спирачни проблеми Голф3
- BuGmaN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
спирачни проблеми Голф3
Та педала на спирачките умеква при продължително натискате, проблема мисля идва от кантара или както там се казва, джаджата, която регулира зандите спирачки в зависимост от товара в колата(доста хлопа и испуска течност). Чудя се дали да го разкарам и да си свържа тръбичките дирекрно или да купя от някоя морга такова чудо и да си го сменя, но чувам, че повечето били разбити, някой решавал ли е същия проблем и как? 

- Sachko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: спирачни проблеми Голф3
BuGmaN написа:но чувам, че повечето били разбити, някой решавал ли е същия проблем и как?

о6те веднаж ... има ги на 3-ките с мотори 1.4 и на някои Вектри ...
сваля6 си ги от там отива6 при колата ти махаш и кантара и слагаш тези джаджи на твоита спира4на помпа .... и си готов...
понеже се изразих малко странно

мен ако питаш не требва да даваш пове4е от 5-10лв за 2-те понеже тфа не са 4асти които се повреждат 4есто и не са много тарсени ... даже кат разглабят колите някои ги остават на марку4ите и от там на втори4ни ...

- KILLER GTI
- Автомобил:
- Двигател:
- BuGmaN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Извинявам се за закъснението, но бях забравил за тая тема
, благодаря за отговорите, смятам да тествам колата без кантар и междувременно да се опитам да си поправя кантара, ако не се получи нищо ще купя 2-ра ръка от 30 до 60лв или нов кантар - намерих за 120лв.
Sachko - ми тея джаджи дали ще вършат работа бре, то кантара е хванат за купето и една пружина го опъва, когато колата е натоварена, а тея джаджи кой ще ги контролира?

Sachko - ми тея джаджи дали ще вършат работа бре, то кантара е хванат за купето и една пружина го опъва, когато колата е натоварена, а тея джаджи кой ще ги контролира?
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
BuGmaN написа:Извинявам се за закъснението, но бях забравил за тая тема, благодаря за отговорите, смятам да тествам колата без кантар и междувременно да се опитам да си поправя кантара, ако не се получи нищо ще купя 2-ра ръка от 30 до 60лв или нов кантар - намерих за 120лв.
Бъгмане, това за закъснители за задните спирачки които стоят директно на спирачната помпа - при мен е така. Аз нямам разпределител на налягането отзад на задния мост (което вие наричате кантар). Когато сменях от барабани на дискове отзад специално гледахме дали имам такива, защото иначе ефекта при мен щеше да бъде все едно съм дръпнал ръчната като скоча на педала на спирачките. Незнам защо е така при мен, но съм го виждал само на 1.4 мотор... останалите са с разпределител, който се влияе от натовареността на колата отзад.
Успех.
- BuGmaN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Може и да мога да го оправя, но е рисковано, защото колта трябва всеки ден и не е желателно да се застоява в бокса, сега тъвся подходящи маркучета да изолирам тоя кантар и после го свалям и качвам на операционната и каквото сабя покаже, макар че като гледам как хлопа буталцето малко е съмнително да стане нещо, но ше видим! 

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
BuGmaN написа:Може и да мога да го оправя, но е рисковано, защото колта трябва всеки ден и не е желателно да се застоява в бокса, сега тъвся подходящи маркучета да изолирам тоя кантар и после го свалям и качвам на операционната и каквото сабя покаже, макар че като гледам как хлопа буталцето малко е съмнително да стане нещо, но ше видим!
Morgen Моргите брато ,иначе изолация.Щом хлопа значи е много разбито , а щом тече няма начин цилиндърчето да не е надрано.Но и от моргите ще налетиш на подобно.От опит от соц. супер возилата знам , че изолацията е решението.А и преди не се продаваще като рез. част. Лошото е че е от долу , а там корозията е много яка, я в германско не си поплюват с лугата.
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
- Sachko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
!
Интересни хора
Защо не си земеш такива ограни4ители и да ги метнеш на помпата както ти казах в един пост по горе .... и да забравиш за проблема завинаги .... ако не верваш на мен
vasstop които кара такава кола с такива ограни4ители ти каза 4е е така ...
4удна работа

4удна работа

- BuGmaN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги първи исках да разбера от къде идва проблема и тогава да решавам какво ще слагам за задните спирачки, вчера изолирах кантара, започнах да обезвъздушавам и на ляво задно постоянно излизаше възду - цилидърчето не се вижда да испуска, а постоянно излиза въздух като обезвъздушавам, смених го - оправи се
: , лявото - при него всичко гладко имаше малко въздух и излезе, обаче затягам пробката и като натиснеш спирачка от нея излиза масло, айде от сваленото цилиндърче пробка, и тя тече, затягах затягах и накрая се скъса
, от там пак за нов спирачен цилиндър - и работата стана. Заминах за риба и баща ми пробвал колата, спирачките по-зле, обезвъздушавал и предните, кокво е правил незнам, сутринта се качвам на колата няма спирачки да я искарам от гаража, само помпене постоянно и горе-долу спира, някой път фаща, но само предно ляво и то сурка, абе ужас, как съм карал цял ден аз си знам, минах и купих от моргата една спирачна помпа за 30 да видя дали ще се оправи тяа пуста кола, сега се мятам да сменям помпа. 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”