Голф2 проблем с датчик и аларма - разрешен!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
fredman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Голф2 проблем с датчик и аларма - разрешен!

Мнениеот fredman » Чет 10 юли 2008 12:43

Здравейте колеги, появиха ми се следните проблеми:
Първо алармата ми се включва в дживение на автомобила. Става в първите минути, като карам - вратите се заключват и алармата започва да пищи (ставам като линейка), спирам я от дистанционното и след секунди пак започва и така няколко минути докато в един момент спира да се включва.
Второ скоро забелязах, че не ми работи плафона, като са отворени вратите и двете врати. Не е крушка, защото като го включа на постоянен режим си свети.
Забелязах и че вече, при отворена врата не "цъка", както преди. Колата ми е първа и я имам от няколко месеца и не съм много в час.
Търсих в търсачката но такув като моя проблем няма(имаше аларма да се включва но при заключена кола или плафон да свети постоянно, а не да не свети) Предполагам че проблема с датчика за плафона и алармата са свързани, но все пак моля за помощ. Ако мога сам да се справя,вече няколко неща съм си оправял сам чрез форума.
Благодаря предварително за съдействието!

Последна промяна от fredman на Чет 10 юли 2008 16:48, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 10 юли 2008 13:21

Търси лоша маса......тя най-често дава тези проблеми....

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Чет 10 юли 2008 13:46

ти сам си си дал отговор.бутона който е за плафона трябва да се изчисти и си готов.намира се на предната колонка до пантите на шофьорската врата.с кръстата отверка развиваш ,зачистваш с шкурка като издърпаш бутона напред иии успех.алармата не знае че си влязал в колата и се включва пак.ако имаше и блокировка на запалването щеше и да гасне .щеше да си като спираща линейка :lol:

Потребителски аватар
fredman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fredman » Чет 10 юли 2008 15:21

хаахах това за спиращата линейка. Добре че няма грам електроника в колата :) фен съм на праяката връзка между елементите и за поправка е по-лесно. Благодаря! ще ги извадя тези датчици да видя какво има в тях. Ако някой все пак има др. предположения.......

Потребителски аватар
Bobcho_82
Автомобил: Golf 2
Двигател: GU+

Мнениеот Bobcho_82 » Чет 10 юли 2008 15:47

Проблема колега идва точно от ключетата на вратите почисти ги и всичко ще е 6 :wink:

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Чет 10 юли 2008 16:32

За да ти се активира по време на движение виждам една причина-сработване на алармата поради ниско напрежение по ел.инсталацията(под 9 волта).Това може да стане поради лоши връзки по клемите на акумулатора,повреда в Регулатора на алтернатора или лошо захранване на самата аларма.За плафона наистина погледни бутончето на шофьорската врата.

Потребителски аватар
fredman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fredman » Чет 10 юли 2008 16:47

Благодаря на всички, колеги. Точно това се оказа. Като свалих датчиците и бяха много клеясали прашни и тн. (въпреки че гумените уплътнения са си на място и трябва да предпазват от вода, но явно влагата не прощава). И двата бяха заминали. Изчистих ги с отверката и сега плафона свети и си цъка на отворена врата, както трябва. Нямах път да карам колата, но предполагам и проблема с алармата се е решил, защото докато ги оправях не се включваше, после само запалих за проба , но не се включи, явно това е било!!!
П.С. Нарочно го написах толкова дълго и описателно, за да е полезно за търсачката, за следващия с подобен проблем.
Отново БЛАГОДАРЯ на всички, които взеха отношение!!!!!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”