Датчик за градусите на антифриза - проблем?
- pRo_4_LiFe
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Датчик за градусите на антифриза - проблем?
Здравейте колеги. Първо да споделя с модераторите ако не й е тук мястото на темата да я преместят! Колата е тази от ГАРАЖ ми Голф 3 1.9 ТДИ. Значи нали смених двигателя, сложих неговото табло вътре, нищо друго не съм сменял или прехвърлял от моя двигател освен: стойка на масления филтър, алтенатора, хидр. помпа, радиатора и скоростната кутия. Дотук добре, но ми направи впечатление, че доста бързо загрява до 90 градуса. И онзи ден се обадих на едно приятелче да дойде с лаптопа с VAG-COM и да й направим една диагностика. По време на проверката сверихме данните на компютъра с тези на таблото на колата: разликата - лаптоп - 60градуса ; по табло - 75+ градуса. Именно тази сверка ми доказа, че има нещо гнило. Та споделете от датчик ли е този проблем, къде се намира, подлежи ли на смяна (мога ли да сложя от моя стар двигател, там всичко си работеше перфектно). Доколкото разбрах един от датчиците за температурата е на самия радиатор, но аз сложих моя радиатор... няма да е от там предполагам. Който е по-наясно от какво може да е нека сподели, защото не е приятно таблото да ти показва лъжливи данни 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”