Имам СТРАНЕН проблем !!!???

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
krastio
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Имам СТРАНЕН проблем !!!???

Мнениеот krastio » Нед 27 апр 2008 17:08

Здравейте колеги , ако можете да ми помогнете , ще съм Ви много благодарен . Проблемът е следният , не ми работеше Термо Датчика на таблото ( не ми отчиташе температурата на таблото ) , а перката върти . Отивам във Фолксваген Сервиз да го подменя с нов , дадох 39лева за нов , смени ми го майстора и почна проблема , тръгвам аз .. Виждам ,че работи датчика ( РАДВАМ СЕ ) обаче на 2рия километър , потеглям на светофар на 1-ва скорост и ето едвам едвам натискам педала на газта обаче все едно не й достига бензи и връща оборотите до 400 600 и пак ги връща на 800 900 , след което направих така ... натиснах съединителя , опитвам се да я исфорсирам , с помпане на газта все едно някъде се дави , и неможе да качи обороти да тръгне , а ако се опитам да тръгна както обикновенно колата ще изгасне при липса на обороти . И така тръгнах със форсиране на колата след което от Петък до днес ми прави тази мизерия . Решавам преди малко да пробвам да сменя стария датчик ... слагам го колата си усеща подаването на газ и си работи както останалите , само че не връща оборотите а ги държи на 1100 , понеже не отчита температурата на таблото и лъже колата , че не е загряла ... Та мисълта ми е от тоя ФЕРМАН , защо с новия датчик отчита и колата се дави все едно не и достига бензин или въздух , а със стария работи със недостатъците си ( високи обороти винаги и дави колата когато е загряла понеже не й трябва много бензин , а компа лъже че не е загряла и бута обогатена смес което понякога е малко ШЕТ защото кофти пали ) но съм свикнал Колата я има на профила

П.П с новия датчик като се опитам да я исфорсирам на место , помпам газ и чак припуква

Потребителски аватар
koziak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koziak » Нед 27 апр 2008 18:01

Еми новия датчик изглежда е скапан.И аз трябва тези дни да го сменям моя и се чудя от къде да взема читав

Потребителски аватар
krastio
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krastio » Нед 27 апр 2008 18:46

Мисля , че не е читав понеже оборотите ми падат прекалено и колате неможе да движи , а стария не отчита но пък за сметка на това качва расхода с 1 2 литра на 100 но не се усеща чак толкова , Но въпросът ми е дали от ТОВА Е ПРОБЛЕМА от НОВИЯ

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 27 апр 2008 19:10

Принципно датчика, който ти дава инфо на таблото е отделен от датчика, който отговаря за информацията, подавана към компютъра (нищо, че са в един корпус). Вероятно наистина новия датчик не е в час. Ако можеш, върни го и да ти го сменят с друг.
Това, че не е в час датчика при теб лесно може да се докаже или отхвърли ;) : Имаш комуникационни букси към компа :idea:
Закачи го на VAG-COM или друга диагностична програма и ще си изпее болката ;)

Потребителски аватар
krastio
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krastio » Нед 27 апр 2008 19:17

Това с датчика , ще го оправя ще го заменя споко .. Но причината от новия " нечитав датчик " ли идва , понеже със стария няма проблем , а с УШКИМ новия си ебава майката , та От датчика ли е проблема !!! ???

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 27 апр 2008 19:36

Ако нищо друго не си пипал по колата- да, от новия датчик трябва да е!

Потребителски аватар
krastio
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krastio » Нед 27 апр 2008 21:42

:arrow:

Потребителски аватар
VeilSide
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VeilSide » Нед 27 апр 2008 23:12

radotom написа:Принципно датчика, който ти дава инфо на таблото е отделен от датчика, който отговаря за информацията, подавана към компютъра (нищо, че са в един корпус). Вероятно наистина новия датчик не е в час. Ако можеш, върни го и да ти го сменят с друг.
Това, че не е в час датчика при теб лесно може да се докаже или отхвърли ;) : Имаш комуникационни букси към компа :idea:
Закачи го на VAG-COM или друга диагностична програма и ще си изпее болката ;)

Имайте предвид, че на колата, която е в профила (93-та год.) датчиците за таблото и ECU-то са отделни!!! не в един корпус както е при по-новите модели. Колега ти кой точно датчик смени?

Потребителски аватар
krastio
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krastio » Нед 27 апр 2008 23:16

Смених датчика който показва температурата на таблото , намира се пред двигателя и представлява малък бушон , с четири буксички отгоре.

Потребителски аватар
VeilSide
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VeilSide » Пон 28 апр 2008 1:23

krastio написа:Смених датчика който показва температурата на таблото , намира се пред двигателя и представлява малък бушон , с четири буксички отгоре.

пич, до колкото разбирам това ти е датчика за перката. На самия радиатор ли се намира?

Потребителски аватар
krastio
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krastio » Пон 28 апр 2008 9:21

ще го снимам днес и ще ти го покажа

Потребителски аватар
koziak
Автомобил:
Двигател:
Контакти: