5 степенна скоростна кутия на 1,3 стария мотор
- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
5 степенна скоростна кутия на 1,3 стария мотор
Едно приятелче има Голф от 84 год. със стария 1,3 мотор. Иска да си сложи 5 -степенна скоростна кутия. Тъй като ДВГ-то му е доста стар модел, стават ли кутиите от новите двигатели. Мерси предварително за отговорите.
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Е не знам.....мойте праснаха и никъде не открих 4 степнна за това сложих 5 степенна и мисля,че е от някакво поло....код не знам,но ако някой го интересува мога да проверя.
Върви си и на 5-та по равното,но нещо не съм очарован...друг е въпроса,че мойта моторетка си е изпяла песента(тя и за това скоро ще отиде за скраб) 

- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
http://vwclub.bg/articles.php?id=5&page=3 Амий май тука е отговора.
И аз исках да сменя моята с такава с по- къси скорости но не бях помислил по въпроса какви са им разликите (в диаметър на фланци на полуоски, лостова/жилна система на смяна на скорости ) и така си останах с нова 2ра ръка същата скоростна кутия.Важни са предавателните числа имаше нещо с колко зъба са на нещо но не помня защото от тогава мина време. Помня че исках да сложа на 1.6 скорости от 1.8 и не можеше заради диаметъра на фланците които до колкото тогава разбрах е могло да се сменят с такива от 1.6 на самата скоростна от 1.8 а аз нямах такива на разположение в онзи момент и още ме е яд
.
И аз исках да сменя моята с такава с по- къси скорости но не бях помислил по въпроса какви са им разликите (в диаметър на фланци на полуоски, лостова/жилна система на смяна на скорости ) и така си останах с нова 2ра ръка същата скоростна кутия.Важни са предавателните числа имаше нещо с колко зъба са на нещо но не помня защото от тогава мина време. Помня че исках да сложа на 1.6 скорости от 1.8 и не можеше заради диаметъра на фланците които до колкото тогава разбрах е могло да се сменят с такива от 1.6 на самата скоростна от 1.8 а аз нямах такива на разположение в онзи момент и още ме е яд

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”