Лампата на маслото засвети.... FIXED!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Ixidor
Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
Двигател:

Лампата на маслото засвети.... FIXED!

Мнениеот Ixidor » Чет 12 юни 2008 20:36

знам че по темата има изписано много, но все пак да обясня моя проблем:

Днеска след работа тръгвам да си карам. Изминавам 500-600м и започна да мига лампата на маслото. Колата е Golf 3 1.4. Съответно веднага спирам и я добутвам до някъде. Отварям капака и виждам че има някакъв нов теч който се намира (не разбирам особено от коли...) някъде в дясно на двигателя долу... ба ли го ... където е свързан със скоростната кутия??? в смисъл като погледна отгоре и се пада някъде под/след тройник ли се казваше тва дето минава антифриза. май някъде от някакво място на съединение на две части от двигателя тече. Някакси вдясно се пада. както казах не разбирам от коли и моля за прошка :wink: че не мога да обясня :( Маслото го проверих след като престоя и показанието си е както трябва (в смисъл пълно е). Колата след това я запалих и пак почна да мига. Не се чуват никакви странни звуци доколкото успях да чуя от шума. Не гасне.

Тука един ме пита картера да не бил спукан... той не е ли под двигателя? от колата не тече нищо щото гледах като я бутахме.

Сега съм в ПАНИКА. Колата я добутах до един паркинг до пирогов и наблизо има сервиз до който трябва да я добутам утре. дали мога да я закарам на собствен ход?? да не се прецака нещо???

Последна промяна от Ixidor на Вто 17 юни 2008 14:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
freshenero
Автомобил: Sharan
Двигател: ADY 2000

a

Мнениеот freshenero » Чет 12 юни 2008 20:45

Колега не се панирай.И аз стрдах като теб.Провери пьрво датчиците при някой майстор.На колко хиляди ти е маслото?Пьрвия пьт като ми го направи беше датчик,но втория започна да се включва и зумера.Та налягане на масло замерваха,та какво ли не,смених си само маслото,и всичко е О.К.Успех.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Чет 12 юни 2008 20:48

Не мога да твърдя със сигурност но ми се струва че ти е избил датчика за налягането на маслото. Не би трябвало да има проблем да я закараш щом сервиза е наблизо но за по сигурно помоли някой от монтьорите да дойде и да я погледне преди това :idea:

Потребителски аватар
Ixidor
Двигател:

Мнениеот Ixidor » Чет 12 юни 2008 20:48

всички консумативи са на 600км........ ремъци, масло, филтри.
дееееба :evil:

добре, а тва дето тече??

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Чет 12 юни 2008 21:14

Колега мойта така се включи и ми изкара акъла два дена след като купих джетата, ходих мериха и налягането на 6, датчика си работи :shock Накрая излезна, че е от зумера махнаха го и се оправи :wink: така, че може и електроника да е :evil:

П.П: колата е в София около Пирогов доколкото разбрах, мога ад мина оттам около 9 и да я дръпна до сервиза ако искаш :wink:

Потребителски аватар
Ixidor
Двигател:

Мнениеот Ixidor » Чет 12 юни 2008 21:19

:)) е човече! не е истина че предлагаш :))
Намира се в един паркинг от другата страна на бул. борис срещу пирогов.
Най-близкия сервиз е надолу по локалното. Mobil май пишеше на 100тина метра. Аз мисля по-рано да мина да видя как е положението.
Толкова ли има опасност да стане нещо след като има масло в двигателя? За 100метра. Ама не ми се рискува...

ебаси и компутера ми се прецака.........

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Чет 12 юни 2008 21:26

Невярвам нещо да и стане, най - вероятно е датчик или нещо малко, но ще си по - спокоен ако не я караш (това го знам от личен опит :lol: )
пиша ти ЛС :wink:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 12 юни 2008 23:25

Теодор написа:Не мога да твърдя със сигурност но ми се струва че ти е избил датчика за налягането на маслото.:idea:

Същото!
Просто от там ти подлизва ;)

Потребителски аватар
peshonp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peshonp » Пет 13 юни 2008 7:40

а аз имам проблем,дето така и не могат да му го обяснят.свети ламБата за маслото между 2000 и 2500 оборота,иначе не.датчици съм сменял,ама..да взема да сменя пак?ама сега нали ми взеха книжката за месец и не мога да сменя и да карам,че да видя дали е от това.

Потребителски аватар
Ixidor
Двигател:

Мнениеот Ixidor » Пет 13 юни 2008 9:47

така, оставих я в сервиза (огромни благодарности на jetttlii!)
един ми каза че можело да е имало някакви добавки в двигателя и като съм сменил маслото да съм го прецакал.......................... :shock :shock
а от тогава съм минал 700км...ако беше така не трябваше ли да стане доста по-рано??????????
маслото е 10W40
ей докато чакам ше се пръсна....

Потребителски аватар
Ickoov
Автомобил: SUBARU Impreza 2.0 GX
Двигател: EJ20 2001

Мнениеот Ickoov » Пет 13 юни 2008 16:37

Колега, в този сервиз сигурно ще ти вземат сума пари. Иаз имах същия проблем. Значи, имаш 2 датчика за маслото. Единият е на блока - за високо налягане(фабричният е над 2 бара, на него пише), а другият на главата - за ниско налягане. При теб проблемът е в първия. Сменя се фабричния (който е бял на цвят) с друг за по-ниско налягане. При мен стана с от 1.2-1.6 бара. Успех!

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пет 13 юни 2008 16:52

Марката на маслото? Да не е било ментак.

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Пет 13 юни 2008 18:31

Колега а случайно да си промивал двигателя при смяна масло,може да е запушена цетка. Може да е скъсана верига на маслена помпа. По добре я драпни до някои сервиз за да си спестиш много по големи ядове.

Потребителски аватар
Ixidor
Двигател:

Мнениеот Ixidor » Пет 13 юни 2008 20:28

мда...в тоя сервиз се оказа че са педери. първо смениха датчиците после се оказа че са сложили грешни :shock . Единия път казаха че има налягане на маслото след 3 часа нямало. баси! питам колко ще струва да се отвори двигателя и отговора е "незнам".
Евакуирах се от там и ме довлачиха до един друг сервиз и в понеделник ще видя аджеба кво става...

маслото е 10W40 валволин. напълно е възможно да е ментак. и него ми го сменяха някви пишман майстори... аман вече

Последна промяна от Ixidor на Пет 13 юни 2008 20:30, променено общо 1 път.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пет 13 юни 2008 20:28

Мигането на лампата е предупреждение , ако си под 2000 об. и мига , значи имаш неадекватно състояние на датчиците, погледни дали случайно не ти е "отказал" и оборотомера (ако имаш такъв)- тогава мига та ще изгори-личен опит.Когато Светне Постоянно -тогава нямаш никакво налягане на маслото-отчита се от датчик ниско налягане(нормално затворен).Изобщо прочети за СИСТЕМА ЗА РАННО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ и тогава взимай решения

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”