Ситуацията е следната: Карам на газ, паля на бензин и карам от време на време на бензин(много малко). Понеже сега колата не работи много хубаво на бензин пореди натрупани грешки искам да питам ако откача ламда сондатата от буксата, компа ще трупа ли грешки. И съответно каква ще бъде ситуацията при работа на колата на бензин (ще работи ли нормално, ще харчи ли повече, ще пали ли без проблем и сходни проблеми). С две думи ще има ли полза от откачането и или да си карама така и от време на време да откачам акумулатора да чистя грешките.
Благодаря
Въпрос за Ламба сонда и Комп за АБУ!
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- SBobi
- Автомобил:
- Двигател:
venll-vr написа:слагай емулатор на газовата. имам същия мотор и когато ми се скапа емулатора симпомите бяха същите. сега съм с емулатор правен по схема от форума и съм доволен
Не ми се слагат емулатори! Така си работи много добре на газ и харчи също доста добре! Просто искам да знам какво ще направя ако откача ламда сондата и дали компа ще трупа грешки.
Попринцип знам също, че слагат реле което ти reset компа ама и такова нямам

Все пак може ли линк към тази схема на емулатор

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
SBobi написа:venll-vr написа:слагай емулатор на газовата. имам същия мотор и когато ми се скапа емулатора симпомите бяха същите. сега съм с емулатор правен по схема от форума и съм доволен
Не ми се слагат емулатори! Така си работи много добре на газ и харчи също доста добре! Просто искам да знам какво ще направя ако откача ламда сондата и дали компа ще трупа грешки.
Какво значи да трупа грешки?
Грешката си е една и една ще си остане - прекъсната сонда.
ЕКУ-то ще мине в друг режим (по друга карта).
Но ще имаш повишен разход на бензин.
- SBobi
- Автомобил:
- Двигател:
andonov написа:SBobi написа:venll-vr написа:слагай емулатор на газовата. имам същия мотор и когато ми се скапа емулатора симпомите бяха същите. сега съм с емулатор правен по схема от форума и съм доволен
Какво значи да трупа грешки?
Грешката си е една и една ще си остане - прекъсната сонда.
ЕКУ-то ще мине в друг режим (по друга карта).
Но ще имаш повишен разход на бензин.
Еми значи, че като караш на газ изгарянето е друго газовете също и това нещо го отчита ламда сондата и преви горивната смес не каквато трябва да бъде.
И кое е по - добрия вариант за компа: Да трупа грешна информация от сондата или да знае, че няма сонда и да работи в друг режим???? Някой може ли да каже?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”