Трудности при развиване болтовете на броните??

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Трудности при развиване болтовете на броните??

Мнениеот lucky7o » Вто 17 юни 2008 22:33

Вече четири часа се мъча да отвъртя болтовете за да сваля броните и не става, с 200 зора с пистолет за гуми дето отвъртат болтовете отвъртях единия ама това беше.Някой,ако има идея как мога да ги отвъртя,да ги разпробивам ли?Пръсках ги с некви препарати за ръжда ама... Или ако някой знае каде бих могъл да отида да ми ги махнат ?
И аз имам един варянт,на някой ако му трябват тесни брони,предна и задна да доиде да си ги СВАЛИ давам му ги подарък :011:
Хаиде помагаите,че ...
И също не съм сигорен кои са болтовете за предната броня :( Махнах някаква капачка отдолу и от там виждам един болт,като влезна под колата и виждам този болт (17ка) до него на около 4см някъв по-малак (13ка маи) и на още около 4 см друг болт (17ка) демек м/у 2та (17) около 10 см. Обаче тези болтове са навити отстрани при "рогове" май се казва и над тях има някакви малки около 2см като тампони и ми се струва,че държът нещо да не падне :idea: Та дали са тези болтове (за бронята) или не? ЗАБРАВИХ КОЛАТА Е МК2
При следващата промяна на заглавието темата ще бъде изтрита!!!
mod edit: dobrinb

Последна промяна от lucky7o на Вто 17 юни 2008 22:36, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 17 юни 2008 22:36

Предната броня на ГОлф 3 се държи на болтове с глава номер 10 и само такива.
Като нищо да се опитваш да свалиш целия преден мост... :twisted:

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

;(

Мнениеот lucky7o » Вто 17 юни 2008 22:41

Е никой ли не е свалял тясна броня де?? 17ки ли са болтовете да не свалям нещо друго? От зад има два от ляво и два от дясно ?

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 17 юни 2008 23:38

Болтовете са М6, с глава 10мм.По-лесен достъп има като се махне решетката .Общо май бяха 8 броя на предната- няколко отгоре ,няколко отдолу, завити са в предната метална греда.Задните са покрити с декоративни капачки.След развиване на болтовете бронята се изтегля напред- отстрани има релсички на които е нанизана-хубаво е да сте двама от двата края.Демонтирай и щипките към подкалника(кората)

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

а

Мнениеот lucky7o » Вто 17 юни 2008 23:53

emo-gar написа:Болтовете са М6, с глава 10мм.По-лесен достъп има като се махне решетката .Общо май бяха 8 броя на предната- няколко отгоре ,няколко отдолу, завити са в предната метална греда.Задните са покрити с декоративни капачки.След развиване на болтовете бронята се изтегля напред- отстрани има релсички на които е нанизана-хубаво е да сте двама от двата края.Демонтирай и щипките към подкалника(кората)

Колата е голф 2ка! Искам да махна бронята с основата не само пласмасата,взел съм широка броня която е преправяна (или си е така) за да стане директно на мястото на тясната.Пича дето ми даде броните ми каза сваляш твойте и направо слагаш тези... Аз мойте незнам как са, но тези (широките) са с 2 като планки,като погледнеш бронята от горе планките се падат на около 20см от чупките на броните (където бронята се извива и "тръгва" към калниците) и са дълги около 25см.Та на тези основи (планки) има 4 дупки (демек трябва да имам 4 болта) На задната пак е така,като гледам от долу болтовете са по 2 от ляво и 2 от дясно,единият го отвих и малко се поразхлопа бронята (мисля,че са тези болтове за задната) Ама предната :( а и те не са развивани никога и ...

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Сря 18 юни 2008 0:36

Не съм допрочел, по аватара се подлъгах.2-ка не съм рзкоствал :oops:

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

а

Мнениеот lucky7o » Сря 18 юни 2008 6:51

emo-gar написа:Не съм допрочел, по аватара се подлъгах.2-ка не съм рзкоствал :oops:

Няма нищо,поне си опитъл да помогнеш :wink: ,за което ти благодаря !

Потребителски аватар
ilkomotor
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ilkomotor » Сря 18 юни 2008 9:08

...напръскай ги с спрей-карамба/против ръжда/, пий 2 бири -време...и след това всичко ще О.К. :idea:

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

S

Мнениеот lucky7o » Сря 18 юни 2008 9:51

Пръсках ги с некви работи ама нема :( ще пробвам с това въпреки,че вече 2 от болтовете са доста заоблрни :evil:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 18 юни 2008 10:03

малко спирачна течност им цъкни от горе и долу.
останалото е ключ с дълго рамо.аз си нося при гедорчето една солидна тръба върши перфектна работа :wink:

Потребителски аватар
varbanoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот varbanoff » Сря 18 юни 2008 12:14

17-ки са болтовете,и са по-два от всяка страна

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Сря 18 юни 2008 14:42

varbanoff написа:17-ки са болтовете,и са по-два от всяка страна

А за предните можеш ли да ми подскажеш малко! Имам от долу едни капачки махам ги и виждам болт 17 като погледна от дилу ги виждам и 2та (17) и от двете страни,но не съм сигорен дали са това :oops: Защото както написах не са като от зад да държат само бронята ами минават и през някакви гумички :?:

Потребителски аватар
Dimbi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dimbi » Сря 18 юни 2008 15:08

ако имаш CO и 10-20 см арматура и може да се заваря на гайката/болта ,завари тази малка или голяма част според зависи и го отвии става лесно.

друг вариант е сьс секач да отвиваш по малко ... незам дали си запознат с този метод... (само да не трьгнеш да го сечеш!!!)

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Сря 18 юни 2008 15:27

С телоподаващо мога да опитам че и без това единия болт е направо с заоблена глава,само нз дали заварката ще издържи!Благодаря ви за съветите ще опитам сичко иии дано успея :roll:
Ако не сложа Голяяямите брони ще продавам голфа :oops:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 18 юни 2008 15:36

както варбаноф каза по 2 на страна са....3тия в средатане го развивай....като го гледам май няма да е весело ако си под колата.
17 номер са.
ако не става с махане на основите пригоди бронята за тясна....или ако са им еднакви рогата просто развии основата от върха им а не от долу...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”