:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Слагане на турбина на Голф3 чист дизел1.9

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
googo
Автомобил:
Двигател:

Слагане на турбина на Голф3 чист дизел1.9

Мнениеот googo » Пон 21 юли 2008 21:21

Здравйте,колеги ползвах търсачката но за съжеление не открих това което ме интересува.Въпросчето ми е дали е възможно слагане на турбо от 1,9 тди на обикновен 1,9 дизел.Аз мисля че е вазможно но дали няма да скъся живота на дизелчето а то така хубаво си върви ама на мен все ми се иска повече и повече а нямам парички за ТДИ.Ако някой е правил такава трансплантация ще сам благодарен да сподели опита си.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 21 юли 2008 21:34

имаме подфорум за дизелови автомобили...

Потребителски аватар
ninov
Автомобил:
Двигател:

ефекта ще е малък

Мнениеот ninov » Пон 21 юли 2008 21:41

мисля че ще можеш да е сложиш дори сам
цил. глава за дизела е една и съща така че колекторите ще ги напаснеш идеално. и всичко ще ти пасне. Поне за ТД съм сигурен че става на чист дизел, но от тди интеркулера незнам.
Но за какво ти е бе човек само ядове.
карах дълго време 1.9 ТД но съм карал и чисто 1.9 Д
минимална разлика. Погледни дори специф на 1.9Д и 1.9 ТД + 7 или 9 конски сили беше. Ако Турбината ти е без пари и ти ссе занимава давай.
Погледни при ТД има една тръбичка която започва от плочката над масленият филтър и отежда маслото към турбината и друг гумен маркуч който пък отвежда излишното в двигателя отдолу. Трябва да погледнаеш дали ги има тези места оставени на чистия дизелов двигат. това са болтове с дупки, малко не ти го обяснявам както трябва но трябва да погледнеш кола с ТД за да сравниш с твоя мотор,
Би трябвало да стане, но пак ти казвам ако трябва да даваш пари само за 7 коня повече не си струва.

Потребителски аватар
googo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот googo » Пон 21 юли 2008 22:15

Благодаря,колега но с турбо колата вдига 11 коня и 15 с интеколера.Изобщо не са за пренебрегване.Вапроса ми беше дали щте издаржи обикновения мотор.Не искам да го карам малко и се да сам в масло.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”