бензинова помпа може би ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

бензинова помпа може би ?

Мнениеот XIKS » Пет 02 май 2008 22:21

колеги докато се прибирах чух че идва едно съвсем леко бзззззззззз от багажника все едно няква машинка работи загасих давам на контакт чува се за секунди по силно бззззззззз паля и после едва едва се чува този звук
и на бензин и на газ е така колата е голф 3 аек
мисля че е бензиновата помпа колата иначе върви на бензин няма никви проблеми но явно е тръгнала може ли да карам така докато се скапе тотално или да я сменя

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пет 02 май 2008 22:24

моята вече трета година при подаване на контакт прави бззззззз и след като запали още известно време пак се чува бзззззз.

Потребителски аватар
дзвера
Автомобил: ford escape
Двигател:

Мнениеот дзвера » Пет 02 май 2008 23:02

handycam написа:моята вече трета година при подаване на контакт прави бззззззз и след като запали още известно време пак се чува бзззззз.

и при мене вика бзззз а е нова италиянска на 2-3 месеца :roll: старата умря без никакво предупреждение

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Съб 03 май 2008 1:01

Или ти е малко бензина(задължително трябва да е над резервата), или е стар(над месец), а най-вероятно и двете.
Сипваш нов бензин и на 2-3 светофара гледаш да си с най-бърз старт(демек малко ръчка).Това се прави, за да се вдигне налягането в горивната система и да се поразбъркат стар и нов бензин.Не пипай помпата!Когато умре, тогава ще я сменяш.

Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

.....

Мнениеот XIKS » Съб 03 май 2008 9:30

тръба написа:Или ти е малко бензина(задължително трябва да е над резервата), или е стар(над месец), а най-вероятно и двете.
Сипваш нов бензин и на 2-3 светофара гледаш да си с най-бърз старт(демек малко ръчка).Това се прави, за да се вдигне налягането в горивната система и да се поразбъркат стар и нов бензин.Не пипай помпата!Когато умре, тогава ще я сменяш.

за бензина никога неоставям да ми стигне резервата но май е стар последно сипвах преди 2 месеца
сега ще сипя и ще видя какво е полужението

Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

...

Мнениеот XIKS » Съб 03 май 2008 12:58

май нещо катализатора си еба мамата с катализатор съм сега като карах на газ осетих по неравномерно работене на място на колата леки вибрации във волана този шум бзззззззззз определено с чува отзад като клекна до аспуха на колата видях че и пушляви малко бял пушък е и мирише гадно като на яйца като на изгоряло леко
маслото си е наред антифриза също
някакви идеи колеги

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 03 май 2008 14:58

всички коли които съм карал се чува /като се заслушаш на тихо/ звука от помпата....на сегашната дори чувам някаква гаргара...имам чувството че се обезвъздушава и издава такъв звук...после бззззззз, но много леко и здравословно звучащо 8)

milen_861
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот milen_861 » Пет 09 май 2008 21:39

нормало е да има едно жужене, а щом и на газ го чуваш значи не ти се изключва бензиновата помпа при работана газ, просто трябва да я закараш на един газаджия или жичкаджия за да ти я прекусне,когато работи на газ.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 09 май 2008 22:19

milen_861 написа:нормало е да има едно жужене, а щом и на газ го чуваш значи не ти се изключва бензиновата помпа при работана газ, просто трябва да я закараш на един газаджия или жичкаджия за да ти я прекусне,когато работи на газ.
хм,я се обоснови за тва си твърдение :roll: ?

Хикс,бягай да махаш катализатора :idea:

Помпата работи 3 сек. след това се включва след като запалиш двигателя :wink:

Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

...

Мнениеот XIKS » Пет 09 май 2008 22:44

другата седмица га махам да видим дали е от него

Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

====

Мнениеот XIKS » Нед 11 май 2008 12:34

та така какво се установи днес бензиновато помпа си жужи леко казаха ми че си работи докато е ок да не я сменям
че можело с години да си жужи и да си работи
за пушъка , накрайника на гърнето ми е малко под након и събира вода на мен ми мина през ума че може да е от испарението и днес понеже цяла сутрин я напича колата гледанм накрайника сухичък
паля колата и чудо няма и следа от пушлявене нито на бензин нито на газ :)

Потребителски аватар
reactiven
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот reactiven » Нед 11 май 2008 16:36

колега, мойта вече 4-та година прави бззззззз , а когато се връщам от дълък път прави доста по-силно бззззз. Та и аз я чакам чакам да изгори, ама на вече 4 години....

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 11 май 2008 23:28

тръба написа:Или ти е малко бензина(задължително трябва да е над резервата), или е стар(над месец), а най-вероятно и двете.

Само не става ясно как ще се вдигне налягането в горивната система от "ръчкане", иначе всичко ще се "омеша "в резервоара :D Аз бих посъветвал да си погледне горивния филтър да не е задръстен, тогава помпата бая се озорва и жужи

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Пон 12 май 2008 1:53

emo-gar написа:

Само не става ясно как ще се вдигне налягането в горивната система от "ръчкане", иначе всичко ще се "омеша "в резервоара :D Аз бих посъветвал да си погледне горивния филтър да не е задръстен, тогава помпата бая се озорва и жужи
Така мисля и такива наблюдения имам.Ако греша, нека някой да ми обясни. :roll: Това за филтъра е добра идея. :idea:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”