Колеги, помагайте..
Току що се качвам от колата.. Влезнах да й сваля стъклата за 5 минути да спадне малко температурата че е на слънце. И задния десен прозорец не се качи. Качи се до някъде, после ни нагоре, ни надолу. След малко тръгна надолу (натисках копчетата де) и като че ли нещо се откачи и падна. Моторчето се върти, обаче прозореца не мърда наникъде.
Сега съм спрял колата до сградата, в която работя плътно с отворения прозорец до стената, но пак може да се влезе. Няма кой знае какво да вземат отвътре, CD-то е без панел.
До 7 съм на работа, после не знам какво да правя.
Как се сваля тая кора? Поне да вдигна прозореца и да изкормя кабелите от копчето, да не се сваля.
Болтове не видях никъде. Огледах отстрани, отдолу не видях.
(за колата от гаража иде реч, джама е ел.)

ПОМОЩ! Падна ми стъклото...
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- GRUEL
- Автомобил: 1995 Golf III GT
- Двигател: AEK
Махаш пластмасовия капак на дръжката(този дето на него е копчето за прозореца), на малки щипчици е, маха се като го повдигнеш малко с отвертка, ключ или нещо такова. Под него ще видиш 2 болта, развърташ ги (кръстата отвертка). Развиваш палчето за откл/закл на вратата, то си е на резбичка. Откачаш буксата на копчето за прозореца. Самата кора е хваната на вратата с едни много гадни щипки. Хващаш я отдолу и почваш да дърпаш към теб за да се откопчаят щипките, Ако са спекли ще е доооста трудно да се откопчеят, доста от тях ще се и изпочупят...Може да си помагаш и с една отвертка като я пъхнеш между кората и ламарината на вратата и почнеш да "отлепяш" кората с нея. Внимавай че кората се пука сравнително лесно. Като откопчаеш всички щипки, кората ще се държи само от горната страна. Тогава повдигаш долния край на горе и я дърпаш за да се откачи(точно под прозореца има 3 щипки, които са захапали кората). По спомен ръчката за отваряне на вратата трябваше да се държи дръпната че иначе май не минаваше през кората.....
И като свалиш кората, хващаш и вдигаш прозореца на ръка. Ако някъде по пътя запецне, цъкни копчето за вдигане на прозореца. Като преди това си си набавил дървено колче с подходяща дължина, за да подпреш прозореца след като го вдигнеш(върши работа и клон от най-близкото дърво...)
И като свалиш кората, хващаш и вдигаш прозореца на ръка. Ако някъде по пътя запецне, цъкни копчето за вдигане на прозореца. Като преди това си си набавил дървено колче с подходяща дължина, за да подпреш прозореца след като го вдигнеш(върши работа и клон от най-близкото дърво...)
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
GRUEL написа:Махаш пластмасовия капак на дръжката(този дето на него е копчето за прозореца), на малки щипчици е, маха се като го повдигнеш малко с отвертка, ключ или нещо такова. Под него ще видиш 2 болта, развърташ ги (кръстата отвертка). Развиваш палчето за откл/закл на вратата, то си е на резбичка. Откачаш буксата на копчето за прозореца. Самата кора е хваната на вратата с едни много гадни щипки. Хващаш я отдолу и почваш да дърпаш към теб за да се откопчаят щипките, Ако са спекли ще е доооста трудно да се откопчеят, доста от тях ще се и изпочупят...Може да си помагаш и с една отвертка като я пъхнеш между кората и ламарината на вратата и почнеш да "отлепяш" кората с нея. Внимавай че кората се пука сравнително лесно. Като откопчаеш всички щипки, кората ще се държи само от горната страна. Тогава повдигаш долния край на горе и я дърпаш за да се откачи(точно под прозореца има 3 щипки, които са захапали кората). По спомен ръчката за отваряне на вратата трябваше да се държи дръпната че иначе май не минаваше през кората.....
МНОГО благодаря! След работа изчезвам при един приятел с инструменти да го направя, че аз една права отверка нямам в колата...
- valkilmera
- Автомобил: Golf3 4 Audi A3
- Двигател: ABS AZD 8P
!!!
Съгласен съм с колегата!!!
Но все пак е хубаво да сложиш,някоя друга отвертка,и други инструменти,за всеки случай!!!

Но все пак е хубаво да сложиш,някоя друга отвертка,и други инструменти,за всеки случай!!!

- disela
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: !!!
valkilmera написа:Съгласен съм с колегата!!!![]()
ОФФтопик:

ама тряя взема да кача и една секира, та като се счупи пак някъде направо ще я насеча и на вторичнииии хаха

- Ivailo
- Контакти:
Така, закърпих положението
Движи се целия повдигач на ръка, моторчето грам не му влияе.
Закрепих стъклото нагоре с 2 пластмасови бутилки една върху друга, което може и да издържи тая нощ, а може и да не, щото като паднат температурите ще се свият и разместят. Колата съм я оставил на платен паркинг.
Утре предполагам ще прескоча до ваското, пък ако не може/няма време ще мисля друг вариант...

Движи се целия повдигач на ръка, моторчето грам не му влияе.
Закрепих стъклото нагоре с 2 пластмасови бутилки една върху друга, което може и да издържи тая нощ, а може и да не, щото като паднат температурите ще се свият и разместят. Колата съм я оставил на платен паркинг.
Утре предполагам ще прескоча до ваското, пък ако не може/няма време ще мисля друг вариант...
- GRUEL
- Автомобил: 1995 Golf III GT
- Двигател: AEK
Ваското?!? ъъъ, колега, от София ли си? Ако си в Сф отиди при Пламен, ще ти го оправи. Няма грешка е човека 

- Ivailo
- Контакти:
GRUEL написа:Ваското?!? ъъъ, колега, от София ли си? Ако си в Сф отиди при Пламен, ще ти го оправи. Няма грешка е човека
Да, ама се замислих и размислих.. В смисъл за сега ще си я закарам във Видин, да видим с баща ми какво ще направим, че и други неща имам да й правя там, пък ако не успеем с него после ще я докарам тук

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”