Здравейте колеги.
Имам няколко въпроса за мойто Г4 ии ако можете да ми помогнете ще съм благодарен.
Като за начало докато карам задният десен амортесьор при неравности скърца доста зловещо, понякога и левият го чувам та въпроса ми е от тампони ли е това или трябва да сменям амортесьори.
Също така при спиране имам вибрации във задницата когато спирам плавно се усещат повечко, това от криви дискове ли се получава ?
И ако някой може да ми препоръча как по точно да установя това, защото бях при един майстор и го питах той погледна погледна завъртя гумата и вика еее нищо им няма на дисковеете от друго е...
И накрая като запоследно но не на последно място май и накладки трябва да сменям да ми препоръчате някакви ?
Мерси предварително...
Амортесьори или Тампони г4???
- junakov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
преготви си 1000 лева 4 амортисйора комлект с тампоните и прахоуловителите (билдщаин)+ дискове предни + задни( брембо ) +
накладки ( текстар )+ труд и си ок ако сменяш само задните са кум 220 лева комлекта а за дисковете ако задните са за смяна 100 процента и предните сменяш на г4 след като паднат 30 процента от дебелината се сменят без значение предни или задни виж в гаража
накладки ( текстар )+ труд и си ок ако сменяш само задните са кум 220 лева комлекта а за дисковете ако задните са за смяна 100 процента и предните сменяш на г4 след като паднат 30 процента от дебелината се сменят без значение предни или задни виж в гаража

-
- Автомобил:
- Двигател:
Какви са тия зловещи диагнози?
1.Противоударни тампони и прахоуловители на предни амортисьори не се сменят,защото са гумени и държат мнооого дълго.Само задните тампони,дето са от една гнусна пяна се сменят,прахоуловители се запазват.Цена - около 25-30 лева.
2.Препоръчвам амортисьорите да са Sachs,че то друго читаво в БГ не остана.
3.Защо да се дават сума пари за накладки Textar? Аз съм супер доволен от Raicam и дискове и накладки.Накладките са поне 2 пъти по-евтини от Textar-a,който само той си знае дали е оригинален в БГ.
За справка:Brembo,Raicam и KWP идват от един италиански завод.
4.Задните дискове на Г4 са по-евтини от тези на Г3,което ще рече около 30-40 лв. на бр. за Raicam.
Всеки си знае сам как,с какви части и на каква цена да си поддържа колата. Аз само давам примерен вариант.
1.Противоударни тампони и прахоуловители на предни амортисьори не се сменят,защото са гумени и държат мнооого дълго.Само задните тампони,дето са от една гнусна пяна се сменят,прахоуловители се запазват.Цена - около 25-30 лева.
3.Защо да се дават сума пари за накладки Textar? Аз съм супер доволен от Raicam и дискове и накладки.Накладките са поне 2 пъти по-евтини от Textar-a,който само той си знае дали е оригинален в БГ.
4.Задните дискове на Г4 са по-евтини от тези на Г3,което ще рече около 30-40 лв. на бр. за Raicam.
Всеки си знае сам как,с какви части и на каква цена да си поддържа колата. Аз само давам примерен вариант.
- junakov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
andro_ написа:Какви са тия зловещи диагнози?
колега ако сакс бяха по добри нямаше г4 фабрично да излиза с билдщаин а и ако не си смениш тампоните и прахо уловителите амортисйорите нямат гаранция без значение от коя фирма са

ПС за накладки и дискове ако може да си го позволиш няма да си купиш лада а ще си вземеш мерцедес нали и не забравяйте че евтиното винаги илиза скъпо успех на всички
-
- Автомобил:
- Двигател:
junakov написа:колега ако сакс бяха по добри нямаше г4 фабрично да излиза с билдщаин а и ако не си смениш тампоните и прахо уловителите амортисйорите нямат гаранция без значение от коя фирма са
ПС за накладки и дискове ако може да си го позволиш няма да си купиш лада а ще си вземеш мерцедес нали и не забравяйте че евтиното винаги илиза скъпо успех на всички
Гаранция на амортисьори в БГ -

Bilstеin в БГ в най-добрия случай идва от Румъния.За мен Билщайна в БГ е боклук и не си заслужава цената.
Относно накладките - да не си мислиш,че частите в БГ са оригинални или най-малкото първо качество?
Германски части - само в Германия.
Както и да е - важното е да си убеден,че купуваш качество.А фактът,че е ментак не е важен.
Продавах части - поне знам каква е ситуацията на пазара.
- SASHOBGBG
- Автомобил: Vw Golf 1.6 SR
- Двигател:
- Контакти:
Здравейте колеги голяма част от проблемът ми е решена смених си дисковете и накладките и сега изчезнаха вибрациите ии вече съм доволен но проблема със скърцането още го имам според майстора трябва да сменя само тампони на амортесьорите защото ако били за смяна съм щял да го усетя със сигорност.
Та според вас как да разбера дали са тампоните наистина или да отида някаде примерно Д&Н да кажат там.
Та според вас как да разбера дали са тампоните наистина или да отида някаде примерно Д&Н да кажат там.
тук някаде прочетах за накладките на текстар ..... мое мнение - смених 2 чифта задни пред да стигна 2/3 от износването на предните
пълен ташак са според мен хем от аутохит ги зех и са си истински .
А за скърцането може да отбиеш номера като ти качат каляската на крик и с ВД-40 ти пръсат малко тампоните ,според мен е от тях.
пълен ташак са според мен хем от аутохит ги зех и са си истински .
А за скърцането може да отбиеш номера като ти качат каляската на крик и с ВД-40 ти пръсат малко тампоните ,според мен е от тях.
SASHOBGBG написа:Ще отида утре да я погледнат дано наистина да са тампоните.
Брат щом от пред ти скърца ако не те дразни карай си и си свиркай това са копел щангите или така наречените биалетки.Ако дигнеш колата и вкараш м/у тампончето и втулката малко вд-40 ще спре за известно време ..... шанс
зех 2 комплекта щото първия ми направи същия номер след 500км
Дано уцелиш читави
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”