Помощ относно кантара на задните спирачки.
- designer1
- Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
- Двигател: CJZC 2015
Помощ относно кантара на задните спирачки.
Интересувам се има ли стандартни ремонтни комплекти и по-принцип някой разполага ли с схема, картинка или да опише малко за кантара на задния кръг за Г3 ГТИ , моя нещо е протекъл и преди да го разчовъркам ако някой ме насочи какво да търсия ще съм мноооого благодарен 

- designer1
Реших да карам така. Да си тече . Новия "pressure regulator" се нарича на анг. струва само
Вижте сами:
http://www.autopartswarehouse.com/details/QQVolkswagenQQGolfQQATEQQBrake_Proportioning_ValveQQ19931999QQW0133-1615521.html
За сметка на това в Юнитраде Х- Дружба , това удоволствие е само .........380,02 лева
Вижте сами:
http://www.autopartswarehouse.com/details/QQVolkswagenQQGolfQQATEQQBrake_Proportioning_ValveQQ19931999QQW0133-1615521.html
За сметка на това в Юнитраде Х- Дружба , това удоволствие е само .........380,02 лева

Последна промяна от designer1 на Вто 17 юни 2008 16:36, променено общо 1 път.
- Краси Кунчев
- Автомобил:
- Двигател:
Кантар на спирачките
Имал сьм сьщия проблем.Отидох в една морга и си взех от там,мисля,че беше от Пасат.На вид оня беше много по запазен и пасна просто чудесно.Колата я карах после още над 2г. ине сам имал никакьв проблем.Не прави грешка да изолираш кантара.
- designer1
Ами последно мисля да събирам пари за нов, между другото в сайта по-горе който съм посочил, кантарите за дискови задни са по евтини от същия за барабанни задни спирчки защо е така незная. И друго имам в на предвид: значи кантар има всяка кола може би без трабанчето
значи кантари прави активна регулация на спирачното усилие върху задните спирачки в зависимуст от ъгала който сключва гредата(или носача на който е закачен) и купето. Той активно играе роля в процеса на спиране. В смисъл положението на купето във всяка една стотна от секундата когато е натиснат педала на спирачката. Нали се сещате че когато колата забие муцуната при рязко спиране той трабжа да ограничи налягането за да неблокира задния спирачен кръг(гумите), но когато се прави плавно спиране целта е максимално задните спирачки да помагат в сирачен режим. Пък и положението на автомобила дали се спира под наклон на пътя не е за подценяване. То аз съм с много твърдо окачване и кантара има минимална коригираща роля в спирачното поведение на колата ама все пак на първо време че го разглобя с цел рециклиране ако може де, ако не шопинг!
ПС: Говорих с няколко драйвера (които са разкарали кантара) на голфове ами казаха ми че при внезапно спиране колелата отзад блокират!!! а през зимата трябва да се кара като пенсионер за по-сигурно
И пасивно
си търсят кантарче ако изпадне от някъде по евтинджос.

ПС: Говорих с няколко драйвера (които са разкарали кантара) на голфове ами казаха ми че при внезапно спиране колелата отзад блокират!!! а през зимата трябва да се кара като пенсионер за по-сигурно

Последна промяна от designer1 на Вто 17 юни 2008 11:46, променено общо 2 пъти.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
kaiser666 написа:... все си мисля,че щом са го сложили швабите значи трябва.
Бай Василе, тук се съгласявам с опонентите ти

Моето кантарче е бая отпуснато. Демек- малка роля играе, но ми се случва да засуркат задните гуми и да зацепи ABS-а

Пък той тръгне ли.... спиране нанайси! (справка- една стара тема на musura)
designer1 написа:Ако АБС-а ми е четири канален за всяко колело по един канал, теоритично в ...
Цъ! 3-канален е.
Задния мост е на общ канал.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Danny boy написа:само да се шмугна в темата.. кантара може ли да се регулира,демек искам малко да спират задните повече че повдигнах задницата на 20мм втулки и взе да спира по-тегаво колата.
Може.Моя съм го натегнал почти до края.Спирането е много по-добро.За зимата ще се види как е,може да го отпусна до края.
Това че една кола има АБС не спасява положението.Така или иначе докато сработи системата има малко блокиране на колелото(та) а задница тръгне ли...спиране трудно (невъзможно).

- designer1

http://www.eurocarparts.com/ecommerce/Search_Results.asp
цъкнете на "BRAKE COMPENSATING VALVE"
или
https://secure.gsfcarparts.com/shop/basket.asp?notfound=
по 50 пауда са.
Пак идват на половин цена в БГ даже мислиа и бизнес да завъртя с скъпите части, еб..х ти нашенските търговците с техните цени х2, х3 на м....а им рошавата р....та
Ша ма извиняват колегите с тяхната чистота на словото за не цензорните думи аман от търговци.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”