Здравейте, ето и проблема:
Историята е следната - по време последното голямо наводнение карал си баща ми голфа и по едно време колата загаснала... и няма палене... а дъжда вали като луд... оставил я той цял ден там и отишъл на работа с автобуса, вечерта се върнал, решил да провери въздушния филтър - целия мокър, сменя го, колата пали обаче докато е студена работи все едно на три цилиндъра - тър, тър, тър , като загрее сичко си идва на мястото работи тихо без придърпвания....
Водил я той "компютърен преглед" както ми каза, а човека дето правил диагностиката казал че биелата на 3-ти цилиндър била крива...
единственото нещо което знам е че компресията по цилиндри е следната:
3-ти -> 9.5
1-ви,4-ти -> 12.5
2-ри -> 10.5
Колата е GOLF 2 1.6, мотора е RF
Сега се чуди какво да я прави а и колата е в Русе, аз съм София и се чудя как да му помогна, ако някой може да даде съвет, предварително благодаря
Двигателя глътна вода, кво да правим?
- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Двигателя глътна вода, кво да правим?
yagoda написа:Здравейте, ето и проблема:
Историята е следната - по време последното голямо наводнение карал си баща ми голфа и по едно време колата загаснала... и няма палене... а дъжда вали като луд...вечерта се върнал, решил да провери въздушния филтър - целия мокър.....
Има ли пяна по капачката за наливане на масло?
Маслото гледахте ли го?
п.п.Ако е станало на "боза" и я карате току виж може и да изкривите някоя биела (joke!)

- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Разликата в компресията е много голяма.Аз бих направил още една проверка на неплътност. Надуват се цилиндрите за да се види колко процента неплътност има и да се види дали проблема е в клапаните или сегментите а и за да потвърди евентуалния проблем и отхвърли евентуална грешка при първото замерване. И след това отваряне на мотора. Това за кривата биела ме хвърля в размисъл и ми звучи абсурдно но кой знае.
- M4r1qn
- Автомобил:
- Двигател: C5 X7
- Контакти:
как се познава че има крива биела???????????
:
много голяма разлика в показанията - принципно разлика по голяма от 1 атм на цилиндър е недопустима

много голяма разлика в показанията - принципно разлика по голяма от 1 атм на цилиндър е недопустима
Последна промяна от M4r1qn на Чет 08 сеп 2005 16:07, променено общо 1 път.
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
Кой е тоя майстор в Русе, дето дава такива диагнози
Струва ми се малко абсурдно да е нагълтало толкова вода при наводненията, все пак филтъра е високо, а и няма как да я засмуче
: По-скоро отначало е работил на няколко цилиндъра заради самата влага, проблем в запалителната система, по вероятно е.Аз газих в едни дълбоки води по време на наводненията и единственото поражение беше по стартера, но след 1-2 дена изсъхна и се оправи
Това с кривата биела ми се струва малко абсурдно, кой е майстора 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Така... значи вода в маслото няма. неравномерната работа на мотора е само когато колата е седяла в гаража вечерта и сутрин я запали баща ми да ходи на работа. каза че през деня като я спре на паркинга и след това привечер като се прибира от работа като я запали мотора работи нормално... може би наистина е нещо по запалването... ама тази разлика в компресията... silent как се прави тази проверка за неплътност?
NovobranecGT кажи къде да заведе баща ми колата, при някой дето ще му направи свястна диагностика а не да му разправя глупости че се шашка човека...
Иначе този сегашния "майстор" се намирал по "международното" след разклона за квартал "Чародейка" в дясно.
NovobranecGT кажи къде да заведе баща ми колата, при някой дето ще му направи свястна диагностика а не да му разправя глупости че се шашка човека...
Иначе този сегашния "майстор" се намирал по "международното" след разклона за квартал "Чародейка" в дясно.
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
Ако става дума за диагностика, в сервиза на Бош имат най-много играчки, ама друг въпрос е колко разбират
Много хвалят сервиза в Мартен, но там е със записване и никога не съм ходил
В сервиза на Рено има добри майстори, но за да те обслужат трябва да си вътрешен.
Абе ако има пари за даване да отиде при Ромео в Бош, за диагностика, това поне го правят сносно

В сервиза на Рено има добри майстори, но за да те обслужат трябва да си вътрешен.
Абе ако има пари за даване да отиде при Ромео в Бош, за диагностика, това поне го правят сносно

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”