Тази тежест при мен отсъства още при закупуването на автомобила и немога да я намеря по моргите и магазините.
Някой може ли да ми даде някакви данни за тая антивибрационна тежест?
Евентуално... тегло, диаметри, размери и т.н.
Просто несъм я виждал на живо, и ако немога да се сдобия с такава... да отида да ми я врътне някой стругар.
Ако някой от вас има в излишък такава може да я спазарим.
Ако имате някакви снимки дори... пуснете за да видя точно за какво става дума,
защото аз я гледам на чертежи тук в една книга, но друго си е на снимка.
ПП. Това е тежестта която се слага на дясна полуоска (дългата), от вътрешната страна.
Антивибрационна тежест за Golf III 2.0 16v (ABF).
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Не можах да намеря темата, явно не задавам правилните критерии, но ще цитирам по памет един от колегите, свързан с някой от магазините/сервизите на официалния представител и техните дилъри:
Подчертавам, цитата е по памет и не е точен, но смисъла гарантирам, че е този!
Балансьора на полуоската се поставя от производителя на съответната част за да се премахнат вибрациите. Не се подменя, тъй като е исключително сложно без съответните уреди и инструменти да се постави така, че да гаси вибрациите на изделието. Чрез 'зачекване' на гумата със скоби, така, че да стои не се получава нищо.
Не всички полуоски, пристигащи в нашия магазин са с балансьори. Това, вероятно е поради факта, че не на всички им са необходими. Така, че дори да си поръчаш при нас оригинална, пак не е гаранция, че ще дойде с балансьор
Подчертавам, цитата е по памет и не е точен, но смисъла гарантирам, че е този!
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
naneK написа:Намерих въпросната тежест.
Добре ама защо не помислиш,че това е като баланса на гумите.....не можеш просто да закачаш разни тежести ей така......става въпрос за въртеливо движение, центробежни сили иизместване центъра на тежестта-физика братко......не е толкова просто..
Абе не слушате вие Радо.......
-
- Автомобил:
- Двигател:
Доколкото съм разбрал се монтира на моторетки 1.6-нагоре
Може... старите да са ...бавнички нещо(малиии кво написах)
Свързано е с вибрация на полуоската (което всъщност е ВАЛ, а не ОС), и то при определени режими.Тези които се занимават с механика различават двете понятия,без значение, та като се получи гаф при реализирането и изпитанието на новото возило се прибягва до корекция.Такива железа може да има и някъде по купето-тяхната маса нарушава резонанса и всички ние се возим комфортно
,а детайлите не изпитват нежелателни вибрации.Поне така си го обяснявам аз

Може... старите да са ...бавнички нещо(малиии кво написах)

Свързано е с вибрация на полуоската (което всъщност е ВАЛ, а не ОС), и то при определени режими.Тези които се занимават с механика различават двете понятия,без значение, та като се получи гаф при реализирането и изпитанието на новото возило се прибягва до корекция.Такива железа може да има и някъде по купето-тяхната маса нарушава резонанса и всички ние се возим комфортно

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
emo-gar написа:Такива железа може да има и някъде по купето-тяхната маса нарушава резонанса и всички ние се возим комфортно,а детайлите не изпитват нежелателни вибрации.Поне така си го обяснявам аз
И правилно мислиш

В моторния отсек отдолу, точно по средата на купето на В3 има едно ДжелЕзо, като тухла!
Седи хванато на 2 шини и абсолютно никаква роля не играе, освен да пречи да си вкараш ключа при някои видове ремонти. А и доста си тежи

Точно за това служи- антивибрационна тежест. Не, че и без него не върви колата, но щом са го сложили и то точно там- сигурно има защо

- naneK
- Автомобил:
- Двигател:
Пичове не ми говорете за трошене на глави, теоритици съм слушал и както гледам продължавам да ги слушам...
Имам специалните клещи с които се монтира тая кирия.
Знам параметрите точно къде се слага.
Преди това бях слагал на Мазда 1.6 такава, реших да я сложа и при мен, защото липсва.
К'во почнахте да наливате акъл? Запазете го за себе си.
Просто така съм решил, и ще я сложа (друг е въпроса после дали ще я махна).
Иксах някой да ми помогне с информация за нея... точно за този модел.
Почнахте пак както винаги да ги "разбирате" нещата.
Имам специалните клещи с които се монтира тая кирия.
Знам параметрите точно къде се слага.
Преди това бях слагал на Мазда 1.6 такава, реших да я сложа и при мен, защото липсва.
К'во почнахте да наливате акъл? Запазете го за себе си.
Просто така съм решил, и ще я сложа (друг е въпроса после дали ще я махна).
Иксах някой да ми помогне с информация за нея... точно за този модел.
Почнахте пак както винаги да ги "разбирате" нещата.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”