колеги наскоро зех голф 3 1.6 абу имам 1 вапрос кам вас не ми светеше лампата на абс-а като отворих капачето видях че буксата е изкарана сложих е и сега свети постоянно не изгасва до ся не сам карал кола с абс но имам чувстжото че си работи прави ми жпечатление че като натисна спирачките и леко дарпа на дясно какав може да е проблема според вац , мерси предварително
mod edit: vasstop

ABS - не ми свети лампата
-
- Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
- Двигател: CBDC 2010
Колега, дори и да не работи АБС-а, колата си спира. Можеш да провериш дали работи като на мокър или песъчлив път натиснеш рязко спирачка (внимавай да няма друга кола след теб). Тогава при работещ АБС ще усетиш "ритане" на педала на спирачката и едно почукване. При теб най-вероятно има прекъснат датчик на някое колело. (И при мен бяха извадили куплунга. Оказаха се дефектни двата датчика на предните колела.)

- yeti123
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ABS - не ми свети лампата
zagorql написа:......... и леко дарпа на дясно какав може да е проблема според вац , мерси предварително
mod edit: vasstop
И отиди да си смениш накладките след като дърпа на една страна! А за АБС-а трябва да ти рита педала и да се чува едно като стъргане!
-
- Автомобил: Golf 3 GTI 16v
- Двигател: ABF 1994
re:
Задължително трябва да ти рита педала като го натиснеш!Ако е така значи всичко е наред,ако не е така значи лампата си свети нормално;най-вероятно датчик!!!Може и да е кабел протрит или нещо такова!Не е зле да я закачат,там ще си покаже дали е датчик!Успех 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”