Как се извлича платината от катализатора?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Как се извлича платината от катализатора?
Интересува ме как се извлича платината която е в катализаторното гърне?И още къде точно и как е разположена тя-разпръсната ли е или е съсредоточена на едно място?Доколкото знам тя е от порядъка на няколко грама-поправете ме ако греша.Интересувам се защото ламбда сондата ми е забита в катализатора и за да не влоша работата и искам да си остане на същото място,в същото гърне.Затова искам да извадя само катализатора и да го продам,но си нямам и на представа какво представлява отвътре и дали може да се продаде без гърнето?
- krastio
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
преди 2 3 седмици ми махнаха катализатора , който изглеждаше като изгорял въглен след като ти , го махнат той се раздробява неостава цял след свалянето му ( доста е крехак ) заварват ти тръба в този цилиндър отдолу дето в него е катализатора и след това мисля , че се захващаше на 2 скоби или бъркам , даваш го на некой майстор и за 30 мин. колата ти е готова ем пари ще искараш моя беше 1кг и малко 110 лева
аа и да не забравят да ти закачат ламбда сондата 

- krastio
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
Значи като легнеш долу на земята гледаш някъде при скоростната кутия , ще видиш едно голямо Цилиндрично гърне ( леко заоблено ) в него се намира този " въглен " (катализатора) , този цилиндър се реже и се маха катализатора , след което на местото на катализатора ( тип изгорели въглища ) се слага продълговата тръба и се заварва слага се пак на гърнето закача се и ламбда сондата и си готов , а това къде го изкопуват незнам дадох го на 1 приател и той отиде да го предаде . Мисля , че помогнах с нещо
Don_Bizon написа:каква тръба и какъв цилиндър?Не може ли само да избуша вътрешността и да сложа същото гърне?А този изгорял въглен къде мога да го продам?В пунктувете за метали взимат ли го?
Бате, катализатора стигнели за смяна няма платина - изгоряла е!!! Тя влиза в реакция с отработилите газове!!! Ако върнеш саждите от катализатора в пункт за желязо може и да те понабият за подигравката !!!
Може да я има /платината/ само в нов, но дали си заслужава?
-
- Автомобил:
- Двигател:
ако е така никой няма да дава по 80-100 лв за стар катализатор. кой ше дава пари за нищо?явно има нещо ценно в този катализатор?
а за гърнето на катализатора ще пробвам без да го режа щото става много сложно-ще мъча с една щанга да го изтърбуша.а дали шемога да го продам е отделен въпрос-важното е да се подобри вървежа на колата а другото е бонус!
а за гърнето на катализатора ще пробвам без да го режа щото става много сложно-ще мъча с една щанга да го изтърбуша.а дали шемога да го продам е отделен въпрос-важното е да се подобри вървежа на колата а другото е бонус!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”