Внезапно без причина спряха да работят всички ел.стъкла.(Голф 3 ГЛ 93 г.)
На таблото с предпазителите няма такъв обозначен за ел.стъкла.
Струва ми се че всички останали неща работят.
Намерих ел. схеми за Голф след 95 година където има отбелязан предпазител 20А, но не е обозначено къде се намира, а и не знам дали на моя Голф е същото.
ПОМОГНЕТЕ!
Не работят ел.стъклата - Golf 3
- zaio_baio
- Автомобил:
- Двигател:
и на най-горния ред над релетата, от дясно на ляво първия се води Termal fuse 20 A - погледни и него
ЗБ
http://autodiags.net-bg.net
ЗБ
http://autodiags.net-bg.net
- sacramento
- Автомобил:
- Двигател:
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Зайо ти писа каде може да са проблемите.На мене от последното ръчкане по таблото с предпазителите се беше подмъкнало релето и спря да работи прозореца на водача.
Към Зайо имам следния въпрос.Беше ми се разплело жилото на едното стъкло.От мъки да го кача нагоресе скъса.След ремонта установих, че липсва автоматичното затваряне.Т.е. за да се затвори прозореца трябва да държа постоянно натиснато.Откаде моге да е проблема.От релето или от ел. блока на механизма за вдигане и сваляне.
Към Зайо имам следния въпрос.Беше ми се разплело жилото на едното стъкло.От мъки да го кача нагоресе скъса.След ремонта установих, че липсва автоматичното затваряне.Т.е. за да се затвори прозореца трябва да държа постоянно натиснато.Откаде моге да е проблема.От релето или от ел. блока на механизма за вдигане и сваляне.
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По въпроса за авт. затваряне
Та значи като сме го закарали натам:
Какъв е този механизъм, да не би да има нещо общо с функцията комфорт?
И още нещо дали има отделни механизми/релета/, които човек може да си намери за тази функция, или и с обикновенно реле и малко жичкаджииство става?
Зайооооооооооооооооооооооо казвай бе човек........ да внасяме подобрения по колита....
И още нещо дали има отделни механизми/релета/, които човек може да си намери за тази функция, или и с обикновенно реле и малко жичкаджииство става?
Зайооооооооооооооооооооооо казвай бе човек........ да внасяме подобрения по колита....
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Veso101
- Автомобил:
- Двигател:
Абе ей!!!!
Насрахте ми темата.
Функцията комфорт се програмира защото се итрива след откачане на акумулатора.
Инфо ще намерите на[url] http://volkswagen.msk.ru/body/g3/g3_front_door.pdf
Хайде сега по моя въпрос.
Проблемът се оказа дясната машинка.Моторът грее и след време се изключва термичния предпазител.
Как да демонтирам механизма когато стъклото е в горно положение и не мога да го сваля?
Насрахте ми темата.
Проблемът се оказа дясната машинка.Моторът грее и след време се изключва термичния предпазител.
Как да демонтирам механизма когато стъклото е в горно положение и не мога да го сваля?
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Sceko написа:Абе ей!!!!
Насрахте ми темата.
Винаги можеш да разчиташ на нас....

Ние щото знаем че ще се справиш и за тва

Извинявай.

- zaio_baio
- Автомобил:
- Двигател:
ANNIHILATOR написа:Зайо ти писа каде може да са проблемите.На мене от последното ръчкане по таблото с предпазителите се беше подмъкнало релето и спря да работи прозореца на водача.
В мануела от volkswagen.msk.ru е написано доста подробно какво се прави за да програмираш функцията прочети го
- zaio_baio
- Автомобил:
- Двигател:
Re: По въпроса за авт. затваряне
wili98 написа:Та значи като сме го закарали натам:
Не става , т.е. става но не е толкова просто ... може да си купиш готов модул от алармена система но няма всички функции на комфорт модула - но тази за прозорците я има
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: По въпроса за авт. затваряне
zaio_baio написа:wili98 написа:Та значи като сме го закарали натам:
Не става , т.е. става но не е толкова просто ... може да си купиш готов модул от алармена система но няма всички функции на комфорт модула - но тази за прозорците я има
ЕЕЕЕх и аз знам че така става, ама мисля да си го направя сам, та за това питах ако има някое реле което се занимава с тези работи да си го потърся и да го търна...
BTW: центр. закл + ел стъклата са добавяни в последствие от "сръчни" италиански специалисти

- Veso101
- Автомобил:
- Двигател:
Понеже съм мастор да се похваля за решението на проблема.
Над релетата има Termal fuse 30A (мерси Зайо-Байо) Beer който грееше жестоко и се изключваше 1 минута след контакт.
Понеже последно вдигах дясно стъкло отворих първо тая врата и откачих мотора, след 5 минути левия прозорец заработи.
Свалих механизма на десния, отврат ако е затворен прозореца.
Разглобих мотора и вътре-ужас, бесз четки и блокирал редуктор.
Сложих резервния!! и монтирах всичко обратно, като направих обслужване почистих жилата и смазах с грес паралелите.
Сега съм ОК моторът е на ремонт.
Не занм само защо постоянно му се подаваше напрежение за да загрява предпазителя.
Ако някой иска help, няма проблеми. кой се отказва от 5-6 бири.
Над релетата има Termal fuse 30A (мерси Зайо-Байо) Beer който грееше жестоко и се изключваше 1 минута след контакт.
Понеже последно вдигах дясно стъкло отворих първо тая врата и откачих мотора, след 5 минути левия прозорец заработи.
Свалих механизма на десния, отврат ако е затворен прозореца.
Разглобих мотора и вътре-ужас, бесз четки и блокирал редуктор.
Сложих резервния!! и монтирах всичко обратно, като направих обслужване почистих жилата и смазах с грес паралелите.
Сега съм ОК моторът е на ремонт.
Не занм само защо постоянно му се подаваше напрежение за да загрява предпазителя.
Ако някой иска help, няма проблеми. кой се отказва от 5-6 бири.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”