Моторчето на перка за радиатор за GOLF 3 GTI
- sigi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Моторчето на перка за радиатор за GOLF 3 GTI
Ще трябва да сменям перката на радиатора. Бъпросът ми е каква марка да търся и от каде или дали може да се ремонтира/сменят лагерите на моита ? 

Последна промяна от sigi на Чет 24 апр 2008 11:09, променено общо 1 път.
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами принципно колега, там перката и моторчето са две отделни неща.
Що не свалиш, моторчето и да го отвориш да го погледнеш. Незнам дали е с втулка или лагер. Иначе самата перка не се сменя. Ако колата е в движение над 50км. при отваряне на втория кръг се охлажда и без перка няма проблеми.... Можеш да караш до някой сервиз или место където ги правят тези неща.

Що не свалиш, моторчето и да го отвориш да го погледнеш. Незнам дали е с втулка или лагер. Иначе самата перка не се сменя. Ако колата е в движение над 50км. при отваряне на втория кръг се охлажда и без перка няма проблеми.... Можеш да караш до някой сервиз или место където ги правят тези неща.

- sigi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря наистина по принцип има извиващи и притискащи крачета сигурно може да се отвори, иначе това с маслото съм го мислим ще го пробвам ама се чудех ако има някоя марка примерно Valeo ново и не е златно като цена направо да го сменям ако някой го е сменял и знае от къде и колко струва ще съм благодрен да сподели.
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
sigi написа:Благодаря наистина по принцип има извиващи и притискащи крачета сигурно може да се отвори, иначе това с маслото съм го мислим ще го пробвам ама се чудех ако има някоя марка примерно Valeo ново и не е златно като цена направо да го сменям ако някой го е сменял и знае от къде и колко струва ще съм благодрен да сподели.
Скъпо е по добре от морга колега. И пак провери дали няма начин да се отвори?

Аз на скоро сменях точно това моторче с перката. Имах същият проблем. Бяха се разбили вътре лагерчетата и перката опираше и не искаше да се върти за да охлажда. Моторчето с перката купих от магазин на 83лв. За половин ден го смених, защото се оказа че трябваше да разглобя цялата предница (брони, греди, раздиатор и тогава моторчето с перка).
Не е гаранция че като вземеш от моргата такова моторче няма да е с разбити лагери. Така че моето мнение е да си вземеш ново за да ти е мирна главата.
Не е гаранция че като вземеш от моргата такова моторче няма да е с разбити лагери. Така че моето мнение е да си вземеш ново за да ти е мирна главата.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”