Климатик -проблем с компресора

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
drago86
Автомобил: Сеат Ибиза
Двигател: AGR

Климатик -проблем с компресора

Мнениеот drago86 » Вто 13 май 2008 17:25

Кажете някоя добра фирма за ремонт на компресора на климатика. Колко струва един нив компресор?

MKIV.TurboGTI.1.8T
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MKIV.TurboGTI.1.8T » Вто 13 май 2008 19:59

Сигорен ли си че имаш достатачно фреон в системата? Много често ако нямаш или си под определено ниво компресора няма да запали! Друг често срещан проблем на тези коли е ако имаш изгорял бушон или прекъсната жица някаде на перките на радиатора компютара засича че не се вкючват и не подава ток на компресора! Аз не мисля че проблема ти е в самия компресор, по скоро е електрически! Защото до колкото аз знам тези компресори не горят и чесно мнение досега не съм чувал някой да го сменя! Проблемът ти е някаде другаде!

drago86
Автомобил: Сеат Ибиза
Двигател: AGR

Мнениеот drago86 » Вто 13 май 2008 21:47

MKIV.TurboGTI.1.8T написа:Сигорен ли си че имаш достатачно фреон в системата? Много често ако нямаш или си под определено ниво компресора няма да запали! Друг често срещан проблем на тези коли е ако имаш изгорял бушон или прекъсната жица някаде на перките на радиатора компютара засича че не се вкючват и не подава ток на компресора! Аз не мисля че проблема ти е в самия компресор, по скоро е електрически! Защото до колкото аз знам тези компресори не горят и чесно мнение досега не съм чувал някой да го сменя! Проблемът ти е някаде другаде!

Първо като взехме колато всичко по нея сменихме ходихме да го пълнят с фреон компресора искаше малко.След това започна да издава един звук като го пуснеш , но си духа студено. Баштами е ходил при някакъв негов познат да го гледа и тоя казал че е от компресора.Да же го посъветвал да не го пуска щото ако се развали напълно можело да направи големи щети. Затова питам за някои добър сервиз и колко пари ще излезе ремонта?

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Вто 13 май 2008 21:56

ми май под 500 лева няма да минеш

Потребителски аватар
gero
Автомобил: GOLF 4
Двигател: AGN

Мнениеот gero » Вто 13 май 2008 22:04

Виждам че си от Цтара Загора - отиваш в Колио ганчев(КВАРТАЛА) там кадето става пазара за автомобили , хората само това правят. Ще ти дам и тел;0887740665 на слука!

MKIV.TurboGTI.1.8T
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MKIV.TurboGTI.1.8T » Вто 13 май 2008 22:41

drago86 написа:Първо като взехме колато всичко по нея сменихме ходихме да го пълнят с фреон компресора искаше малко.След това започна да издава един звук като го пуснеш , но си духа студено. Баштами е ходил при някакъв негов познат да го гледа и тоя казал че е от компресора.Да же го посъветвал да не го пуска щото ако се развали напълно можело да направи големи щети. Затова питам за някои добър сервиз и колко пари ще излезе ремонта?

Незнам, може и да не съм прав, но както казах аз до сега не съм чувал или виждал компресор да се счупи освен ако не е ударен, а претендирам да съм видял доста 4-ки! А за големите щети незнам! Най лошото което може да стане ако блокира е да скъса пистовия ремак /Което е почти не възможно заради начина по който е построен компресора!/ който не върти нищо важно! На него са закачени само климатика, хидравликата, алтернатора и няколко паразитни колела! Така че големите щети не виждам от каде ще дойдат! Ако ме питаш мене консултирай се с някой друг преди да похарчиш толкова пари! Но или двигателите които ги слагат на 4-ките в България са много различни от тези тук или майстора ти си няма на идея за какво говори!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”