Сваляне на стъкло(5-та врата)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Сваляне на стъкло(5-та врата)

Мнениеот kaiser666 » Нед 25 май 2008 11:27

Колата ми от зад има лек удар и за да не изправям вратата си взех една "перфектна" само дето под уплътнението на стъклото е като калниците на опел. :sly Та искам да сваля джама и да я оправя ,но нямам идея как да стане това.

п.п Веднъж ми се пукна предния джам и тоя дето ми го сменява направо го натроши,защото било по лесно да се счупи от колкото да се свали. Втория път ми стана на сол и си го махнах сам,в сервиза надянаха новия и извадиха уплътнението с някаква корда.Същото ли е и при задния прозорец? :roll: Да се занимавам ли или да мъча моята врата.(не е много ударена,но е на кофти места.) :?

Потребителски аватар
megatone
Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megatone » Нед 25 май 2008 14:44

и аз искам да знам, защото моята каляска също там има малко ръжда и ми се иска да го оправя :?

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Нед 25 май 2008 23:42

Айде за някой ако изрови темата....Казаха ми,че се сваля като се подгъва вътрешния край(от към купето) на уплътнението,но трябва да стане много внимателно за да не прасне джама.Слагането било лесно с корда. :wink:

Потребителски аватар
joro^
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro^ » Пон 26 май 2008 1:44

Колега не е трудно свалянето, зимаш една права отверка и се въоръжаваш с доста търпение и започваш за подваждаш уплатнението от вътрешната страна на капака,а това каде ти е казал тоя каде ти е сменявал предното са пълни глупости въпрос на мързел предлолагам той не е чистил парчета стъкла който са попаднали в колата :roll:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 26 май 2008 7:34

с въженце кайзере. аз съм ползвал такова найлоново за простор от маг. за 1 лев. за свалянето на пръсти или най-много с права отверка.ама фнимаваш че не се усещаш кога става на сол в ръцете ти...и ако е на колата сложи очила като ровиш от вътре

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”