Гарнитура на капака на главата

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Racer
Автомобил:
Двигател:

Гарнитура на капака на главата

Мнениеот Racer » Вто 08 апр 2008 21:48

Днес си зех гарнитура за капака на клапаните и въпроса ми е дали има някакви тънкости при сменянето или просто отвивам и слагам новата и новата да я лепя ли имам лепило за гарнитури издържа на 300 градуса и после при стягането има ли последователност на болтовете.
Благодаря

vw_power
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_power » Вто 08 апр 2008 21:58

Аз съм чувал че при смяна на гарнитура може да се шлайфа главата

Потребителски аватар
katcko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katcko » Вто 08 апр 2008 22:18

и двете повърхности между които се слага гарнитурата трябва да са хубаво почистени(корселин,бензин,обезмаслител)можеш да използваш каквото имаш под ръка!и гайкита на капака,затегни ги но не прекалено,трябва да е стегнато и всичко да е прилепнало добре но не ги зарягай докрай на другия ден може да ги постегнеш още малко !тава мога да те посъветвам аз , успех от мен!

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 08 апр 2008 22:20

vw_power написа:Аз съм чувал че при смяна на гарнитура може да се шлайфа главата

да, и реглаж на клапаните и смяна на биелите с ковани....

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Вто 08 апр 2008 22:21

chefito написа:
vw_power написа:Аз съм чувал че при смяна на гарнитура може да се шлайфа главата

да, и реглаж на клапаните и смяна на биелите с ковани....

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Leppard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Leppard » Сря 09 апр 2008 7:03

Наскоро сменях същата гарнитура, но се оказа, че моята купена от Бош не била изрязана точно по капака затова като слагаш новата колегите вече са ти казали почисти добре и двете повърхности. След като поставиш капака и затегнеш покарай ден два и пак провери капака-ако се наложи го дозатегни.

пс: Желая ти безпроблемна смяна!!!!

PitkataJoe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PitkataJoe » Сря 09 апр 2008 8:09

Силикон термоустойчив си вземи, почисти хубаво, намажи главата, сложи гарниурата, намажи пак отгоре и сложи капака. Не затягай много силно после. Успех.

Потребителски аватар
Racer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Racer » Сря 09 апр 2008 21:01

Благодаря колеги.А може ли да я намажа имам едно лепило червено за гарнитури на 300 градуса издържа нестава ли с него или задължително силикон трябва да си зема. И като махна старата гарнитура да намажа с лепилото да сложа новата и пак върху нея да намажа и тогава да слагам капака .??????

Потребителски аватар
Bobcho_82
Автомобил: Golf 2
Двигател: GU+

Мнениеот Bobcho_82 » Сря 09 апр 2008 21:25

Колега това червеното дет казаваш е баш силикон :D Ще ти дам и един съвет от личен опит на коркова гарнитура силикон не се слага :!: А иначе се сваля капака обезмаслява се както са ти написали колегите, изичства се главата слагаш гарнитурата и притягаш равномерно.

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Сря 09 апр 2008 21:41

Силикон въобще не се слага ,не даи си боже да е малко повече и да се откъсне парче от него от там по маслена магистрала и не се знае какво може да запуши наи лошото е блокирал двигател.

Потребителски аватар
RS6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот RS6 » Чет 10 апр 2008 8:16

djshomi написа:Силикон въобще не се слага ,не даи си боже да е малко повече и да се откъсне парче от него от там по маслена магистрала и не се знае какво може да запуши наи лошото е блокирал двигател.

Напълно съм съгласен с това мнение. Ако си купил хубава гарнитура, няма да береш ядове с протичане, дозатягане и т.н. А пък силикон слагат "майсторите", които през живота си не са и чували за динамометричен ключ, а още по-малко са и виждали такъв.
Трябва само да почистиш с мека кърпа и бензин контактната повърхност на главата и капака и да стягаш гайките равномерно до 10 Nm.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Чет 10 апр 2008 9:07

Абсолютно вярно.
Тея силиконни само бай Пешо ги слага в кварталната работилница,където цял живот само лади е правил.
Стига с тия побългарявания те хората ако имаше нужда и в Аутодатата щяха да го отбележат с големи букви че е задължително да се слага и силикон.
А дори и колегата да няма динамометричен ключ,да ги пристегне леко като започне отвътре навън,по диагонал и после ако има сълзене от някъде на масло да постегне още малко,не е фатално.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 10 апр 2008 9:26

С извинения за спама,ама толкова глупости са написани по тази тема,че се колегата съвсем ще се обърка.....то голямата работа...да смениш гарнитура на капака на клапаните!!!
И как ще слага силикон..ами като цвръкне отвътре и частиците силикон попаднат в маслото .....?

Потребителски аватар
svetoslav_sp
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetoslav_sp » Чет 10 апр 2008 16:08

Колега и аз да напиша нещо по темата, което и други колеги вече казаха: и аз също минах по този път със смяна на гарнитурата, като почистих и обезмаслих с кароселин контактната повърхност и затегнах болтовете на капака с динамометричен ключ (както колегата RS6 е написал за двигатели 1,6 и 1,8 е 10 Hм). При мен при 1,3 i също е по-технически данни 10 Hм. Без никакъв силикон! :D

Потребителски аватар
katcko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katcko » Чет 10 апр 2008 19:05

колега ако още не си я сменил,земи си коркова ! и без силикон

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”