Датчик на ABS цена??
Датчик на ABS цена??
Някой може ли да ме светне колко струва датчик за ABS за задно колело? Знам че има тема за това как да се оправи но въпреки това ме интересува цена ако някой знае!
- petyo_k
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги,при мен проблема е по-различен.Четох разни теми тук във форума за абс системата и някои са писали,че компютъра им прави проверката и след това лампата за абс-а светва,но при мен тая лампа въобще не свети-нито на проверка,нито за проблем.Момчето,от което купих колата скоро ми е приятел и каза,че абс-а е работил и че е нещо дребно.Моля пишете какъв може да е проблема.Каза също,че като е свързвал касетофона след това системата не работила.Възможно ли е да е прекъснал грешен кабел?Благодаря предварително.
Там където са лампите за ABS и AIRBAG е една малка пласмаса и се изважда много лесно. Като я дръпнеш и ако не е хванато с една голяма букса която всъщност кара лампичките да светят значи е махнато умишлено да не задаваш въпроси. Няма вариант да не светят въобще. При контакт светват за 1-2 сек. и изгасват(проверка че всичко е изправно) Другият вариант е да светнат на контакт и да не изгаснат като запалиш.... Това означава че има проблем и трябва да се направи диагностика от къде е проблема(най-често са датчиците на колелата),много рядко помпата която е около 600-700лв. за еърбега незнам....
- Thriller
- Автомобил:
- Двигател:
..
Виж да нети е изгоряла крушката в таблото !
- ilkomuhata
- Автомобил:
- Двигател:
- petyo_k
- Автомобил:
- Двигател:
Значи пичове карах колата на диагностика и там ми казаха,че само заден десен датчик е заминал.По пътя на логиката обаче,не трябва ли само това колело да няма абс,а не цялата система да не работи както при мен?Казаха,че от това,което искарва на компютъра само този датчик ми е прецакан,а лампичката ми е изгоряла и за това не свети.Какво може да и е на тази система защото вече се отчайвам!
petyo_k написа:.........че само заден десен датчик е заминал.По пътя на логиката обаче,не трябва ли само това колело да няма абс,а не цялата система да не работи както при мен?
По тази твоя логика, за какво тогава ще слагат 4 датчика, слагат един и айде всичко е ОК. Щом не работи един системата влиза в авариен режим и работи като обикновенна спирачна система. Оправи си датчика и ако всичко друго си е ОК системата ще заработи.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”