ПОМОЩ! Падна ми стъклото...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

ПОМОЩ! Падна ми стъклото...

Мнениеот Ivailo » Пон 30 юни 2008 15:32

Колеги, помагайте..
Току що се качвам от колата.. Влезнах да й сваля стъклата за 5 минути да спадне малко температурата че е на слънце. И задния десен прозорец не се качи. Качи се до някъде, после ни нагоре, ни надолу. След малко тръгна надолу (натисках копчетата де) и като че ли нещо се откачи и падна. Моторчето се върти, обаче прозореца не мърда наникъде.
Сега съм спрял колата до сградата, в която работя плътно с отворения прозорец до стената, но пак може да се влезе. Няма кой знае какво да вземат отвътре, CD-то е без панел.
До 7 съм на работа, после не знам какво да правя.
Как се сваля тая кора? Поне да вдигна прозореца и да изкормя кабелите от копчето, да не се сваля.
Болтове не видях никъде. Огледах отстрани, отдолу не видях.
(за колата от гаража иде реч, джама е ел.)

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 30 юни 2008 15:35

температурна защита :lol:

Потребителски аватар
GRUEL
Автомобил: 1995 Golf III GT
Двигател: AEK

Мнениеот GRUEL » Пон 30 юни 2008 15:49

Махаш пластмасовия капак на дръжката(този дето на него е копчето за прозореца), на малки щипчици е, маха се като го повдигнеш малко с отвертка, ключ или нещо такова. Под него ще видиш 2 болта, развърташ ги (кръстата отвертка). Развиваш палчето за откл/закл на вратата, то си е на резбичка. Откачаш буксата на копчето за прозореца. Самата кора е хваната на вратата с едни много гадни щипки. Хващаш я отдолу и почваш да дърпаш към теб за да се откопчаят щипките, Ако са спекли ще е доооста трудно да се откопчеят, доста от тях ще се и изпочупят...Може да си помагаш и с една отвертка като я пъхнеш между кората и ламарината на вратата и почнеш да "отлепяш" кората с нея. Внимавай че кората се пука сравнително лесно. Като откопчаеш всички щипки, кората ще се държи само от горната страна. Тогава повдигаш долния край на горе и я дърпаш за да се откачи(точно под прозореца има 3 щипки, които са захапали кората). По спомен ръчката за отваряне на вратата трябваше да се държи дръпната че иначе май не минаваше през кората.....
И като свалиш кората, хващаш и вдигаш прозореца на ръка. Ако някъде по пътя запецне, цъкни копчето за вдигане на прозореца. Като преди това си си набавил дървено колче с подходяща дължина, за да подпреш прозореца след като го вдигнеш(върши работа и клон от най-близкото дърво...)

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 30 юни 2008 15:54

GRUEL написа:Махаш пластмасовия капак на дръжката(този дето на него е копчето за прозореца), на малки щипчици е, маха се като го повдигнеш малко с отвертка, ключ или нещо такова. Под него ще видиш 2 болта, развърташ ги (кръстата отвертка). Развиваш палчето за откл/закл на вратата, то си е на резбичка. Откачаш буксата на копчето за прозореца. Самата кора е хваната на вратата с едни много гадни щипки. Хващаш я отдолу и почваш да дърпаш към теб за да се откопчаят щипките, Ако са спекли ще е доооста трудно да се откопчеят, доста от тях ще се и изпочупят...Може да си помагаш и с една отвертка като я пъхнеш между кората и ламарината на вратата и почнеш да "отлепяш" кората с нея. Внимавай че кората се пука сравнително лесно. Като откопчаеш всички щипки, кората ще се държи само от горната страна. Тогава повдигаш долния край на горе и я дърпаш за да се откачи(точно под прозореца има 3 щипки, които са захапали кората). По спомен ръчката за отваряне на вратата трябваше да се държи дръпната че иначе май не минаваше през кората.....
И като свалиш кората, хващаш и вдигаш прозореца на ръка. Ако някъде по пътя запецне, цъкни копчето за вдигане на прозореца. Като преди това си си набавил дървено колче с подходяща дължина, за да подпреш прозореца след като го вдигнеш(върши работа и клон от най-близкото дърво...)

МНОГО благодаря! След работа изчезвам при един приятел с инструменти да го направя, че аз една права отверка нямам в колата...

Потребителски аватар
valkilmera
Автомобил: Golf3 4 Audi A3
Двигател: ABS AZD 8P

!!!

Мнениеот valkilmera » Пон 30 юни 2008 16:57

Съгласен съм с колегата!!! :!:
Но все пак е хубаво да сложиш,някоя друга отвертка,и други инструменти,за всеки случай!!! :027:

Потребителски аватар
disela
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: !!!

Мнениеот disela » Пон 30 юни 2008 18:37

valkilmera написа:Съгласен съм с колегата!!! :!:
Но все пак е хубаво да сложиш,някоя друга отвертка,и други инструменти,за всеки случай!!! :027:

ОФФтопик: :D :D Аз одзад си нося цял контингент като почна от 2 гидорета, 2 комплекта гаечни ключове отверки, тръбни ключове, щанги, секачи, пили, клещи всякъкви, 2 чука, та свърша с един маслен крик и едно магаре :D :D все пак не се знае къде ще трябва да правя ремонт хаха
ама тряя взема да кача и една секира, та като се счупи пак някъде направо ще я насеча и на вторичнииии хаха

:D :D

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 30 юни 2008 20:14

Така, закърпих положението :)
Движи се целия повдигач на ръка, моторчето грам не му влияе.
Закрепих стъклото нагоре с 2 пластмасови бутилки една върху друга, което може и да издържи тая нощ, а може и да не, щото като паднат температурите ще се свият и разместят. Колата съм я оставил на платен паркинг.
Утре предполагам ще прескоча до ваското, пък ако не може/няма време ще мисля друг вариант...

Потребителски аватар
GRUEL
Автомобил: 1995 Golf III GT
Двигател: AEK

Мнениеот GRUEL » Пон 30 юни 2008 20:32

Ваското?!? ъъъ, колега, от София ли си? Ако си в Сф отиди при Пламен, ще ти го оправи. Няма грешка е човека :D

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 30 юни 2008 21:34

GRUEL написа:Ваското?!? ъъъ, колега, от София ли си? Ако си в Сф отиди при Пламен, ще ти го оправи. Няма грешка е човека :D

Да, ама се замислих и размислих.. В смисъл за сега ще си я закарам във Видин, да видим с баща ми какво ще направим, че и други неща имам да й правя там, пък ако не успеем с него после ще я докарам тук :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”