Волана се върти трудно

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
aiptek
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Волана се върти трудно

Мнениеот aiptek » Вто 13 май 2008 0:32

Преди няколко дни разпитвах за едно голфче 3-ка 1997г. което накрая си купих.Много съм доволен от автомобиле поне за 100кв. които му навъртях днес ( първият му ден)
Обаче понеже съм от части перфекционист и обичам всично да си ми е "Ток и Жичка" имам някоко питания към вас

Изображение

1.Долу точно до пепелника има една тапичка която липсва а закрива някаква букса която в момента се вижда и ми е чудно за какво служи тя ,изглежда интересно.

2.Май имам някакво проблемче с волана,защото при неговото въртене се усеща че Първо е твърд и второ на моменти омеква и запова да се върти леко но за съвсем крадко и после пак се одървя :(

3.Имали вариянт да сменя скоросния лост с някой по-къс.Свикнал съм с този на пасат и мисля да си сложа лост от пасат ако става.

Потребителски аватар
empaher
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот empaher » Вто 13 май 2008 0:43

1.трияте се грешките от компютъра

2.хидравлична течност провери дали имаш....ако си с 1,4 мотор то ти нямаш серво.....ремък(ама ако е тои трябва да вие)

3.може да смениш топката...ако искаш да ти е къс трябва да се реже...моя в момента е така направен....
дано да съм бил полезен

Потребителски аватар
moncho8920
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moncho8920 » Вто 13 май 2008 0:53

1: Под така наречената тапа ти се намира компютара (или поне буксата която го свързва с друго външно устройство). От там с подходящата програма (потарси из форумитe, писано е много "VagCom") може да се направи настройка на двигателя на автомобила.
Това е което знам :oops:
П.С. За всичко друго съм сагласен с колегата.
Много безавариини километри да и навартиш и много да те слуша,
ама то второто зависи и от шофиора :wink:

Потребителски аватар
aiptek
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот aiptek » Вто 13 май 2008 1:01

empaher написа:1.трияте се грешките от компютъра

2.хидравлична течност провери дали имаш....ако си с 1,4 мотор то ти нямаш серво.....ремък(ама ако е тои трябва да вие)

3.може да смениш топката...ако искаш да ти е къс трябва да се реже...моя в момента е така направен....
дано да съм бил полезен

Ами Голфа е 1.6 и 100% има серво.Несъм гледал за течноста но утре това ще е Първото нещо което ще направя след като си измия зъбите ;).
Ремъзите и трите трябва да ги сменя защото вчера си купих колата и ......

А как да изтрия грегките от компютъра

А по въпроса ми за лоста , как е станало?Доволен ли си оудобно ли ти е а и можели снимка за да го видя :lol:

PS:Толкова съм се шашнал покраи колата че първото което прочетох беше "Трият ти се дрешките в компютъра вмесно -трият се грешките от компютъра " 5мин съм мислиш докато схвана за какво става дума.Каквили не мисли ми минаха през тиквата :lol:

Потребителски аватар
aiptek
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот aiptek » Вто 13 май 2008 1:03

moncho8920 написа:Много безавариини километри да и навартиш и много да те слуша,
ама то второто зависи и от шофиора :wink:

Мерси мерси :wink:

А то тази настройка с какво може да помогне за двигателя и какво мога да променя с нея .Дали въртенето на кормилото ще се оправи ?

Потребителски аватар
moncho8920
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moncho8920 » Вто 13 май 2008 1:24

За волана незнам, дори съм сигорен, че неможе. А примерно ако нещо ти се случи с оборотите (давам ти образен пример, не съм разбирач) в тази букса се включва тази на лаптопа, той от своя страна има програма, и чрез тази програма влизаш в компютъра на колицата ти. И от там се започва ровене (никога недей да пипаш без да разбираш) докато се открие проблема (изписва съответната грешка, обикновенно с цифри). Вазможностите на VagCom-а са големи, поне по това което съм чел и виждал.

Потребителски аватар
aiptek
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот aiptek » Вто 13 май 2008 1:41

Ясноо.А по въпроса с въртенето на кормилцето

Потребителски аватар
moncho8920
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moncho8920 » Вто 13 май 2008 1:46

Наистина погледни дали имаш масло в казанчето за сервото. То е със странна форма с издалжено гърло, като на шише от Ариана mhihi Серво неможе да нямаш. Направи справка преди да сипваш масло там. Аз не съм сипвал от както съм зел колата (една година), и немога да те насоча.

Потребителски аватар
aiptek
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот aiptek » Вто 13 май 2008 1:56

Ще видя как седи положението с течноста и ако нещо разбера ще пиша.Междувременно някой да дава съвети от къде може да е

Потребителски аватар
Boyan Yordanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Boyan Yordanov » Вто 13 май 2008 3:57

Преди време карах служебна 3ка 1,6 101к.с. с същия проблем в волана така и си отиде :) Иначе я бях носил на майстора който ми поддържа личната кола та той ми вика най вероятно рейката,ама не бил сигурен.А пък като не е твоя колата като чуеш за такива ремонти и бързо ти се охладява ентусиазма.Дано не е рейка в твоя случай успех с отсраняването на дефекта.

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Вто 13 май 2008 8:32

[quote="empaher"]

/quote]

Да бе и на 1.4 слагат климатроник ,ама серво не :D .
Иначе провери си нивото на хидравличната течност.Ако си е ок закарай да я види някой майстор.Все пак ти е от скоро ,нека я прегледа цялата от-до ,че да си по-сигурен.

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Вто 13 май 2008 11:22

По въпроса за скъсяване на скоростни я лост : аз съм със срязан лост (виж снимките в гаража) и смянята на скоростите е много по-стегната и удобна :wink: Процедурата е лесна - режеш лоста колкото желаеш и си готов. Само че трябва да си купиш топка с друго захващане (моята е с 3 шестограма) защото в ниската част на лоста няма резба за оригиналната :idea:

Потребителски аватар
aiptek
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот aiptek » Пет 16 май 2008 0:01

Рейката скъпа ли е ????

Потребителски аватар
The^Maniac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The^Maniac » Пет 16 май 2008 7:47

aiptek написа:Рейката скъпа ли е ????

Като дадеш твойта да ти я рециклират струва към 200 и нещо лева, а нова кой знае колко е. Аз като разбрах се отказах и си свикнах с малко по твърд волан да си карам.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”