Нормална темепература на двигател?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
npachovski
Автомобил:
Двигател:

Нормална темепература на двигател?

Мнениеот npachovski » Пет 11 юли 2008 20:47

Колеги искам да ви питам за моя двигател каква трябва да бъде нормалната температура на двигатела извън градско и градско и има ли значение извън градско ми работи студен ми се струва 75-80 градуса, а в града ми загрява на 95 което съм чувал, че е нормално :?

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 11 юли 2008 20:48

90...градско, селско, зиме, лете....

Потребителски аватар
npachovski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот npachovski » Пет 11 юли 2008 21:03

А за какъв интервал от време трябва да си я достигне тази темепература

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Re: Нормална темепература на двигател?

Мнениеот webdude » Пет 11 юли 2008 21:04

npachovski написа:Колеги искам да ви питам за моя двигател каква трябва да бъде нормалната температура на двигатела извън градско и градско и има ли значение извън градско ми работи студен ми се струва 75-80 градуса, а в града ми загрява на 95 което съм чувал, че е нормално :?

Не си чул правилно за нов термостат си ... :)

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 11 юли 2008 21:06

npachovski написа:А за какъв интервал от време трябва да си я достигне тази темепература

лете - 3-5 мин
зиме - 5-9 мин

Потребителски аватар
npachovski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот npachovski » Пет 11 юли 2008 21:10

Благодаря много колега :bowdown

Потребителски аватар
npachovski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот npachovski » Пет 11 юли 2008 21:15

Ами незнам ще трябва да търся добър сервиз в Плевен защото знам, че това е финна работа смяна на термостат ще трябва да гледам и да не е турски боклук :?

Потребителски аватар
webdude
Двигател:

Мнениеот webdude » Пет 11 юли 2008 21:35

npachovski написа:Ами незнам ще трябва да търся добър сервиз в Плевен защото знам, че това е финна работа смяна на термостат ще трябва да гледам и да не е турски боклук :?

Абе не е много фина ... хубав истински термостат Бер е 18 лв. някъде !

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 12 юли 2008 17:13

npachovski написа:Колеги искам да ви питам за моя двигател каква трябва да бъде нормалната температура на двигатела извън градско и градско и има ли значение извън градско ми работи студен ми се струва 75-80 градуса, а в града ми загрява на 95 което съм чувал, че е нормално :?

Сигурно ще се повторя,НО!!!!...не оценявай температурата на антифриза само по уреда на табото!!!Той е адски неточен и дори се влияе от включването на други консуматори на ток(фарове например)...включените фарове при мене дават отклонение на стрелката с 2 мм надясно...така,че измери си реалната температура на течносттта......преди да правиш каквото и да е....а според мене нямаш някакъв проблем...

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 12 юли 2008 17:21

joker написа:

Сигурно ще се повторя,НО!!!!...не оценявай температурата на антифриза само по уреда на табото!!!Той е адски неточен и дори се влияе от включването на други консуматори на ток(фарове например)...включените фарове при мене дават отклонение на стрелката с 2 мм надясно...така,че измери си реалната температура на течносттта......преди да правиш каквото и да е....а според мене нямаш някакъв проблем...

:idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:

Много точно! Имат леко простиване на извънградско..тройките /не всички/....държат 82-85 градуса...

Потребителски аватар
webdude
Двигател:

Мнениеот webdude » Съб 12 юли 2008 17:25

joker написа:

При теб може, но при мен не :)
пък и лесно може да се разбере дали термостата е останал отворен ... още като запалиш колата пипаш маркуча (долният) или радиатора ... ако затоплят още когато колата е работила едва 2 мин примерно значи термостата е запекъл отворен ...

Преди да си сменя термостата колата ми стоеше на 65-70 градуса извънграда (става въпроз за зимата в големите студове) ... след като го смених стрелката мърда само на отиване към 90 градуса и като стигне там си остава там независимо как се кара колата ...

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Съб 12 юли 2008 17:37

chefito написа:90...градско, селско, зиме, лете....
:idea3 уреда не трябва да мърда поради каквито и да е причини стрелката си стои на 12.00- часа

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Нед 13 юли 2008 12:42

kamus11 написа:
chefito написа:90...градско, селско, зиме, лете....
:idea3 уреда не трябва да мърда поради каквито и да е причини стрелката си стои на 12.00- часа

Правилният отговор....
Ако мърда-значи има някакъв проблем...:(

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”