Газаджии ми откраднаха Моното!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
evgbg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Газаджии ми откраднаха Моното!

Мнениеот evgbg » Пет 25 апр 2008 8:35

Здравейте колеги,

Пиша ви това за ди ви споделя какво ми се случи и да внимавате за напред от тези хора. Когато си купих моето голфче реших да му сложа газ. Препоръчаха ми едни майстори от Горна баня. Отидох сложиха ми, взеха ми пари, взех си колата и от тогава нататък вече не върви на бензин.. препъва забива. Та както и да е! Обаче аз си снимах двигателя преди да я газифицирам, случайно не със цел. Днес си намерих снимките в компютъра и останах изненадан. Първоначално на моторчето за празен ход имам една червена лепенка. Вече е сребриста (лъскава) и е факт че на бензин не върви както трябва. Амин.. Не ходете при тях!!!

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Re: Газаджии ми откраднаха Моното!

Мнениеот myrshavija » Пет 25 апр 2008 9:02

evgbg написа:...едни майстори от Горна баня...

:don't worry

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пет 25 апр 2008 19:33

червеното на лепенката се измива ако са ползвали нещо като кореселин наоколо и дори ако са бърсали намасленото от моното само.
лепенката става чисто огледална на цвят... това е основата й червеното е мастило. не е гаранция че са ти го сменили това. случвало ми се е често да почистя на някой моното и тая лепенка да стане огледална. :wink:

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Пет 25 апр 2008 20:11

ако са ти слагали плочка със сигурност са сваляли моното.ваското е прав и е напълно възможно боята да е измита.най вероятно е пълна с грешки и си иска и адаптация,но имай впредвид,че докато имаш газово колата никога няма да е същата на бензин.не е лошо да се свържеш с ваското1.

Потребителски аватар
venci&vento
Автомобил: VENTO
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот venci&vento » Пет 25 апр 2008 21:36

Колега ходих при един майстор в Горна баня (може би е същия) да ми насрои АГУ-то и не мръднах от колата през цялото време като го обсипвах с въпроси. В резюме ще пиша , че ми направи предварението на 10 градуса (преди беше на 2 при нормални 6 ) и колата на бензин не е това което беше. Сложил съм реле на компа та това ме спасява , защото започна да трупа грешки само на бензин и то за кратко разтояние (500м) който се пренасят в последваща работа на газ .
Дано това инфо да ти е от полза
ПП: не съм адвокат на майстора , взе ми 10лв. за 2 отивания

Потребителски аватар
evgbg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот evgbg » Съб 26 апр 2008 9:09

Преценете. Васко дано при мен така да е станало че ми се смачка настоението като го видях това.

Ето снимки, преди и след.

url=http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/v.php?p=u/89/22170_863.JPG] Изображение[/url]

Изображение

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Съб 26 апр 2008 9:13

всичко си е там спокич ..нали не очакваш хем да върви много на газ хем на бензин ..компира може да ти трупа грешки ...може центровката да са ти оптимизирали за газ

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Съб 26 апр 2008 9:37

само на изпарителя не му е там мястото и положението.от къде това недоверие към майсторите?не е нормално да се ръсят предварителни обвинения :012:

Потребителски аватар
evgbg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот evgbg » Съб 26 апр 2008 10:03

Много познати и приятели вече имам с подобни проблеми, вероятно от там съм с такова недоверие! Казал съм едни... не съм казал фирмата, само съм споменал района. Малко примери от съвсем скоро. Мой приятел дава колата си за пребоядисване на преден капак - вече е без катализатор. Колега от работа- след ремонт без 3-ти стоп. Приятелче, след ремонт с други пружини. Моя позната след ремонт по колата без предна решетка- понеже е жена не е забелязала навреме липсата и :) и така все хубави неща! Много са тези случаи, всеки знае повече от 2-3. Моя личен съвет и извод - Ходете на майстор който освен че е кадърен много си обича работата. Тук във форума има такива и мисля че няма някой който да не ги познава! Сега се чуствам по добре като разбирам от вас че несъм поредната жертва на подобен случай. И извинение към някой който се е почуствал засегнат от това което съм писал!

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Съб 26 апр 2008 19:08

Аз затова не ходя по газаджиииии

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”