И аз да попитам за съединител

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
i_cenov
Автомобил:
Двигател:

И аз да попитам за съединител

Мнениеот i_cenov » Пет 16 май 2008 21:15

Прегледах темите с проблемен съединител, но включваха проблем тип трудно вкарване на скорости, или никакво отлепяне, затова пускам нова тема.

При мен проблемът е следният. Педалът на съединителя започна трудно да се връща и да запъва в средата на хода. Случвало се е и да остане долу. Механиците първо казаха жило, ОК - жило. След това минаха на момент съединител, ОК съединител! Та какво става ? - 400лв ремонт но проблема още седи, макар и не толкова фрапиращ, поне не блокирва тотално. Карайки обаче в трафик, при постоянно натискане след 30мин. в задръствания почва да се усеща лекото забавяне. Да не чуе Дяволът не се е счупил, че да ме остави насред някой булевард.
Искам да попитам има ли нещо по цялата тази система, което да прави проблем? Някоя пружина, някое клеясъло рамо или каквото и да е, защото явно не е от "големите" причини.
Благодаря предварително.

П.П. УПС! Забравих да кажа за колата (то под аватара пише де, но все пак) - Голф 3 1.8mi , ABS двигател.

golfaeburz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfaeburz » Пет 16 май 2008 23:39

да не би проблема да е в скоростната кутия, на всички скорости ли го прай ли само на 1-ва, да нямаш износена 1-ва.

Потребителски аватар
i_cenov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i_cenov » Съб 17 май 2008 0:14

Не, няма значение предавката. Прави го дори и без да съм на предавка, стоейки на едно място, изгасен двигател дори. Просто в един момент след натоварване педала почва да забавя хода си и това е.

Потребителски аватар
joro^
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro^ » Съб 17 май 2008 1:27

Колега съединителя комплект с притискателния диск ли го смени :roll:

Потребителски аватар
i_cenov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i_cenov » Съб 17 май 2008 10:22

Дам, с него.
Той проблема не е толкова фрапиращ нали. Но преди 2-3 седмици на един булевард като натиснах само се чу едно "хряс!" и мен направо сърцето ме сви защото педала остана ниско долу. Ритнах го професионално, рязко се изпъня и от тогава няма такива фрапиращи проблеми. Все пак се сещате, при смяна на съединител и жило, самия факт, че това се случи си е доста обезпокояващ, поне за мен.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”