голф 4 като загрее не се пуска първата перка

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ivankov
Автомобил:
Двигател:

голф 4 като загрее не се пуска първата перка

Мнениеот ivankov » Пон 07 юли 2008 18:53

колеги защто като ми загрее колата не се влючва първата перка да охлади а се пуска за малко само втората перка :wink: колата е голф 4 1.9 тди 110 :wink: ако някои е имал подобен пролем нека сподели :wink:

Потребителски аватар
badjo-vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот badjo-vw » Пон 07 юли 2008 20:20

ама хич ли не тръгва,щото ако е така си виж бушона за перката дето е на акумулатора

PitkataJoe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PitkataJoe » Вто 08 юли 2008 6:08

Трябва да пробваш дали не се е прецакал електромотора (да ти е изгоряла първата степен). При мен се беше случило точно това. И някакви тъпаци като са събирали колата бяха направили мостче между пиновете на куплунга, вследствие на което при температурата за първа степен се включваше направо втората ;). Една дебела жица (ама наистина дебела ;)) и подаваш ток за няколко секунди директно от акумулатора на първата степен и за по-сигурно и на втората за да видиш че има разлика в оборотите (там където ти влиза куплунга, гледаш червените жици на кои пинове са). Ако тръгне първата степен проверяваш проводника да не е скъсан, дефекти и т.н. Ако и това ти е наред може да се провери термоключа на радиатора - вадиш, потапяш в тенджера с вода на печката и с мултицет мериш съпротивлението. При температурата за 1 степен затваря едното краче (ориентираш се по куплунга, 2 червени кабела + 1 черен маса), при тази за 2ра - другото.
Успех.

Потребителски аватар
Malok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Malok » Сря 09 юли 2008 14:19

преди да почнеш да правиш глупости я земи пусни климатика и ми кажи дали се включва първата перка :)

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 09 юли 2008 14:31

Malok написа:преди да почнеш да правиш глупости я земи пусни климатика и ми кажи дали се включва първата перка :)

:idea:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”