смяна на аларма на голф 4 -steei mate

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
badjo-vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

смяна на аларма на голф 4 -steei mate

Мнениеот badjo-vw » Съб 15 мар 2008 19:32

алармата ми прави номера ,като я пусна понякога ми сваля стъклата-а ако имам отворен прозорец като я пусна вместо да вдигне стъклото тя почва да отключва и заключва вратите една след друга а стъклата почват да се движат сами нагоре надоло като във фантастичен филм :D

бях на майстор за алармата ама като ми видя дистанционното само взе да свива раменете :arrow: май и алармаджий си нямаме-ТА ЗА ТОВА ИМАМ ДВЕ ПИТАНИЯ

1-някой може ли да ми каже как да разбера поне ква ми е алармата и дали е фабрична
Изображение

2-ако алармата ми не става вече съм решил да си взема аларма на steei mate американска била ,казват че е добра има пейджър към нея :arrow: някой с такава аларма ако може да каже дали я бива че да не се набутам само с нея
Изображение

:D

Потребителски аватар
egoist_ok
Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
Двигател: ARL 2002

Мнениеот egoist_ok » Съб 15 мар 2008 19:56

Здрасти колега
Алармата на твоята коле не е оригинална /фабрична/ както искаш го наричай това е GEMEL - италианска и на моята кола е такава и съм да е сменям че и на мен ми прави номера.
А тази американската на каква цена ти идва и колко гаранция има?
P.S. По-принцип аз се занимавам с монтаж на аларми и съм виждал такава "американска" / значи ще ме извиниш че ти го пиша така, но много хора спекулират с това че била американска или немска/, но мога да ти кажа че има Български аларми който по нищо не отстъпват на тази.

Потребителски аватар
badjo-vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот badjo-vw » Нед 16 мар 2008 0:24

egoist_ok написа:Здрасти колега
Алармата на твоята коле не е оригинална /фабрична/ както искаш го наричай това е GEMEL - италианска и на моята кола е такава и съм да е сменям че и на мен ми прави номера.
А тази американската на каква цена ти идва и колко гаранция има?
P.S. По-принцип аз се занимавам с монтаж на аларми и съм виждал такава "американска" / значи ще ме извиниш че ти го пиша така, но много хора спекулират с това че била американска или немска/, но мога да ти кажа че има Български аларми който по нищо не отстъпват на тази.
мерси за бързия отговор колега,значи дават ми я за 250 лв :arrow: аз искам за по сигорно алармата която ще сложа да е с пейджър може и с gsm да е,не съм се хвърлил на 100% на тази другото на което много държа е да има електрошокова защита-защото старата ми кола я бяха ударили с електрошок и после най културно са ми свалили музиката :(

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Нед 16 мар 2008 10:08

И аз да ти потвърдя че алармата ти не е оригинална. Оригиналното дистанционно е със сгъваем ключ, 2 копчета едно под друга и метална релефна VW емблема на гърба... и малко по релефна пластмаса :)

Относно алармата - бих те посъветвал да сложиш възможно най-простата аларма или да си оправиш тази - няма неотваряема кола и никоя аларма няма да спре крадците! ако нямаш каско живееш на ръба та дори и за 1000лв да сложиш аларма!
Поне аз това решение взех, така ме и посъветваха - със оргиналната съм си и това е - нито ще спре наркоманите и простаците да ми надерат колата (както направиха), нито пък ако някой толкова ти е хвърлил око на нещо от колата му пречи да хвърли паве през прозореца, пък ти докато реагираш и тапицерията ще ти е свалил... пука му че пищи... коли пищат под път и над път... кой обръща внимание вече!?
А за кражба на цялата кола - който ще се захване си знае работата... едно време ни всигнаха пасата, който беше със неевтина аларма, имобилайзер и бастун за точно 10мин посред бял ден на паркинг пред фантастико... това е :evil:

