Климатик -проблем с компресора
-
- Автомобил: Сеат Ибиза
- Двигател: AGR
Климатик -проблем с компресора
Кажете някоя добра фирма за ремонт на компресора на климатика. Колко струва един нив компресор?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сигорен ли си че имаш достатачно фреон в системата? Много често ако нямаш или си под определено ниво компресора няма да запали! Друг често срещан проблем на тези коли е ако имаш изгорял бушон или прекъсната жица някаде на перките на радиатора компютара засича че не се вкючват и не подава ток на компресора! Аз не мисля че проблема ти е в самия компресор, по скоро е електрически! Защото до колкото аз знам тези компресори не горят и чесно мнение досега не съм чувал някой да го сменя! Проблемът ти е някаде другаде!
-
- Автомобил: Сеат Ибиза
- Двигател: AGR
MKIV.TurboGTI.1.8T написа:Сигорен ли си че имаш достатачно фреон в системата? Много често ако нямаш или си под определено ниво компресора няма да запали! Друг често срещан проблем на тези коли е ако имаш изгорял бушон или прекъсната жица някаде на перките на радиатора компютара засича че не се вкючват и не подава ток на компресора! Аз не мисля че проблема ти е в самия компресор, по скоро е електрически! Защото до колкото аз знам тези компресори не горят и чесно мнение досега не съм чувал някой да го сменя! Проблемът ти е някаде другаде!
Първо като взехме колато всичко по нея сменихме ходихме да го пълнят с фреон компресора искаше малко.След това започна да издава един звук като го пуснеш , но си духа студено. Баштами е ходил при някакъв негов познат да го гледа и тоя казал че е от компресора.Да же го посъветвал да не го пуска щото ако се развали напълно можело да направи големи щети. Затова питам за някои добър сервиз и колко пари ще излезе ремонта?
-
- Автомобил:
- Двигател:
drago86 написа:Първо като взехме колато всичко по нея сменихме ходихме да го пълнят с фреон компресора искаше малко.След това започна да издава един звук като го пуснеш , но си духа студено. Баштами е ходил при някакъв негов познат да го гледа и тоя казал че е от компресора.Да же го посъветвал да не го пуска щото ако се развали напълно можело да направи големи щети. Затова питам за някои добър сервиз и колко пари ще излезе ремонта?
Незнам, може и да не съм прав, но както казах аз до сега не съм чувал или виждал компресор да се счупи освен ако не е ударен, а претендирам да съм видял доста 4-ки! А за големите щети незнам! Най лошото което може да стане ако блокира е да скъса пистовия ремак /Което е почти не възможно заради начина по който е построен компресора!/ който не върти нищо важно! На него са закачени само климатика, хидравликата, алтернатора и няколко паразитни колела! Така че големите щети не виждам от каде ще дойдат! Ако ме питаш мене консултирай се с някой друг преди да похарчиш толкова пари! Но или двигателите които ги слагат на 4-ките в България са много различни от тези тук или майстора ти си няма на идея за какво говори!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”