Смяна на километраж от 20-220 към 0-200 да показва вярно?
- LUDsAUDI
- Автомобил:
- Двигател:
Смяна на километраж от 20-220 към 0-200 да показва вярно?
Имам познат в Германия , който ще ми подари плазмен километраж , проблема е че моя оригиналния е 20-220 а този който ще м даде е 0-200. Както сами се досещате , показанията ще се различават точно с по 20км тъй като деленията съвпадат напълно. Какво трябва да се направи и дали въобще може за да може да ми отчита реалните км. Сега се сещам и за още едно въпросче , клаксона нещо ми се е прецакал стана доста тъмно да се човъкам по колата и се отказах да търся каква е причината. Дайте някакви идеи какво може да е , когато натисна се чува едно леко почукване и това е всичко. Блаодаря за вниманието и коментарите 

Re: Смяна на километраж от 20-220 към 0-200 да показва вярно
LUDsAUDI написа:Имам познат в Германия , който ще ми подари плазмен километраж , проблема е че моя оригиналния е 20-220 а този който ще м даде е 0-200. ...
Това, според мен, ти е най-малкия проблем.
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
1 Аз пусках подобна тема за табло на тройка до двеста ще има ли проблеми да се замени с такова до 220 и хората казаха,че няма да има ядове
2Виждаш дали не ти е изгорял предпазитела (ако е изгорял значи не е без причина)ако си е ок,сваляш клаксонa и го пробваш директно на акумулатора,ако не мецне почваш да търсиш къде ти е прекъснат кабела

2Виждаш дали не ти е изгорял предпазитела (ако е изгорял значи не е без причина)ако си е ок,сваляш клаксонa и го пробваш директно на акумулатора,ако не мецне почваш да търсиш къде ти е прекъснат кабела

- FLAIR
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: SR 1999
Километражте, които започват от 20 км/ч са с механично жило. Тези, които почват от 0 км/ч са електорнии.
Ако буксите на девата километража са еднакви, остава да сложиш датчик за скоростта (закрепва се на скоростната кутия, там където излиза жилото).
Още нещо: за да ти отчита правилно, в скоростомерите има един индекс - с дребен шрифт, някъде долу. Те трябва да съвпадат!
П.С. Аз не знам да има плазмени километражи. Предполагам става въпрос за LCD
Ако буксите на девата километража са еднакви, остава да сложиш датчик за скоростта (закрепва се на скоростната кутия, там където излиза жилото).
Още нещо: за да ти отчита правилно, в скоростомерите има един индекс - с дребен шрифт, някъде долу. Те трябва да съвпадат!
П.С. Аз не знам да има плазмени километражи. Предполагам става въпрос за LCD
- LUDsAUDI
- Автомобил:
- Двигател:
Извинявайте , че съм неграмотен по темата но това , което разбрах е че трябва да сменя тоя датчик на скоростната кутия , така ли? Ще стане ли от Голф 3 1.6 , гледах един катастрофирал и километржа му беше 0-200. В крайна сметка компенсирането на тези 20км/ч разлика ще бъде направено само от този датчик без други настройки (колата е Голф 3 1.8 ABS)?
-
- Автомобил:
- Двигател:
LUDsAUDI написа:Извинявайте , че съм неграмотен по темата но това , което разбрах е че трябва да сменя тоя датчик на скоростната кутия , така ли? Ще стане ли от Голф 3 1.6 , гледах един катастрофирал и километржа му беше 0-200. В крайна сметка компенсирането на тези 20км/ч разлика ще бъде направено само от този датчик без други настройки (колата е Голф 3 1.8 ABS)?

Май не сам те разбрал правилно.

Последна промяна от svetlio p_GT на Вто 20 ное 2007 15:24, променено общо 1 път.
- LUDsAUDI
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги правя си малко ъп-че на темата понеже километража ще пристигне тези дни. В крайна сметка това 0-200 ще мога ли да го сложа на моя оригиналния 20-220 и да показва вярно? Със смяна на датчици ще стане ли какво трябва да се прави , към какъв човек трябва да се обърна алармаджия ли , и въобще някой да сподели нещо повече дали има бъдеще това което искам или да го подаря на някой който си е оригинално 0-200 и да не са занимавам с глупости 

- pRo_4_LiFe
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Според мен най-добрия вариант да разбереш е да знаеш примерно на 5-та скорост при какви обороти и с каква скорост се движиш точно и по този начин да сравниш показанията на 2-та километража и след това ако има разминаване да мъдриш по въпроса кое да смениш, добавиш, преправиш и така нататък
п.с. Моята на 5-та с 2000 об/мин -> 100км/ч
п.с. Моята на 5-та с 2000 об/мин -> 100км/ч
- LUDsAUDI
- Автомобил:
- Двигател:
Ми аз си мисля че разминаването от вярното ще си е точно 20км защото стрелката ще си показва като за обикновения километраж и те деленията са еднакви на брой и големина просто цифрите ще са различни. В момента на 5-та при 90-100-110км съм с около 2500-2750-3000об а с новия на същите обороти ще показва 70-80-90 поне логиката на това ме води. Аз в крайна сметка ще си знам реаните километри ама ще е дразнещо да не показва вярно пък и кой ли не ми кара колата , някой ще са заплесне и ще стане някой фал.
- pRo_4_LiFe
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- LUDsAUDI
- Автомобил:
- Двигател:
С най-голямо удоволствие бих дошъл ама съм закъсал здраво с едни проекти и чертежи за университета и днеска съм решил да ги мятам. Между другото скоростомера който искам да сложа е същия като твоя (0-200) само че е разграфен на четни цифри , твоя предполагам сам си си го правил. Иначе тея дни ще посетя сбирката (от около 6 месеца са каня и или съм на работа или ме домързява) иначе освен напълно стоков Г3 1.8 с голям стикер на задния джам нямам кво да покажа 

- pRo_4_LiFe
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да, моя сам съм си го правил... в смисъл изтеглих от нет-а циферблата, като беше до 0-220, след което трих всички цифри и си играх наново да ги пиша и така се стигна до там така да си го направя...дори и да не е на сбирки, всяка вечер се събираме на Лук-Оил преди Аспарухов мост в 20:30 и сме там докъм 21:00, след което се спускаме под моста или на КРЗ ("великите" гонки)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”