купих си едно голфче 4 2000г. и за сега съм много доволен. Имам няколко въпроса, тъй като ми е първия волксваген

Мотора е 1.4 16В AHW 75к.с. с газов инжекцион ланди рензо и за сега ми се вижда доста пъргав.
1. Това е първата ми кола с хидравлични клапани и 16В и искам да ви попитам нормално ли е да пали като дизел? Особенно сутрин първите няколко секунди докато качи маслото си е като дизел. След това клапанчетата си цъкът нормално. Чувал съм и други мотори с хидравлични клапани като палят и звука ми се струва че е друг. Смених ангренажните ремъци и маслото с бп 10в40 полусинтетика.
2.Имам един средни тампони на предния мост за смяна и тропа от тях много, както и съединителя отдепя доста високо. Препоръчайте някоя добра марка за тези части,тъй като не се сменят лесно и втори път не ми се иска да ги пипам. И маслото на предния диференциал и на скоростите заедно ли е ? В аутодатата ги дават по отделно?!? 1,9л за скоростите и 0.7 за дифа??? И тях ще си сменя.
3. Как се сменя кожичката на скоростния лост, тъй като на едно място е малко прокъсана? Дърпах,въртях и не мога и не мога? Ааа и какво е това върху пласмасите на вратите и централната конзола? Нещо като гумено покритие което лесно се драска и после стой грозно... може ли да се изтрие нацяло?
4. Огледалата са електрически и се движът нормално, но защо не се прибират? Има си позиция на която като врътнеш и трябва да се приберът.
5. Имам една много голяма гума в багажника и дали може да се смени с друга от тези малките, където не се помпят май. Виждал съм голфчета с такива. Сега съм с гуми 205/55/16 и ако може да се смени с малка, какво е разстоянието между болтовете и централния отвор... 5по?
Благодаря на всеки предварително!
Поздрави