Лек теч, от маркуча на хидравликата ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Лек теч, от маркуча на хидравликата ?

Мнениеот petko5 » Вто 22 апр 2008 21:24

Здравейте пак :)
Имам лек теч, от маркуча на хидравликата, точно на запресовката.
От къде да си взема нов, трябва ли обезвъздушаване на хидравличната системата и как става това, сменя ли се маслото при тази манипулация и какво масло да взема ?

Благодаря Ви предварително
:)

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Вто 22 апр 2008 21:26

Колега не се сещам какво точно значи "запресовка" и къде се намира :oops:

Потребителски аватар
petko5

Мнениеот petko5 » Вто 22 апр 2008 21:37

Бързият написа:Колега не се сещам какво точно значи "запресовка" и къде се намира :oops:

Съединенито на металната тръба с гумения маркуч.Някой му казват "Кербовачно съединение", заради начина на съединяване :roll:

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Вто 22 апр 2008 21:44

Значи колега най-вероятно ще се разминеш без смяна на маслото ,ако успееш да го събереш в чист съд и после да го сипеш пак в казанчето. Обезвъздушаването става като затвориш казанчето , палиш колата , навърташ волана веднъж в крайно ляво после в крайно дясно и си готов.
А за маркуча нямам идея нито къде да намериш , нито какъв ще ти трябва .Нека колегите да кажат ......

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Вто 22 апр 2008 21:48

Бате аз ходих да питам за маркучи в ауто + и ми изръсиха нечовешките цени.Но продавачите от магазина ми казаха да отида някаде около мерцедес бенца в хаджи димитър изработвали хидравлични маркучи за камиони и да си поръчам,били качествени и всички така правели :) Само че забравих каде точно ми каза,но някаде около бензиностанцията срещу мерцедес бенца в кв.Хаджи димитър,ако имаш интерес и не се сещаш за къде ти говоря пиши и ще се радвам да помогна :wink:

Потребителски аватар
petko5

Мнениеот petko5 » Вто 22 апр 2008 21:54

Gesha_GTI написа:Бате аз ходих да питам за маркучи в ауто + и ми изръсиха нечовешките цени.Но продавачите от магазина ми казаха да отида някаде около мерцедес бенца в хаджи димитър изработвали хидравлични маркучи за камиони и да си поръчам,били качествени и всички така правели :) Само че забравих каде точно ми каза,но някаде около бензиностанцията срещу мерцедес бенца в кв.Хаджи димитър,ако имаш интерес и не се сещаш за къде ти говоря пиши и ще се радвам да помогна :wink:

Ти доволен ли си от тях ?
Реномето им не било добро :roll:
Цитирам думи на мои кленти

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Вто 22 апр 2008 22:05

Аз не ги сменях защото в последствие видях че маркучите не са чак толкова зле и няма течове от никаде,и реших да карам докато държат :? Аз не съм разпитвал след това но продавачите,щом вместо да ми вземат парите за оригинални немски ми препоръчаха там-и ми казаха добри думи за въпросното място.Но просто предпочитам да сменям ако трябва през 1-2години от тези,отколкото на куп да се изръся за оригинални,цифрата е много стабилна :evil:

Потребителски аватар
petko5

Мнениеот petko5 » Вто 22 апр 2008 22:17

Колко пари ти казаха ?
Забравих да спомена, че колата е Голф 3 1,8 ABS

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Вто 22 апр 2008 22:21

Беше отдавна и ходих да питам за полото ми,та ще говоря по някакви мътни спомени :lol: Доколкото помня ми казаха че мъркучите били 2 единия 300лв другия 200лв некви голями суми бяха дето даже и не си направих усилието да ги запомня.А ми казаха,че на вече споменатото мясо някъде към 100-150лв ще ми излезат.Пак казвам не съм 100% сигурен за цифрите ама мисля че са горе долу точни.

Потребителски аватар
egoist_ok
Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
Двигател: ARL 2002

Мнениеот egoist_ok » Сря 23 апр 2008 19:18

Здрасти колега ще ти дам едно предложение - намираш някаде кадето правят маркучи за високо налягане / обикновенно при някой камионджий/, сваляш си маркуча и само ти сменят скобата, но само ако е здрав маркуча и ставаш чисто нов за малко пари.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 24 апр 2008 23:16

Тръгваш към "Технополис"-Божурище, след разклона за Банкя гледаш в ляво -пише си нещо за хидравлики и т. н.Не са скъпчии , но предварително си демонтирай хидравличната магистрала( единия край от помпата , другия май някъде под акумулатора има съединение-не съм сигурен).Може да отидеш и в ПАПЕ на Ботевградско.Ще искаш маркуч за не по- малко от 60-100 бара.Пресоват по оригиналния размер, монтаж, обезвъздушаването го казаха вече, масло-DEXRON-3, или квото ти препоръчат в добър магазин.Успех

Потребителски аватар
petko5

Мнениеот petko5 » Пет 25 апр 2008 10:19

Много благодаря :beer
След празниците, ще отида до Папе :wink:

:lock:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”