Масла Rowe - читави ли са?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
andro_
Автомобил:
Двигател:

Масла Rowe - читави ли са?

Мнениеот andro_ » Вто 24 апр 2007 16:37

Става въпрос за масло за скоростната кутия Rowe.Немско.
Читаво ли е? 75W 90,синтетика.

Потребителски аватар
golfarata
"Селски тунинг"
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfarata » Вто 24 апр 2007 21:16

карам с валволин / 75-90 / . без реклама на марката. с обикновено не става работата ако надаваш ръчки колегата. успех с маслата.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 24 апр 2007 21:39

http://www.rowe-mineraloel.com/index.ph ... 1&KatNr=13
HIGHTEC TOPGEAR SAE 75W-90 S според мен е точно за теб - млада компания са и за да се наложат на пазара би трябвало да са с много добро качество! :dontknow:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 24 апр 2007 21:51

Язе съм непрост,бе колеги.Преди да задам въпроса тук вече съм потърсил в нета mhihi.
Благодаря за отговорите! Така или иначе си купих 1 л. и допълних скоростната,че имам съвсем леко и гадно сълзене от един семеринг - на "превключвача" на скоростите.За 25хил км е загубила 0,5 :shock литра.Консултирах се с двама познати майстори,единия каза,че трябва да се свали скоростната кутия,за да се оправи,другия каза,че или трябва кутията да се свали или сервоапарата,барабар с АБС-а,за да има достъп до семеринга...Общо взето неприятна работа,а дори и да се смени пак ще протече.Докато реша дали да я свалям(съединителят ми е на 25хил км и се надявам,че няма да се предаде скоро),ще допълвам.Днес много се зачудих дали да си взема Валволин на 23лв/л или Rowe на 14лв/л.Аз не пестя откъм важни части,но си казах,че така и така всичко е менте,чакай да пробвам евтинджоса.Продавачите ме увериха,че е читаво (все пак гледат да си продадат стоката,но ми казаха,че нямат нищо против да ги "оттърва" и от една бройка Валволин mhihi). Ако стане някакъв сакатлък ще пиша.Иначе на вид масло като масло - хубав вискозитет+типична миризма за масло за предавки.На опаковката има стандартите на Манн и VW.

Нямам представа дали е вярно,но в един магазин ми казаха,че маслата за скорости за VAG са "по-течни" от тези на другите марки.

Последна промяна от andro_ на Вто 24 апр 2007 21:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 24 апр 2007 21:53

веселин написа:млада компания са и за да се наложат на пазара би трябвало да са с много добро качество! :dontknow:

Съгласен!
Освен това, едва ли все още имат и ...ъъъ... 'заместители' под същото име.

mirozo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirozo » Съб 19 май 2007 11:10

Пробвал съм на моята кола - VW PASSAT с масло ROWE и съм много доволен :D , 10W40 , и от цената 5л-40лв., и от качеството...можете да посетите и сайта да видите: http://www.rowe-mineraloel.com/

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Съб 19 май 2007 12:58

andro_ написа:Язе съм непрост,бе колеги.Преди да задам въпроса тук вече съм потърсил в нета mhihi.
Благодаря за отговорите! Така или иначе си купих 1 л. и допълних скоростната,че имам съвсем леко и гадно сълзене от един семеринг - на "превключвача" на скоростите.За 25хил км е загубила 0,5 :shock литра.Консултирах се с двама познати майстори,единия каза,че трябва да се свали скоростната кутия,за да се оправи,другия каза,че или трябва кутията да се свали или сервоапарата,барабар с АБС-а,за да има достъп до семеринга...Общо взето неприятна работа,а дори и да се смени пак ще протече.Докато реша дали да я свалям(съединителят ми е на 25хил км и се надявам,че няма да се предаде скоро),ще допълвам.Днес много се зачудих дали да си взема Валволин на 23лв/л или Rowe на 14лв/л.Аз не пестя откъм важни части,но си казах,че така и така всичко е менте,чакай да пробвам евтинджоса.Продавачите ме увериха,че е читаво (все пак гледат да си продадат стоката,но ми казаха,че нямат нищо против да ги "оттърва" и от една бройка Валволин mhihi). Ако стане някакъв сакатлък ще пиша.Иначе на вид масло като масло - хубав вискозитет+типична миризма за масло за предавки.На опаковката има стандартите на Манн и VW.

Нямам представа дали е вярно,но в един магазин ми казаха,че маслата за ск
орости за VAG са "по-течни" от тези на другите марки.

Да споделя и аз.Значи и на мен ми сълзи от единия семеринг на полуоската-съединитела е сменен преди 20-25к,а и маслото смених с такова на Кастрол-37лв литъра ама ко да се прави :wink: Та мисълта ми беше Андро,че питах много майстори затова сълзене и всеки ми казваше ако не тече и не губи много хич не се впускай в смяна :wink: Ако почне да си тече и да преви локви под колата ок,но за доливане на 0.5 на 25к не е проблем :wink: Аз от смяната досега не съм и доливал то е на макс

kosta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kosta » Нед 24 юни 2007 16:56

Zdraweite! Az sa6to namerih, makar i trudno masloto ROWE- HIGHTEC. Moeto mnenie e, 4e towa maslo e super!!! Moga samo da go prepora4wam. Za sajalenie go njama nawsjakade, no e razbiraemo- nowo e na pazara ni.
Hubawoto e , 4e se proizwejda samo w Germania, ane i w drugi strani..taka 100% e s nemsko ka4estwo....
predstawitel e ( namerih go w interneta) http://www.avtomir-bg.com

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 24 юни 2007 17:01

kosta написа:Zdraweite!

Здравей и от нас, Коце!
Надявам се да прекараш дълги и ползотворни часове в нашата компания.
Само да те помоля да пишеш на кирилица...
щото модераторите няма да те молят mhihi mhihi mhihi
Имат си по една форумска брадвичка ииии.....

kosta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kosta » Нед 24 юни 2007 17:11

а добре- няма проблеми :D

Потребителски аватар
vankata_vd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vankata_vd » Сря 07 май 2008 0:12

А аз взех ей такова масло - ROWE HIGHTEC TOPGEAR SAE 75W-90 HC LS,та да знаете,че това със HC LS е по-добро от само S!!!
Един приятел е дистрибутор на ROWE та той ми каза!
Иначе за цената си (14лв/л) направо кърти мивки,а и е 100% оригинално немско масло!!!
: само VW

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”