ел стъкла проблем
ел стъкла проблем
Здравейте, знам, че има доста теми по въпроса, но не открих отговор за моя проблем. С две думи: Голф 3, 92-93г., 4 врати. Преден ляв прозорец е затворен плътно до горе и не се сваля. Не е жило, защото скоро го сменяхя(месец два), подозирам, че е реле, което от загар е залепнало и не позволява свалянето на прозореца. За да стигна до блока с електрониката обаче, трябва да сваля целия механизъм, но (тези, които са отваряли ще ме разберат) за да "откача" стъклото и извадя двете релси с ел. механизма, трябва да сваля стъклото малко, за да разхлабя "скобите", които държат стъклото, но немога. Някаква идея как да смъкна стъклото и извадя механизма?!?
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
1 шом си сигурен за машинката - виж електрото! копчето на дръжката?
някакъв звук? по-добре не сваляй виж контактите клемите и буксите!
2 свалянето знаеш как е, щом си го правил, ако ще отваряш по-добре свали цялата машинка,ще ти е по-удобно.
аз вчера свалях задна дясна да видя що неще да движи вече - жилото!
някакъв звук? по-добре не сваляй виж контактите клемите и буксите!
2 свалянето знаеш как е, щом си го правил, ако ще отваряш по-добре свали цялата машинка,ще ти е по-удобно.
аз вчера свалях задна дясна да видя що неще да движи вече - жилото!

- Plamen_RI
- Автомобил:
- Двигател:
колега разбрах те за какво говориш, на мен ми се беше скапала машинката, но го направи при спуснато стъкло и се оправих лесно, да ти блокира при вдигнат джам си е филм после при свалянето, много често копчето сдава багажа, пък и да ти кажа за два месеца не си е ненормално туско/китайско жило да се скапе тотално...така че убуди се пълно че наистина е здраво
ПС успех, и да пишеш какво е станало
ПС успех, и да пишеш какво е станало
Днес цял ден се морх и в крайна сметка от морга взех цял механизъм. С много зор и дърпане успяхме да измъкнем релсите от джама. Проблемът не е в копчетата, защото като ги натисна се чува щракането на релето. Разколачихме доколкото може и електрониката. Проблеме мисля, че не е и в релето а в защитата, защото релето щрака два пъти при всяко натискане, включва и веднага изключва и въоще не подава напрежение към моторчето. Ще се поровя и ако разбера ще пиша, ЗАЩОТО м**** и ша ... на тия ел. стъкла.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”