Замяна на ABD / 92год, сABD 95год. по Възможно ли е?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kcars
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Замяна на ABD / 92год, сABD 95год. по Възможно ли е?

Мнениеот kcars » Пет 11 юни 2010 14:08

Привет,извинявам се, че пуснах тема малко неподготвен.Обеснявам,какво имам в предвид.Възможна ли е замяна на двигател ABD 1.4 моно 44KW 1993 година/ламаринен капак на главата/ с по новият ABD 1.4 моно 44KW/алуминиев капак на главата/95 година.Питането ми опира до това има ли разлики в скоростната кутия при двата двигателя,което да попречи на замяната???

Последна промяна от kcars на Нед 13 юни 2010 22:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Re: Замяна на ABD с AEX Възможно ли е?

Мнениеот Каспър » Пет 11 юни 2010 22:14

Ами като започнем от там, че АБД-то е моно, а AEX е пълна инжекция. Разлики бол. Доста занимавка ще падне. Двата мотора нямат много общо освен, че са 1.4 :lol:

Потребителски аватар
kcars
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kcars » Пет 11 юни 2010 23:03

Извинявам се за невежеството относно двигателите 1.4 имах в предвид замяна на ABD с двигател,които в последствие се монтира на Golf и Seat Ibiza,останал съм с представата,че става дума също за моно инжекцион само капакът върху мотора е алуминиев а визията на блока и главата е почти същата както при старото ABD.Според мен ABD макар и морално остарял още когато е монтиран в колата е практичен за градски условия и напълно непретенциозен относно подръжка и консумативи.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 12 юни 2010 8:45

става, всичко е възможно.
'цвагена е като лего-глобиш го както си поискаш и няма много ядове...
наскоро изскубах едно АФТ и насадих АБФ. най големия ми дерт се оказа...климатроника...въпреки че и донора и реципиента бяха с такъв-оказаха се оригинални, но доста различни и ми даваха малко ядове.
иначе като цяло операцията мина доста гладко. :да:

Потребителски аватар
kcars
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kcars » Съб 12 юни 2010 8:59

Понеже се оказва,че стрелям малко в тъмното тоест не задавам въпроса особенно ясно ще се опитам да онадледя темата,до ден два за да бъде по лесно.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 12 юни 2010 9:03

не съм написал горното с ирония-напротив.
подмяната на моторите е факт.
и не е първата...
на моята кола си махнах 2Е и сложих АГГ-снимки има в гаража, ако се интересуваш от детайли. :wink:
отдавна, на vasstop му махнахме точно АБД и му насадихме ААМ, което после стана на АБС...
и има още най различни случаи...
наистина са като лего. :deal mhihi

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Съб 12 юни 2010 9:46

kcars написа:...Според мен ABD макар и морално остарял още когато е монтиран в колата е практичен за градски условия и напълно непретенциозен относно подръжка и консумативи.

Напълно прав си за ABD. Но макар и морално остарял е далеч по-безпроблемен от "новия" (така джамбазите наричат AEX, AEE, AFT и AGG) мотор. Не си струва замяната на АБД с АЕX защото е усложнено управлението на мотора, а ефекта в мощността и харча не е осезаем. За газификация да не говорим. Чувствителна е обаче разликата в поддръжката на двата мотора. Виж смяна с по-голям мотор вече има смисъл :wink:

Потребителски аватар
kcars
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kcars » Съб 12 юни 2010 10:17

За мен по стрякашото при замяна с по голям ДВГ е електрическата част.Двигател и кутия за 1.8/90 коня от Германия/там казват на този мотор ХАРМОНИЧНИЯТ/ ще излязат около 500 лева като пренахнем разликата от 100 лева от получени от двигател ABD със скорсти за скрап сметката е много прилична. Полуоски,водни съединения и радиатор не е страшно.Обаче стане ли дума за ECU,кабели и токове страх ми става просто.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 15 юни 2010 12:13

Вземаш цялата инсталация от под капака читава с всички букси, ако трябва си ги бележи с нещо коя къде влиза. Така ще ти е по-лесно. Инсталацията навътре в купето предполагам да е същата, ако са със сходни екстри. Както ти каза Ваското - като лего е.
АБД и АЕХ не са ли с еднакъв захват - т.е. тампоните им не са ли 1:1 ? От тази гледна точка не би трябвало да имаш проблем с насаждането на новия. Моят стар мотор беше 1.3HK на негово място насадихме 1.6 ABU, което си стана без никакво преправяне по тампони и без размяна на магаре.

Последно избутана от kcars на Вто 15 юни 2010 12:13.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”