Ксенон ефект с нормална крушка?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ксенон ефект с нормална крушка?
четах в някви сайтове, че има крушки които светят като ксенон синьо и не са скъпи, одобрени са за ползване в ЕС. някой знае ли за какво точно става въпрос и дали ги има в България?
Kaкво целиш колега? Подобрена видимост или да загалавикваш лапетата че си с ксенон?
За второто продават "Ксенон ефект" крушки на Илиенци!
Горят за около месец два и най-много да метнеш някое улично куче.
За първото - има действително разработки на Филипс и Осрам, не са евтини обаче, а ефекта е..... относителен. Има такъв, но дали си заслужава - твърде относително.
За второто продават "Ксенон ефект" крушки на Илиенци!

За първото - има действително разработки на Филипс и Осрам, не са евтини обаче, а ефекта е..... относителен. Има такъв, но дали си заслужава - твърде относително.
- egoist_ok
- Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
- Двигател: ARL 2002
handycam написа:на Osram- Cool Blue ги дават 4000 келвина, светят в бяло и са доста добри, а цената не е олкова висока, около 8 лв./бр.
Има и нов модел на Osram - Nicht Breakar (цепи мрака) и светят много по добре и от Cool blue само че имат 50% по къс живот и са малко по скъпи от другите Н1-14,50 лв ; Н3-12,00 лв ; Н7-17,50 лв
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
egoist_ok написа:handycam написа:на Osram- Cool Blue ги дават 4000 келвина, светят в бяло и са доста добри, а цената не е олкова висока, около 8 лв./бр.
Има и нов модел на Osram - Nicht Breakar (цепи мрака) и светят много по добре и от Cool blue само че имат 50% по къс живот и са малко по скъпи от другите Н1-14,50 лв ; Н3-12,00 лв ; Н7-17,50 лв
всички крушки освен стандартните имат 50% по-малко живот.Nicht Breaker-a свети по силно,но не токова бяло.
за цената на Cool blue-то не съм много сигурен но не смятам че трябва да е по-висока от 10 лв.
- Vask0
- Автомобил: VW Arteon
- Двигател: CUAA
handycam написа:egoist_ok написа:handycam написа:на Osram- Cool Blue ги дават 4000 келвина, светят в бяло и са доста добри, а цената не е олкова висока, около 8 лв./бр.
всички крушки освен стандартните имат 50% по-малко живот.Nicht Breaker-a свети по силно,но не токова бяло.
за цената на Cool blue-то не съм много сигурен но не смятам че трябва да е по-висока от 10 лв.
Купувах си тия дни от Ауто + !12,50 за една крушка

- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Vask0 написа:handycam написа:egoist_ok написа:handycam написа:на Osram- Cool Blue ги дават 4000 келвина, светят в бяло и са доста добри, а цената не е олкова висока, около 8 лв./бр.
Купувах си тия дни от Ауто + !12,50 за една крушкаи то за габаритите
на тази цена си взел сигурно халогенна крушка за габаритите, нормалните крушки за габарити без цокъл Cool Blue са около 3-4 лв.
- pRo_4_LiFe
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
CoolBlue-то са по спомен 27 лева. Говоря за Н4 крушка.
И да, всички крушки с повишен интензитет са и с намален живот.
Както се казва: 'Господа! Куверта е до тук! Ако искате повече, плащате на сервитьора!'
Начо, градски, тези, дето им пише Xenon-ефект се продават на Руския пазар, брат! По 4.50 парчето. На около 26-27-мата минута балона им плавно започва да се стича по рефлектора...
А за блъснатото куче да не ти пука
Ти така или иначе няма да можеш да видиш в тъмницата какво блъскаш!
Те тук е истината!
И да, всички крушки с повишен интензитет са и с намален живот.
Както се казва: 'Господа! Куверта е до тук! Ако искате повече, плащате на сервитьора!'
Начо, градски, тези, дето им пише Xenon-ефект се продават на Руския пазар, брат! По 4.50 парчето. На около 26-27-мата минута балона им плавно започва да се стича по рефлектора...
А за блъснатото куче да не ти пука

Ти така или иначе няма да можеш да видиш в тъмницата какво блъскаш!

pRo_4_LiFe написа: просто Xenon си е Xenon,
Те тук е истината!
- Vask0
- Автомобил: VW Arteon
- Двигател: CUAA
handycam написа:Vask0 написа:handycam написа:egoist_ok написа:handycam написа:на Osram- Cool Blue ги дават 4000 келвина, светят в бяло и са доста добри, а цената не е олкова висока, около 8 лв./бр.
Купувах си тия дни от Ауто + !12,50 за една крушкаи то за габаритите
на тази цена си взел сигурно халогенна крушка за габаритите, нормалните крушки за габарити без цокъл Cool Blue са около 3-4 лв.
Да ти кажа може и да си прав.май верно беха такива

Аз съм един пазарски "Xenon" от 8 месеца за 11лв. Когато отидох на сервиз да си регулирам фаровете ме питаха на колко време ги сменям тези крушки. Като му казах че от както съм купил колата съм ги сложил и не са горели, не можа да повярва човека. Така, че въпрос на късмет и стока, а относно ефективността и осветеността на пътя - не е перфвектно, но е задоволително. Проблема е като завали дъжд и асфалта е мокър, тогава нищо не се вижа.... (карам на изуст
)

- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
1. колегата с нихт брейкъра го слагам където му е мястото-в бисерите...
2. ксенон-ефект няма!
ксенона е газа в чиято среда става светенето с най малко износване на електродите а ефекта е волтова дъга-за справка, електрожен.
крушка, която да се доближи по осветеност до ксенона е равна на крушка дето да свети колкото електрожен-нали се сещате?
няма шанс.
писано е за пусти ксенони, писано... тонове.
ако има някой интерес-да си купи пуканки и да седне да чете.
тоя който е изчел-няма да зададе такъв въпрос.
темата е довиждане.

2. ксенон-ефект няма!
ксенона е газа в чиято среда става светенето с най малко износване на електродите а ефекта е волтова дъга-за справка, електрожен.
крушка, която да се доближи по осветеност до ксенона е равна на крушка дето да свети колкото електрожен-нали се сещате?
няма шанс.
писано е за пусти ксенони, писано... тонове.
ако има някой интерес-да си купи пуканки и да седне да чете.
тоя който е изчел-няма да зададе такъв въпрос.
темата е довиждане.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”