilidka
- Автомобил:
- Двигател:
:)
към необходимите инструменти да добавим и.....лед:))))
за пръста де!!!!:)
за пръста де!!!!:)
- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: вв
sa6o_bandita написа:колега неса скапи 10 20лв
Мнения продава ли събираш?
- lubo007
- Автомобил: GOLF 5 TDI
- Двигател: BKC
Re: presa
miro_83 написа:Е ква е тая преса тва ще рече не мога да си ги сменя сам ли?Аз нямам такава преса!А пък не ми се дават пари за сервиз!
може и на по голямо менгеме (мисля че така се пише)
с чук е много лабут!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”