Има ли смисъл да се чисти турбото???
Има ли смисъл да се чисти турбото???
Чудя се дали да не я занеса на майстор и да го поизчисти но се чудя какъв ще е ефекта... И ще има ли такъв повече ли ще дърпа на малки обороти или пос коро на високи?? И също искам да попитам къде се намира турбото в колата ми-Голф-3 94год. 1.9 ТДИ 90коня и как се сваля... Смисъл такъв трудоемко ли е и заслужава ли си цялалата операция щото ако няма какъв е смисъла да я бъзикам......
По принцип колата ми не създава проблеми но винаги още е добре дошло... Дебитомерът ми е в отлично състояние... Скоро го зачистих макар че нямаше нужда..... Кво друго може да се направи.... Спортен филтър.... Ауспухът ми е наред.... Обаче на високи обороти при скорост от 130-140 много шуми двигателя и вътре в копето се чува което ме дразни??? Идеи от кво може да е или това е прословутата песен на на най шумния 1Z
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
По принцип при градско шофиране се получават налепи по турбото и те водят до влошаване на работата му, затова е препоръчително да се кара поне веднъж месечно в по-натоварен режим извън градът за да се позагрее и да се изчисти а ако не е правено дълго време е добре да се почисти ръчно, да не се забравя че всеки възел от колата има километри за сервизиране което ти спестява главоболия за напред.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”