съединител vw 1.6 аек

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
p_pobeditel
Автомобил:
Двигател:

съединител vw 1.6 аек

Мнениеот p_pobeditel » Съб 04 юли 2009 8:35

колеги някой сменял ли е съединител на vw1.6 аек 101 к.с. и знае ли колко струват 2 диска и акс.лагер че ходих в сервиз и то лицензиран и те не знаеха предположиха два варианта като в единия вариант единия диск бе по-скъп с120лв и ми казаха че като го отворят ще разберат но аз как ще разбера май по сметката

Потребителски аватар
member313
Автомобил:
Двигател:

Re: съединител vw 1.6 аек

Мнениеот member313 » Съб 04 юли 2009 21:14

Ще те излъжа за цените поотделно, но в края на миналата година смених съединителя със Закс (комплект) за ~240 лв. комплект от феродов и притискателен диск със скоба или пружина не помня как се казваше една допълнителна част от него. Лагера е в скоростната кутия и не е задължително да се сменя ако не е заминал (той изкарва много повече от съединителя) аз не съм го сменял и така 20 000 км от тогава. Обикновено с труда излиза 400+ лв. Препоръчват се Люк или Закс като марки.

Потребителски аватар
juve1
Автомобил:
Двигател:

Re: съединител vw 1.6 аек

Мнениеот juve1 » Нед 05 юли 2009 15:45

Съединителя комплект с (притескателен, феродоф и лагера или там допълнителната част за която и аз не се сещам как се казваше) ми излезна 320лв. на VALEO (france).Работата ми излезна 2 кутии цигари, 2 спрайта и една кутия бонбони :mrgreen: Стария ми беше ЗАКС оригиналния.Сега с ВАЛЕОТО съм много доволен изминал сам 3000км от смяната.:wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”