Колеги от 10 дена имам следния проблем - при даване на контакт се включват отпред перките на радиатора. Няма значение дали е загряла колата или не. Рано сутрин при напълно студена кола, пак се включват. И така определено време докато по тяхна си преценка решат да се изключат. Когато загрее колата пак се включват. Не съм ровичкал скоро в колата, така че не е причинено насилствено - поне така мисля.
Някой да може да ме посъветва нещо за да отстраня този проблем?
Студена кола -при контакт, включване на перките на радиатора
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Stivi написа:bugster написа:Да колега - колата има климатроник!
Пробвай да го сложиш на режим "Econ" /май-така се казваше при VW/ да не би от него да се включват макар че още при контакт да тръгват....?!
Koлегата ме е изпреварил. Ако се включва компресорът на климата при даване на контакт - след 2-5 сек максимум се включва и вентилато-рът / рите/ на радиатора .
- bugster
- Автомобил:
- Двигател:
Там е работата че в последните дни, имайки в предвид че времето и нито много студено, нито много топло, климатроника не съм го включвал.
Тоест гася колата на изключен климатроник, а също така и я паля при изключен такъв. Освен това след като запали, ако по някаква причина се е включил, а то се случва от време на време с auto настройките, го изключвам, но перките пак си въртят, дори и колата де не е загряла.
Незнам и аз какво може да е.
А относно ECON опцията - какво прави когато е настроен климатроника на 18 градуса примерно?
Тоест гася колата на изключен климатроник, а също така и я паля при изключен такъв. Освен това след като запали, ако по някаква причина се е включил, а то се случва от време на време с auto настройките, го изключвам, но перките пак си въртят, дори и колата де не е загряла.
Незнам и аз какво може да е.
А относно ECON опцията - какво прави когато е настроен климатроника на 18 градуса примерно?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”