помощ за въздушен филтър

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
cadds
Автомобил: Passat b7 4motion
Двигател: 2012г

помощ за въздушен филтър

Мнениеот cadds » Вто 06 май 2008 23:44

Някой може и да ми се смее на въпроса, обаче не мога да разбера каде е въздушния филтър(за купето) на голф 3.Става въпрос за филтъра който спира едрите боклучета, за да не влизат в купето като пусна вентилатора. Явно вобще го няма, защото като пусна да духа и отначало издухва един куп боклучета.Каде се поставя?
И ако може без съвети от типа: "Сменяй колата" ;) Аз и без това си знам, че е за смяна. :)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 07 май 2008 0:12

Хахаха... тя колата ако я сменяш за това, че вкарва боклучета... някой ще вземе да сменя, че бил свършил бензина на тая! :lol: :lol:
Филтъра за прах се намира под пластмасовата кора пред предния прозорц, от страната на пасажера.
Много често е черен и задръстен от боклуци, а джамбазите не го сменят, защото е скъпичък.
Погледни само да не би боклучетата да са като дунапренени. че тогава лошо! :( Клапите на парното за насочване на въздуха са облепени с дунапрен и имат големи отвори на тях. Дунапрена с времето изгаря и се разпада. И вентилатора го издухва
Резултат- никакво парно зимата! :(

П.П. И добре дошъл ;)

Потребителски аватар
cadds

Мнениеот cadds » Сря 07 май 2008 11:20

Благодаря, добре заварили :ahoy
Боклучетата не са дунапренени.Всъщтност аз преди няколко дена ги смених тея дунапренчета на клапите.Става бързо и лесно.Сега като затворя клапите въобще не духа.Добре се получи.А иначе старите както казваш - почти ги нямаше.
Днес отивам за филтър :006:

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Сря 07 май 2008 13:33

cadds написа:Благодаря, добре заварили :ahoy
Боклучетата не са дунапренени.Всъщтност аз преди няколко дена ги смених тея дунапренчета на клапите.Става бързо и лесно.Сега като затворя клапите въобще не духа.Добре се получи.А иначе старите както казваш - почти ги нямаше.
Днес отивам за филтър :006:

колегата говори за клапата за топъл/студен въздух - за да се облепи тя трябва да се сваля таблото...

Потребителски аватар
cadds

Мнениеот cadds » Сря 07 май 2008 13:46

Ясно...
Мисля, че тя е добре.Зимата нямаше проблеми парното.
Така и така бях разглобил таблото на половина, трябвало е и нея да погледна.Поне вече знам и тя каде е :006:
Благодаря за инфото колеги, оправих филтъра и няма проблеми вече с боклучетата . :D
Можете да :lock: темата .

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”