Колеги, проблема ми е следния: не винаги, само понякога примерно като потеглям от светофар и колата глъхне натискам педала до долу при което колата се замисля и бавно качва до 3000 оборота след което отпушва.Скоро я карах на диагностика и казаха, че двигателя е пушка.От какво според вас може да се получава това.
Аз имам няколко предположения:
1.От горивния филтър - не е сменян и въднъж изчаках да свърши целия бензин и предполагам, че е събрало боклуците от резервоара.
2.От бензиновата помпа - 2,3 пъти ми е свършвал бензина и е пресъхвала.
3.От катализатора.
Колата е Г3 ГТИ 115 коня.
Моля дайте си мненията по въпроса.
Голф 3 глъхне ?
Не ми е презацепен ремака откарах я и наново го свалиха 1 пат ми няма грам мощност после изведнаж идва после нема и само си праи квото си иска прави го като загрее колата наи много се забелязва като е студена не съм усетил 4уди се яко давам газ до ламарината и нишо а по принцип праим мазало моя голф е саштия 115 коня 2000кб плс хелпппп
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
Re: Голф 3 глъхне ?
MyTpaTa написа:Колеги, проблема ми е следния: не винаги, само понякога примерно като потеглям от светофар и колата глъхне натискам педала до долу при което колата се замисля и бавно качва до 3000 оборота след което отпушва.Скоро я карах на диагностика и казаха, че двигателя е пушка.От какво според вас може да се получава това.
Аз имам няколко предположения:
1.От горивния филтър - не е сменян и въднъж изчаках да свърши целия бензин и предполагам, че е събрало боклуците от резервоара.
2.От бензиновата помпа - 2,3 пъти ми е свършвал бензина и е пресъхвала.
3.От катализатора.
Колата е Г3 ГТИ 115 коня.
Моля дайте си мненията по въпроса.
Аз имам само една предположеие и това е центровка

Ето хората, които ще я оправят:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=7096
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=6022
И двамата са много точни и много добри, повярвай ми

Аз имах същия проблем

Последна промяна от petko5 на Нед 20 апр 2008 12:26, променено общо 1 път.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Става дума за центровка на запалането
Тя на комп не се хваща- т.е. не набива грешка. Просто колата е мудна.
За пробата- маркирай си точното положение на делкото спрямо основата му и го врътни с 1мм обратно на часовниковата стрелка.
След като се увериш, че разлика има, бягай при vaskoto, Niksi или vit_autosofiа, за да ти направят центровка както си трябва

Тя на комп не се хваща- т.е. не набива грешка. Просто колата е мудна.
За пробата- маркирай си точното положение на делкото спрямо основата му и го врътни с 1мм обратно на часовниковата стрелка.
След като се увериш, че разлика има, бягай при vaskoto, Niksi или vit_autosofiа, за да ти направят центровка както си трябва

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Сменяй филтъра - 12 лв. Какво му се чудиш - досега 5 пъти трябваше да си го сменил. С нашите горива може да се задръсти и за 20 000км.
Ако пак го има пропадането вади бензинова помпа- отдолу на смукателя има филтър , може той да е затлачен.
А като си оставял помпата да смуче въздух - може да си за нова. Помпата се охлажда от бензина затова е потопена в резервоара/ - затова винаги трябва да има поне 10л гориво. Като няма гориво смуче въздух и и се разкатава фамилията.
Започни в поредността както съм писал. Ако всичко си сменил и пак има проблеми тогава пиши.
Ако пак го има пропадането вади бензинова помпа- отдолу на смукателя има филтър , може той да е затлачен.
А като си оставял помпата да смуче въздух - може да си за нова. Помпата се охлажда от бензина затова е потопена в резервоара/ - затова винаги трябва да има поне 10л гориво. Като няма гориво смуче въздух и и се разкатава фамилията.
Започни в поредността както съм писал. Ако всичко си сменил и пак има проблеми тогава пиши.
- blondeskiller
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kukievil написа:Kakaf filtar we ne e ot nego az go smenih 2pati nema ni6to ob6to tva pak sa6tata rabota v4era go karah na diagnostika i mi kazaha da si provera marku4ite za vuzduha kazaha 4e mi se davi kolata zatva i mi dava 100 razhod mamka mu sa otivam za marku4 da si kopuvam .......
С този тон и shliokavicata се съмнявам някой да изгори от желание да ти помогне ..

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”