Потребителски аватар
badjo-vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот badjo-vw » Нед 16 мар 2008 10:37

so.sec написа:И аз да ти потвърдя че алармата ти не е оригинална. Оригиналното дистанционно е със сгъваем ключ, 2 копчета едно под друга и метална релефна VW емблема на гърба... и малко по релефна пластмаса :)

Относно алармата - бих те посъветвал да сложиш възможно най-простата аларма или да си оправиш тази - няма неотваряема кола и никоя аларма няма да спре крадците! ако нямаш каско живееш на ръба та дори и за 1000лв да сложиш аларма!
Поне аз това решение взех, така ме и посъветваха - със оргиналната съм си и това е - нито ще спре наркоманите и простаците да ми надерат колата (както направиха), нито пък ако някой толкова ти е хвърлил око на нещо от колата му пречи да хвърли паве през прозореца, пък ти докато реагираш и тапицерията ще ти е свалил... пука му че пищи... коли пищат под път и над път... кой обръща внимание вече!?
А за кражба на цялата кола - който ще се захване си знае работата... едно време ни всигнаха пасата, който беше със неевтина аларма, имобилайзер и бастун за точно 10мин посред бял ден на паркинг пред фантастико... това е :evil:
:) да напълно съм сагласен с теб ,каско си имам но работата ми е свързана с много пътуване и спиране на всякъкви места -слизам за малко качвам се и пак тръгвам а не мога всеки път да свалям разни документи и други работи с мен ,затова ми е нужна такава аларма :evil: а сегашната ми аларма не знам дали може да се оправи щото майсторите като ми видят дист. и викат НЕ СЕ ХВАЩАМ С ТАЯ АЛАРМА и почват да гледат умно :lol:

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Нед 16 мар 2008 10:57

Разбирам, но пак ти казвам - едно паве или щанга.... и добре че си със скъпа аларма :D пак оставаш без документи.

А който е решил професионално да отваря - хич няма да и мисли много, каквато ще да е - даже предизвикателство ще си има :) Ако искаш да си на сигурно - сменяй държавата, не алармата :)

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 16 мар 2008 11:25

проблема не ти е в алармата а в колата!
по точно в шофьорската брава-но това на диагностика веднага ще излезе. :wink:
не се набивай-безсмислено упражнение е.
тая аларма съм я ползвал като следпродажбено поставена на форд транзит-служебен. не е кой знае какво... но докато не умре... :roll:

Потребителски аватар
badjo-vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот badjo-vw » Нед 16 мар 2008 11:31

vaskoto1 написа:проблема не ти е в алармата а в колата!
по точно в шофьорската брава-но това на диагностика веднага ще излезе. :wink:
не се набивай-безсмислено упражнение е.
тая аларма съм я ползвал като следпродажбено поставена на форд транзит-служебен. не е кой знае какво... но докато не умре... :roll:
ползвал си тази която искам да сложа ли :?: на ваг-кома нищо не излезе бях вече-но той беше някъв универсален зе немски коли така ми каза майстора

anton_bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anton_bg » Нед 16 мар 2008 12:07

Не си давай парите за аларма колега. слагай нещо колкото да заключва и отключва ценралното и това е.

ела със скъпата аларма да ти покажа как се влиза за 3 минути :) пари на вятъра!

Потребителски аватар
badjo-vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот badjo-vw » Вто 13 май 2008 7:54

колеги помагайте-на снимката по горе с дистанционното -някой може ли да ми каже на колко мегахерца работи тва дистанционно :? че нещо спря да бачка но ме питат на ква чистота бачка за да ми дадат ново а аз не знам :wink:

Потребителски аватар
badjo-vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: смяна на аларма на голф 4 -steei mate

Мнениеот badjo-vw » Вто 13 май 2008 7:56

Изображение
колеги помагайте-на снимката по горе с дистанционното -някой може ли да ми каже на колко мегахерца работи тва дистанционно че нещо спря да бачка но ме питат на ква чистота бачка за да ми дадат ново а аз не знам
Алармата е GEMEL :? :wink:

Потребителски аватар
badjo-vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот badjo-vw » Вто 13 май 2008 19:07

алармата е италианска май

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”