Колеги освен в главите има ли друга съществена разлика между двата двигателя става дума за АЕХ и 16 клапановия който не знам как се води Въпроса ми е породен от идеята за монитране на такава глава на моето АЕХ-че Дано не задавам крайно глупави върпоси
abd и aex /както и наследника им ahw.../ са направени с цел разход градски цикъл под 9/100. Абд - 8.4, aex - 8.6. Обаче според мен са голяма излагация тези мотори, защото разхода градско определено е повече, а вървежа им е смешен сравнение с по-големите батковци със почти същия разход. Получават се дори парадокси от рода на еднакъв и при някои цикли на движение дори по нисък разход на големите мотори. Голям + е цената на тези малолитражки, а и предположението че не са юркани много щото те и не могат...кошмарът е извънградско...висок разход и невъзможни и рисковани изпреварвания....за тунинг никъв смисъл...изкарано им е ангелчето...на-много един спортен филтър и махане на катализатора...
chefito написа:...на-много един спортен филтър и махане на катализатора...
Точно това съм направил И колата не е толкова зле като вървеж, извънградско също не харчи много, ако не се правиш на пилот Базата ми за сравнение е БМВ 316 Купе и Рено 19 16В
За разхода мойем да поспорим. Карам 4ка 1.4 16V изжан градско при 110 км/ч ми дажа разход 6.9-7 при 130-140 дава около 9 литра. За изпреварванията иначе си прав ако паднеш под 2700 оборота става тромави4ка но ако я караш между 2700 и 3700-4000 варви долу горе добре, понася се.