тракане над 3000 оборота голф 2 кр '87 с детайли?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Golf KaRa
Автомобил:
Двигател:

тракане над 3000 оборота голф 2 кр '87 с детайли?

Мнениеот Golf KaRa » Чет 15 май 2008 16:01

здравейте колеги! ето проблема: колата движеше нормално, но започна да трака над 3000 оборота, започна да губи мощност, лампата за маслото почна да мига и колата почна да гасне... спрях. след повторно запалване беше ок но щом дигнех оборотите над 3000 почва да трака, под 3000 не трака... бях посъветван че са хидравличните повдигачи (не са сменяни от "много отдавна") - двигателят е след основен ремонт, картер отварян преди 2 месеца, вътре всичко ок, само някаква пластмаса за маслото се била потрошила и запушила маслозаборника!?(предполагам че това е маслената помпа!?), та това беше изчистено и отпушено но е причинило хидравличните повдигачи да работят на сухо определено време и затова първоначалната прогноза е че проблема е от хидравличните повдигачи през които изпуска налягане от маслото... не съм сигурен къде да ги търся тез хидравлични повдигачи... в софия съм, от скоро. мерси предварително. голф фен

Последна промяна от Golf KaRa на Пет 16 май 2008 10:16, променено общо 3 пъти.

pacohaker
Автомобил:
Двигател:

Re: тракане над 3000 оборота голф 2 кр '87?

Мнениеот pacohaker » Чет 15 май 2008 16:19

Golf KaRa написа:здравейте колеги! мисля че търся хидравлични повдигачи (16 на брой) за голф 2 кр 1.8 '87... - колата движеше нормално, но започна да трака над 3000 оборота, започна да губи мощност, лампата за маслото почна да мига и колата почна да гасне... спрях. след повторно запалване беше ок но щом дигнех оборотите над 3000 почва да трака, под 3000 не трака... бях посъветван че са хидравличните повдигачи и сега чакат да бъдат сменени... надявам се че диагнозата е била правилна защото вече са извадени от двигателя... а вътре красота - :) но не съм сигурен къде да ги търся... в софия съм, от скоро. мерси предварително. голф фен

на мен ми намирисва на маслена помпа

Потребителски аватар
reactiven
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот reactiven » Чет 15 май 2008 20:14

да колега, маслена помпа или ковти масло.може просто и маслената помпа да е задръстена, няма как изведнъж да ти се прецакат всичките повдигачи/ освен ако проблема както казах не е в помпата/, освен това тази премигваща лампа....

Потребителски аватар
Golf KaRa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf KaRa » Пет 16 май 2008 12:14

ок колеги, разгледах стари теми и видях възможните отговори. мерси. г2 фен

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”