Смяна на тампони на заден мост-съвети

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
miro_83
Автомобил:
Двигател:

Смяна на тампони на заден мост-съвети

Мнениеот miro_83 » Пон 07 апр 2008 8:36

Здравейте колеги!Предстой ми смяна на тампони на задния мост на Golf II.
Значи един приятел каза че ще ми ги смени !
Молбата ми е да ми дадете съвети как се сменят най-лесно какви инструменти ще ми трябват ако може и да дадете линк към някое описани за смяна!И колко горе долу е цената им!
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
TURL
Автомобил: Passat
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот TURL » Пон 07 апр 2008 9:04

цени, относително, зависи от производителя, моят съвет е новите тампони да се набиват с преса, ако изпълнявате тая процедура с чука догодина е много вероятно да я повториш :lol:

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Пон 07 апр 2008 13:19

Трудно се избиват и трудно се набиват. :lol: Аз ще я правя тази процедура скоро и пробвах да ги избия с чука,ма нещо не става номера. :lol: Криви се от зад и не излаза и за това ще прбвам,като с предните.Ще махна гумата(изчовъркваш я или я палиш или нещо от сорта) после с ножовката режеш тампона и избиването става лесно.За набиванетооооо тези които сложих на сегашния ми мост са големи ментаци и бяха доста по големи от дупката и трябваше да се направят от стругар,обаче нямаше време и на шмиргела ги оформих. :lol: После с чука и си влезнаха без ядове,още са здрави. :wink: За цени....ами на всякъде е различно има от по 10 лв(тея шмиргеловите :lol: ) има и от по 20. :wink:

miro_83
Автомобил:
Двигател:

мерси

Мнениеот miro_83 » Пон 07 апр 2008 14:57

Мерси момчета!Ама на канал дали ще може да стане работата!Или трябва на подемник!А точно какви инструменти ще ми трябват!Може ли да ми кажете!

miro_83
Автомобил:
Двигател:

presa

Мнениеот miro_83 » Пон 07 апр 2008 15:07

Е ква е тая преса тва ще рече не мога да си ги сменя сам ли?Аз нямам такава преса!А пък не ми се дават пари за сервиз!

Потребителски аватар
TURL
Автомобил: Passat
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот TURL » Пон 07 апр 2008 16:20

еми набивай с чука, но с преса става както трябва да бъде :lol:

Потребителски аватар
skilidka
Автомобил:
Двигател:

:)

Мнениеот skilidka » Пон 07 апр 2008 16:49

каква е тази специална преса?????!!!!!!

по скоро има една специална скобка:)

колега по добре в сервиз-за тази работа-после поне ще има на кой да счупиш главата ако не стане както трябва:)

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Пон 07 апр 2008 17:05

Аз съм сменял тампони на задния мост...Само един съвет и от мене,вземи си оригинални,ако вземеш турски се приготви пак за смяна в скоро време :wink:

Потребителски аватар
VW`VENTO
Автомобил: VW BORA 1.9TDI
Двигател: AHF

Мнениеот VW`VENTO » Пон 07 апр 2008 17:15

преди седмица сменях на мойто венто въпросните тампони.Взех ги за 44лв двата и за майстор 50 лв.Общо ми излезе 94лв.Не се наех сам да ги сменям понеже ми казаха че много трудно ставало избиването на старите и набиването на новите тампони,пък и неставало без сваляне на задния мост

Последна промяна от VW`VENTO на Пон 07 апр 2008 19:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Пон 07 апр 2008 18:32

И аз я правих тази процедура преди месец . Значи няма нищо сложно стига да имаш елементарна представа от това което правиш . Аз не свалях целия мост , а само махнах болтовете които държат тампоните , и моста остана да се държи на амотериорите . Качваш колата на канал , вдигаш на крик (приготви си здрави трупчета да сложиш , защото докато избиваш старите си е рисковано колата да стои на крик) .След това отвиваш болтовете които минават през тампоните и моста "кляка" надолу , така да се каже. С бормашина въртиш през гумената част на тампона и я вадиш за да не ти пречи . И сега идва интересното - избиването на черупката . Взимаш един гооолям чук и щанга и започваш да удряш все едно колата е чужда :lol: Като ги избиеш , взимаш новите и ако си късметлия ще влязът без да ги пилиш .Ако ли не на шмиргел или със шлайфер леко ги изпилваш , обаче не се унасяй . Имай впредвид че като ги набиваш не трябва да влизат свободно ами с леки удъри с чука да пасват хубаво на моста. След това завиваш болтовете и ги стягаш хубаво . Иии това е .....

п.п При тебе не знам как е разположено кантарчето на спирачките . На вентото е точно срещу единия от болтовете и се наложи леко да го изкривя нагоре , защото иначе нямаше как да изкарам болта .

Е , успех в начинанието :)

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Пон 07 апр 2008 18:49

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Пон 07 апр 2008 20:32

[quote="Бързият"][/quote]

Хаха заради темата,ходих да видя как се избиват лесно и аз пробвах с бормашина. :wink: Става лесно(е не много лесно де :lol: )може да си помагате с чукче и и с нещо за биене. :wink: А после има един по лесен начин от многото млатене за ибиване на черупката. Взимаж ножовка вкарваш я вътре да го срежеш да подгъне и да се свие(не много да не се почне и моста,просто да се закъса.) и после се млати и тръгне ли веднъж,после е лесно. :wink: Скоро ще пусна една тема в "направи си сам" със снимки. :wink:

п.п Лелеее как си шибнах пръстаааа :mad:

Потребителски аватар
skilidka
Автомобил:
Двигател:

:)

Мнениеот skilidka » Пон 07 апр 2008 20:41

към необходимите инструменти да добавим и.....лед:))))

за пръста де!!!!:)

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: вв

Мнениеот Милослав » Вто 08 апр 2008 12:43

sa6o_bandita написа:колега неса скапи 10 20лв

Мнения продава ли събираш?

Потребителски аватар
lubo007
Автомобил: GOLF 5 TDI
Двигател: BKC

Re: presa

Мнениеот lubo007 » Вто 08 апр 2008 22:28

miro_83 написа:Е ква е тая преса тва ще рече не мога да си ги сменя сам ли?Аз нямам такава преса!А пък не ми се дават пари за сервиз!

може и на по голямо менгеме (мисля че така се пише)
с чук е много лабут!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”